Seværdigheder i Milano

Hvis du tror Milano kun er fodbold og mode, kan du godt tro om igen – her hersker så meget kultur og kunst, at en weekend faktisk ikke er nok til at få det vigtigste med. Jeg har forsøgt at få de bedste steder med, om du er til bygningsværker, museer, parker eller kirkegårde.

Duomo

Denne overdådige og vildt imponerende kirke i byens absolutte centrum, er en af de fineste katedraler i hele Europa. 600 år gammel, bygget i gotisk stil med Leonardo da Vinci som en af arkitekterne bag. Pladsen foran katedralen er et trækplaster for turister… og duer.  Ved siden af Duomo’en ligger luksus-stormagasinet La Rinascente, som på sin tagterasse har byens bedste udsigt over katedralen. I Palazzo Reale, som også ligger på Piazza del Duomo, er der altid skiftende udstillinger.

Galleria Vittorio Emauele II

På Piazza del Duomo findes den berømte shopping arkade Galleria Vittorio Emanuele. Glastaget og mosaikfliserne i gulvet kan tage pusten fra de fleste. Det er som at træde tilbage i en tidslomme for 150 år siden. Galleriet er Italiens ældste aktive shoppingarkade og et stort og anerkendt vartegn i Milano. Denne store glasoverdækkede arkade rummer i dag italienske luksusmærker og luksusrestauranter side om side med traditionelle (…og noget normale mennesker kan betale for) mærker og små cafeer. Galleria ligger i en fire-etagers dobbelt arkade i centrum af byen og er opkaldt efter Victor Emmanuel II, den første konge i kongeriget Italien. Indgangspartier, som ligger lige ud til Piazza Duomo er et typisk mødested for såvel italienere som turister.

shopping milano

Santa Maria delle Grazie – The Last Supper

Det verdensberømte maleri ’Den sidste nadver’ af Leonardo Da Vinci kan ses i Santa Maria Delle Grazie klosteret på pladsen af samme navn, Piazza di Santa Maria. Husk at bestille billetter i forvejen, da det ellers kan være svært at komme til for den meget lange kø. Desuden lukker museet kun 25 personer ind ad gangen.

seværdigheder milano

Teatre alle Scala

I Milano ligger det verdensberømte operahus Teatro alla Scala, som regnes blandt de tre bedste operahuse i verden. Her har dirigenter som Arturo Toscanini og i dag Riccardo Muti regeret, ligesom teatret virkede som hjemmescene for den berømte sopran Maria Callas. Alt sammen noget jeg ikke kender, men har læst mig til 🙂

Bosco verticale – vertical forest

Bosco Verticale er et par boligtårne ​​beliggende mellem Isola og Porta Nuova-kvarterene. De har en højde på hhv. 111 og 76 meter og indeholder mere end 900 træer på 8.900 kvadratmeter terrasser. Det er et helt enestående syn. I forvejen er Milano meget grøn med parker, træer og blomster i bybilledet, men i den grad et særsyn at se de lodrette grønne bygninger. De er meget imponerende og man får lyst til at se boligerne indefra, hvilket også er muligt ifølge vores cykelguide, som sagde, at flere af lejlighederne er på Airbnb. Men ellers kan man også bare google ’Bosco Vertical inside’.

seværdigheder milano

Parco Biblioteca degli Alberi

Lige ved siden af tårnene, ligger en smuk og noget avantgarde park – Parco Biblioteca degli Alberi, (Træernes Bibliotek Park) som er en urban botanisk have i hjertet af storbyen, hvor du kan tilbringe tiden i naturen – more or less – mellem kunstneriske bygninger og smukke geometrier der er skabt af stierne. Uden tvivl den mest innovative park jeg har set.

seværdigheder milano

Cimitero Monumentale

En af ​​de to største kirkegårde i Milano. Det er kendt for overfloden af ​​kunstneriske grave og monumenter. Vi fik at vide, at Campari familien havde et overdådigt gravsted derinde, men vi fandt det aldrig, takket være vores cykelguides underlige forklaring.

