3 solsikre rejser til vinterhalvåret

Trods Indian Summer (eller løvfaldssommer, som det på dansk hedder, når der er tre sammenhængende dage med min. 20 grader om efteråret) er det ikke svært at drømme sig til varmen på eksotiske rejsemål. For med udsigt til et kommende vinterhalvår med den velkendte skandinaviske kulde, er en feriedestination med solgaranti ganske kærkommen.

Her er mit bud på tre skønne steder, hvor du med hele familien ikke blot får varmen, men også kulturelle oplevelser i enestående natur.

1. Costa Rica

vinterhalvåret

Costa Rica går for at være et af de smukkeste lande i verden. Her er smukt, så langt øjet rækker. Og så er landet kendt for at beskytte og bevare regnskoven og er i øvrigt det land i verden med størst biodiversitet. Landet har, ligesom Danmark tidligere har, vundet titlen som verdens lykkeligste folkefærd et par gange.

I Costa Rica fører alle veje til vandfald, regnskov eller en gudesmuk øde strand. Og det hele kan opleves i ro og mag eller med adrenalinen fisende rundt i kroppen – til vands, til lands eller i luften. Costa Rica er landet hvor natur og eventyr går hånd i hånd.

Et bud på en rundrejse ville være at starte i Nosara, leje en bil og køre videre til La Fortuna, Monteverde, Manuel Antonio og sidst køre til San José, aflevere bilen og flyve hjem.

TIP:

  • Tjek vejforhold med de lokale, når du lejer bil. De kender vej- og vejrforholdene.
  • Afstandene er lange, beregn ekstra tid på bilturen og nyd udsigten, som er forbløffende smuk.
  • Husk at omfavne deres Pura Vida livsstil og lad ikke deres langsomme tilgang til tingene stresse dig.

Læs mere om Costa Rica her.

2. Brasilien

vinterhalvåret

Start i Rio de Janeiro, som er en af de smukkeste byer, jeg længe har været i. Bjerge i baggrunden så langt øjet rækker, en vidunderlig stor sø som er de lokales åndehul, og nogle af verdens mest berømte strande. Og så er byen synonym med bossa nova og samba, og er nok mest kendt for det årlige karneval i februar.

Syd for Rio på den frodige kyst Costa Verde, ligger den lille kystby Paraty. Byen er kendt for sit smukke historiske centrum, som er yderst velholdt med hvidkalkede huse og brostensbelagte gader. Og så er her lukket for biltrafikken, hvilket gør det til et ekstra idyllisk tilflugtssted, væk fra Brasiliens storbyer.
Bliv forført af vandfaldene i Iguaçu. Du kan have set nok så mange vandfald og tro, at du har set det hele. Men det har du ikke, før du har besøgt Iguaçu vandfaldene, som er placeret midt i den frodige regnskov på grænsen mellem Brasilien og Argentina

TIP:

  • Husk at tage en guide med på favela-tur i Rio, da det kan være farligt at gøre på egen hånd.
  • Tag op til Pão de Açúcar (Sugarloaf) mens det stadig er lyst, og nyd solnedgangen deroppefra.
  • Spis en masse af den lokale açai med granola og frisk frugt.
  • Gør plads i kufferten til en masse Havaianas klip-klappere.

Læs mere om Rio de Janeiro her.

3. Mauritius

vinterhalvåret

Mauritius er true paradise og et perfekt familie rejsemål. Her er det hele. Turkisblå strande med hvidt pulversand og høje palmer i strandkanten, vandfald, bjerge, små fiskebyer, krokodillefarm, god mad, søde mennesker, kultur og billige markeder.

Mauritius har desuden også alt i naturafdelingen. Der er massevis af skønne udsigtspunkter ud over den kuperede ø, hvorfra du har udsigt til nogle af de smukkeste vandfald, blandt andet de syv imponerende vandfald ved Tamarin. Smukt er det også ved vandfaldet Charmarel, hvor vandet falder 100 meter lodret ud over klippen.

TIP

  • Fra Trou d’Eau Douce kan du tage ud til den vidunderlige ø Ile aux Cerfs.
  • Gå ikke glip af stranden Trou-aux-Biches på vestkysten.
  • Bo flere forskellige steder, så du oplever hele øen og undgår kørsel frem og tilbage.

Læs mere om Mauritius her.


Få meget mere inspiration om andre lækre strande her.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så kommer der nyt direkte i indbakken. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.