Getaway til Málaga

I Andalusien på Costa del Sol, eller Solkysten, om man vil, helt nede i det sydlige Spanien, ligger den meget populære by, Málaga. Jeg forstår godt hvorfor den tiltrækker så mange turister – byen har en vidunderlig kombination af storby, strand, historie, kultur og ligger i smukke naturomgivelser. Generelt havde vi dog ikke fornemmelsen af, at der var proppet med turister i Málaga.

Byen strækker sig meget længere end selve Málaga by, da kystbyer på begge sider af byen og småsamfund i bjergene omkring også går ind under området Málaga.

Der er meget du kan tage dig til med udgangspunkt i Málaga, så som at køre til Tarifa for at surfe, til Gibraltar for at se aber, tage færgen til Tanger og besøge det afrikanske kontinent, køre til Granada og se Alhambra, vandre i Caminito del Rey og meget mere… alt det gør vi næste gang.

Her er mit bud på nogle uforglemmelige dage i byen med lejebil og privat hjem med pool.

Vi havde lejet bil hjemmefra gennem lejbilmalaga, som vi kunne afhente i lufthavnen og kørte en lille times tid til vores skønne Airbnb hus med privat pool oppe i bjergene i en lille ’Pueblo Blanco’ ved navn Daimalos Vados. Nærmeste større by hedder Arenas. Vi stoppede ind ved et gigantisk Eroski supermarked på vej dertil og købte stort ind, så vi ikke skulle tænke på det de næste dage.

Hvis du trænger til at komme heeeeelt ned i gear og bare nyde Spanien, når det er bedst, kan jeg kun på det varmeste anbefale at booke det hus, vi boede i hos The Seymour-Davies family.

janeaway getaway malaga
Vores Airbnb hjem med privat pool

Billedskønne Frigiliana

Tag en tur til Frigiliana, som nok er en af de mest charmerende hvidkalkede bjerglandsbyer i Andalusien og derfor også meget turistet. Vi var dog heldige, at der ikke var så mange, da vi var der, selvom det var i starten af juli. Både den nye og den gamle bydel er hyggelig, men det er klart den gamle bydel med brostensbelagte små gader, huse og trapper dekoreret med urtepotter og planter, der er et besøg værd.

En lille getaway til Nerja

Besøg Nerja til frokost og måske en stor is på Plaza Balcon de Europa. Det første unikke sted, du helt sikkert vil bemærke på pladsen, er de hvide buegange med smukke blå urtepotter. Pladsen munder ud i Balcon de Europa, som er et stort observationsdæk med havudsigt.  

Den hyggeligste strand er uden tvivl Playa Calahonda, som ligger lige nedenfor pladsen på venstre side. Du kan komme ned til stranden gennem en lille tunnel kaldet Boquete de Calahonda, der starter ved Plaza Balcon de Europa og derefter fortsætter som en slags gangbro ned ad klippen til stranden. Gangbroen fortsætter faktisk som en promenade rundt om Europas balkon.

Nede på stranden inde i bjerget ligger der et gammelt hvidt fiskerhus med en blå dør og blomster ude foran, som er bevaret fra dengang byen blev bygget. Det hedder Casa de Don Ducano og er utroligt charmerende. Man kan lige skimte det på strandbilledet.

Málagas havnefront

Gå en tur langs promenaden, Palmeral de las Sorpresas, som er en moderne havnepromenade med palmetræer, springvand, skulpturer og restauranter. Hvis der er for mange mennesker, kan du krydse vejen til den smukke, grønne og frodige park Paseo de los Curas, der løber langs havnen og Alameda Principal.

Besøg Centre Pompidou Málaga, som er en del af det kendte moderne kunstmuseum i Paris, der fremviser værker med moderne tvist i en glaskube. Selv udefra er det en oplevelse.

Gå ud for enden af molen til fyrtårnet, La Farola de Málaga, langs Muelle Uno, et udendørs kompleks med moderne butikker, lokale (turist)boder og masser af restauranter. Jeg fik erhvervet mig en keramikskål hvor man kan lave salsa direkte i skålen. Det virkede oplagt, da jeg købte den!

janeaway getaway malaga
Palmeral de las Sorpresas
janeaway getaway malaga
Paseo de los Curas
getaway janeaway malaga
Centre Pompidou Málaga

Bliv væk i Málagas små snørklede gader i den gamle bydel

Gå uden et egentligt formål ind i Málagas små gader med udgangspunkt i den polerede hovedgade Calle Marqués de Larios og lad dine sanser føre an. På den måde fandt vi min søns nye yndlingsbutik, en skaterbutik, Disaster, en lækker lille kaffebar, Santa og små sjove uafhængige butikker. Vil du have kendte mærkevarer samlet et sted, kan jeg anbefale at du besøger El Corte Inglés – et gigantisk stormagasin, som vi fejlagtigt kom ind i, men nød kortvarigt deres aircondition inden vi drog ud i varmen og virkeligheden igen.

Der er et ocean af lækre spisesteder – vi spiste mest hjemme i vores skønne hus, men var dog ude på en strandbar i Torre del Mar for at spise frokost og fik også lækker brunch på Brunchit i Málaga City. Vi prøvede også deres Burger King, Starbucks og Dominos, og der kan jeg sige, at der ikke er så meget nyt at komme efter.

Skal det være mere autentisk, så tag til Mercado Central de Atarazanas, en enormt overdækket markedsplads opdelt i flere dele, hvor du kan finde friske råvarer i alle afskygninger og noget for enhver smag.

getaway malaga
getaway malaga
Calle Marqués de Larios

Se Málaga fra oven fra Jardín Botánico Histórico

Et godt sted at tage hen for at få en flot udsigt ud over byen, er Jardín Botánico Histórico, som ligger ca. 6 km nord for selve byen (12 i bil, fordi man skal køre udenom). Det er virkelig et besøg værd, om ikke for åkanderne i bassinet eller kaktus afdelingen så særligt for at besøge Mirador Histórico med smuk udsigt ud over Málaga.

janeaway malaga
Jardín Botánico Histórico

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op til at få en mail fra mig, det kan du gøre på forsiden. Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vi ses,

jane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.