Arco della Pace – Arch of Peace

Beliggende i det nordvestlige hjørne af Park Sempione, er den nyklassisistiske Arco della Pace (Arch of Peace) placeret lige uden for Milanos historiske centrum ved en af Milanos 6 byporte. Buen er designet af Luigi Cagnola i 1807-1838 og er 25 m høj og 24 m bred og ligner triumfbuen i Paris til forveksling. Den blev nemlig også bygget på befaling af Napoleon i det 19. århundrede og ligger i starten af ​​Corso Sempione, en vej, der forbinder Milano med Paris langs Simplon-passet, med den hensigt, at Napoleon skulle passere gennem den på vej ind i den italienske storby. Oven på buen står der en statue af Fredsvognen med seks heste. Denne skulptur er udført af Abbondio Sangiorgio. Det interessante er, at hestene vender den ’forkerte’ vej. Statuerne skulle have vendt mod Paris, men blev vendt 180 grader, så de vendte ind mod Milanos bymidte.

På den modsatte side af Corsa Sempione, har du den skønne Park Sempione, der med gigantiske træer, søer, blomsterbede, grønne plæner og vildtvoksende haver.

Parco Sempione

Parken er en stor bypark i Milanos historiske centrum i Zone 1. Parken er etableret i1888 og har et samlet areal på 38,6 ha. Parken støder op til haverne på Sforza-slottet i den ene ende og Fredsbuen i den modsatte ende – to af Milanos vigtigste vartegn.

Parken er helt igennem skøn, både hvis du ikke kan undvære en løbetur, eller blot trænger til fred og ro. Her er et væld af grønne arealer, søer med skildpadder, snørklede stier og cafeer. I den ene ende af Parco Sempione ligger det flere hundrede år gamle Castello Sforzesco, der rummer museet for oldtidskunst og andre gallerier. I den anden ende står den prægtige Fredsbue Arch of Peace. To af Milanos vigtigste vartegn. Jeg har læst, at der fra slottet til Piazza Sempione i den anden ende af parken løber en hemmelig gang under jorden. Man kan se flisen, der skjuler nedgangen til den midt under Arch of Peace-monumentet.

Castello Sforzesco

Den middelalderlige befæstning er et af hovedsymbolerne for Milano og dens historie. Det blev bygget i det 14oo-tallet af Francesco Sforza, hertug af Milano. Det imponerende Torre del Filarete dominerer hovedindgangen. I 1990erne blev der bygget et stort springvand ude foran tårnet på en stor plads, som løber hele vejen ned til Piazza Cordusio via Via Dante og er i dag en af hovedgågaderne i byen.

Fondazione Prada

Hvis du kun kan nå ét museum, ville jeg vælge dette! Her er udstillinger med moderne kunst i et unikt kompleks af bygninger, der er tegnet af Rem Koolhaas.

Virkelig en god oplevelse men spændende kunstværker og usædvanlige udstillinger. Hovedbygningen er prangende med sin guld facade (en visuel oplevelse i sig selv), noget ligner gamle lagerhaller og så er der den høje bygning, som vi spottede på lang afstand, på vores gåtur tværs gennem byen til museet, som ved første øjekast var utrolig grim, men som vandt efter vi havde været derinde og oppe i tårnet og se den mageløse udsigt.

Chiesa Parrocchiale dy San Marco

Vi cyklede forbi kirken, som ligger i Brera kvarteret og det er i netop denne kirke at Wolfgang Amadeus Mozart spillede sin første italienske koncert. Det var den 26. december 1769.

Columns of St. Lawrence

Arkæologisk sted med op til 16 romerske marmorsøjler ved siden af ruinerne af et amfiteater. Smukt som det ligesom blender ind i resten af bybilledet. Det får i den grad byen til at fremstå gammel og historisk vigtig.

seværdigheder milano

Læs meget mere om Milano, om shopping og om mad & drikke i modebyen.

Del gerne dine unikke oplevelser med mig nedenfor, hvis der er noget jeg bare MÅ opleve.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op til at få en mail fra mig, det kan du gøre på forsiden. Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vi ses,

jane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.