Getaway til Det Døde Hav & Negev-ørkenen

Vi lejede en bil i 2 dage fra Jerusalem med aflevering i Eilat. Efter at have frosset en del de første 6 dage i henholdsvis Tel Aviv og Jerusalem, så vi meget frem til at komme til varmere himmelstrøg ved Det Døde Hav og nede i Eilat.

En tur igennem Negev-ørkenen er helt klart anbefalelsesværdigt og en WOW naturoplevelse hele vejen.

negev-ørkenen det døde hav
Smukke klipper og kratere nær Yeruham i Negev-ørkenen

5 bedste oplevelser i Negev-ørkenen

1. Det Døde Hav

Der er flere forskellige muligheder for at bade i Det Døde Hav – vi valgte at køre til Kalia Beach som ligger i det nordlige område af Det Døde Hav. Et smukt, roligt sted væk fra det mere overfyldte hotelområde ved Ein Bokek og mindre besøgt end området ved Ein Gedi. Fra stranden er der en fantastisk udsigt over den turkisblå sø med de omkringliggende gyldenbrune bjerge i Jordan. Der er et adgangsgebyr, der inkluderer adgang til alle faciliteter, såsom omklædning, toiletter og badefaciliteter. På stranden er der også souvenirbutikker, barer og The Lowest Bar in The World, som ligger 420 meter under havets overflade.

Der var ikke mange, da vi var her, men jeg kan godt forestille mig at det er pænt crowded i sommermånederne. Vi smurte os ind i mudder og flød rundt i vandet. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg havde forestillet mig, men det var virkelig en skæg følelse at ligge højt oppe i overfladen og flyde. Og sørg nu for IKKE at få det salte vand (der er 31,5% salt i vandet, ni gange så meget som i Middelhavet) ind i øjnene, det gør ondt – skulle jeg hilse fra min søn at sige, som et kort øjeblik troede, han var blevet blind.

negev-ørkenen det døde hav
negev-ørkenen det døde hav

2. Masada

Masada er en fæstning, der ligger på et næsten 400 m højt klippeplateau i Negev ørkenen med udsigt til Det Døde Hav og bjergene i Jordan. Fæstningen er et imponerende stykke arbejde, hvor Herodes fik bygget en luksuriøs ørkenfæstning med to paladser, svømmebassiner og bådhuse mellem 37-34 f. Kr. Fæstningen er over 700 m fra nord til syd og over 350 m fra øst til vest. Herodes fik opført vandreservoirer, som var så effektive, at jøderne kunne dyrke frugt og korn på plateauet, så de praktisk taget var selvforsynende.

Myten om Masada lyder, at romerne ventede forgæves i to år på, at jøderne skulle løbe tør for mad og vand. Derefter konstruerede de en stejl rampe, der kunne bære deres tunge krigsmaskiner. Og bedst som de var klar til at belejre fæstningen, begik jøderne kollektivt selvmord for ikke at blive slaver for romerne. Denne hændelse gjorde Masada til en symbol for den jødiske modstand mod fremmed herredømme og på den ultimative kamp for frihed.

I dag er Masada blevet omdannet til nationalpark, som så meget andet på disse kanter, er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Vi kom lidt sent, så vi tog svævebanen op – det tager en time at gå op – men vi gik ned – det tog måske 45 minutter, men kun 15 for min søn, som løb hele vejen.

negev-ørkenen det døde hav
Udsigt fra Masada

3. Arad

Bo med mesterlig udsigt. Hvis du ligesom os har en overnatning på vejen ned til Eilat, så sørg for at finde et sted, hvor der er mulighed for at få enten den smukkeste solnedgang eller solopgang over ørkenen. Vi havde indlogeret os ved Desert’s Edge, som jeg klart kan anbefale. Meget lokalt, hjemligt og hyggeligt. Bjerggeden Zoe går omkring på ejendommen lige i nærheden af terrasserne. Der er tre værelser i alt. Morgenmaden er simpel, men lavet med kærlighed. Værelset var fint og der er en lille terrasse til med den smukkeste udsigt, særligt solopgangen var vidunderlig, som vi nød med en kop kaffe og total ro omkring os. Vi fik mange gode tips med på vejen af ejeren Gili, inden vores videre færden.

negev-ørkenen det døde hav
Solopgang fra terrassen
negev-ørkenen det døde hav
Bjerggeden Zoe

4. Mitzpe Ramon

Byen Mitzpe Ramon ligger ved kanten af ​​Ramon-krateret i Negev-ørkenen i det sydlige Israel. I byen bor omkring 3.000 mennesker og ligner en by i udvikling med et kvarter fuld af gamle graffitimalede containere, hvor der blomstrer butikker og caféer op. Her spiste vi frokost på Café Spice Quarter og købte brød og kager med til vores videre færden gennem ørkenen i en skøn lille bager, Lasha Bakery. Det smukkeste ved byen er helt klart at tage op til Mitzpe Ramon Visitor Center og nyde udsigten ud over krateret.

Udsigt fra Mitzpe Ramon

5. Eilat

Egentligt er Eilat ikke rigtigt noget at skrive hjem om. Men efter at have været meget på farten og haft vejret imod os, var det meget tiltrængt at komme til et stort hotel med pools und alles. Selve byen er ret kedelig. Super turistet med gøjlere på strandpromenaden, store hoteller og et kæmpe indkøbscenter midt i byen. Vi var der ad to omgange, men havde kun halvandet døgn i alt, så vi nåede ikke at blive trætte af byen.

Vores meget store hotel i Eilat
Strandpromenaden i Eilat

Næste stop er Jordan – læs om vores oplevelser her i Wadi Rum og Petra.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så du får direkte besked, når der er nyt fra Janeaway.dk. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

jane


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.