Om mig

janeaway
Skydiving Aruba

Getaway, faraway, hideaway, stayaway, homeaway…

Når ordet ’away’ sættes bag på et andet ord, får det en mere eksotisk betydning, eller i mine ører en betydning af at opleve og være på farten. Særligt er jeg glad for ordet getaway, for det indebærer hele paletten. En storbyweekend, en længerevarende rejse, ski, sol, strand, rundrejse, en overnatning i telt på nærmeste campingplads. Eller blot en aften med veninderne på restaurant i egen by, som for mig også kan udgøre det for en lille getaway. Tjek mine forskellige destinationer ud og lad dig inspirere her på Janeaway.

Nå, anyway…

Jeg har ofte leget ekspert over for andre ved at kradse tips ned til et kommende rejsemål. Så da min veninde foreslog, at jeg skulle begynde at blogge om mine oplevelser, så flere kunne få glæde af det, var det helt logisk for mig – også selvom jeg først tænkte, at jeg nok er født tyve år for tidligt. Desuden elsker jeg at fotografere og alle billeder på bloggen er mine.

Jeg hedder Jane. Jeg bor med min mand Søren og vores to børn på 14 og 16 år i Valby.

Mit yndlingsmotto er ‘Jeg drømmer ikke om at rejse, jeg rejser!’ Og det forsøger jeg at leve op til så ofte som muligt, om det er på familietur, kærestetur, mor/barn-tur, veninde-tur eller noget helt femte. Og når jeg ikke er på farten, gør jeg oplevelserne herhjemme til små getaways.

Jeg elsker verden! Og ligeså meget som jeg elsker at opleve noget nyt, er jeg vild med gensynets glæde, hvis jeg først har forelsket mig i ét sted. Her vil det være oplagt for mig at nævne New York og Berlin.

Jeg rejser ikke på én bestemt måde. Om det er at campere, tage på road trip, være backpacker, ligge på stranden, stå på ski eller være kulturel i en storby, så er det vigtigste for mig blot, at jeg selv har sammensat rejsen. Lad være med at gå på kompromis med det, der betyder noget for dig. Brug lidt ekstra tid i planlægnings-fasen, og nyd din helt egen rejse.

Du må meget gerne kommentere, rise, rose og dele tips – det vil jeg bliver meget glad for!

Ti hurtige om mig:

Jeg elsker højder (selvom det gør mig liiiidt bange)

Jeg blev vegetar i en alder af 43 år

Jeg gør mig meget umage, for ikke at komme for sent

Jeg elsker at lave musikquiz til festlige sammenkomster

Jeg kommer ofte til at snakke for meget, men opdager det først for sent

Jeg fødte min søn fem uger for tidligt på en romance getaway i Helsinki

Jeg er fra Aarhus (eller Lystrup…!)

Jeg ender ofte med at lægge arm, når jeg er til fest

Jeg fik knallertkørekort som 16-årig (og heldigvis almindeligt kørekort et par år efter)

Jeg er advanced dykker, men er sådan set ret bange for vand