Serier hitter, og har gjort det længe. I dag er det mindst lige så attraktivt at producere/medvirke i serier som i spillefilm. Derfor er der også et hav af serier at vælge mellem og det er umuligt at følge med. Det er vildt som de bliver spyttet ud alle steder fra. Jeg når ikke engang at gå i gang med én serie, inden der er kommet 10 nye, jeg kan vælge imellem.
Jeg har set en del, både en halv times komedieserier og de tunge 60 minutters serier, hvor det er vigtigt at holde tungen lige i munden.
Mine anbefalinger er absolut ikke spritnye, men nogle, der af den ene eller anden grund har gjort indtryk på mig pga. handlingen, stilen, det nytænkende eller fordi det er ren og skær underholdning.
Så har du ikke set dem endnu, så vil jeg anbefale du gør det hen over sommeren.
1. Big Little Lies (HBO)
Serien er baseret på bogen af samme navn fra 2014, skrevet af den australske forfatter Liane Moriarty. Tv serien udspiller sig i en lille kystby i Californien. Vi følger en håndfuld overklasseforældre – primært mødre – som har travlt med at blande sig i hinandens liv. Små løgne kan blive meget store, når de bliver fortalt til de forkerte. En person dør. Og her taler jeg ikke over mig, for det er noget af det første, vi får af vide. Vi ved bare ikke om det er mord eller et tilfælde. Og ej heller hvem det er, der dør, før til allersidst. Serien er fortalt med en god blanding af humor og spænding. På rollelisten er Reese Witherspoon og Nicole Kidman. Der går rygter om, at der kommer en sæson 2.
2. The Affair (HBO & Netflix)
Serien er nytænkende, følelsesladet og yderst velfortalt. Den udspiller sig i Montauk (200 km fra Manhattan, for enden af Long Island) og New York, hvor Noah (Dominic West fra The Wire) ferierer med sin familie og møder den unge servitrice Alison. Og vupti, en affære starter. Første halvdel af hvert afsnit beskrives fra den enes synspunkt og anden halvdel fra en andens. Virkelig fedt tænkt, men somme tider lidt forvirrende at følge med i, hvilket faktisk kun gør den endnu mere spændende. Vi lærer personerne godt at kende, fra hver deres vinkel, men vi får også et tæt kendskab til Noahs hustru, Alisons mand og hvem der ellers kommer tæt på dem i løbet af de tre sæsoner. Fjerde sæson skulle komme til efteråret.
3. The Walking Dead (HBO)
Det er faktisk helt skørt, at jeg er så tosset med denne her serie, for jeg har aldrig set andet med zombier, fordi jeg dybest set synes, det er vildt latterligt. Men den kan altså noget. Og det handler jo ikke om zombierne (the walking dead) men om livet blandt de overlevende og i den grad survival of the fittest, når vi når nogle sæsoner ind, hvor ikke engang de overlevende kan holde sammen. Jeg startede ret skeptisk ud (for nogle år siden), men åd to sæsoner i streg og var over-hooked. Rick Grimes spiller fantastisk (måske bedre kendt fra den sjov-søde julefilm Love Actually) lige fra seriens start, hvor han vågner op på hospitalet i Altanta. Serien er mere psykologisk end uhyggelig. Og i den grad vanedannende! Der er 7 sæsoner og i den grad lagt i kakkelovnen til den 8.
4. Curb Your Enthusiasm (HBO)
Det er jo egentlig en serie med mange år på bagen, men i anledning af, at 9. sæson skulle komme til efteråret, synes jeg, den skal med. Hovedpersonen er Larry David (som også er manden bag Seinfeld). Det er denne serie Klovn er stærkt inspireret af, og flere af de tidlige Klovn-afsnit minder meget om Curb. Så hvis du kender den danske serie, behøver jeg ikke sige mere. Hvis ikke, kan jeg sige, at Larry David, som spiller sig selv i meget karikeret udgave, er yderst krumme-tæer-agtig pinlig og i det hele taget bare ret kikset. Men ikke desto mindre underholdende og sjov. Jeg griner højt, og sidder samtidig og bliver vildt irriteret på ham. Serien handler om Larry David selv.
5. The Jinx (HBO)
Serien er et par år gammel, men en af dem, du absolut ikke glemmer igen. Denne mini-serie på 6 afsnit er en true crime dokumentarserie, der handler om millionær-arvingen Robert Durst, der er mistænkt for tre mord henover 30 år. Det første mord er på sin kone, den andet er på sin veninde og det sidste er på sin nabo. Hele vejen er du i tvivl om, hvorvidt Robert Durst er morder eller ej. Og det vilde er, at det rent faktisk er opklaring for åben skærm og Robert er med hele vejen igennem, fordi han ville stille op til en enkel dokumentarfilm for at bevise sin uskyld. Det er så endt med 6 afsnit på 45 minutter.
Hvis du sidder inde med en serie, jeg bare MÅ se, så skriv det lige her i kommentarfeltet nedenunder.
Du kan også få inspiration til de bedste bøger til ferien, de bedste apps til ferien og de gode gode podcasts. Og så kan du få en oversigt over mine getaways her.
Følg mig også meget gerne på Facebook.
Husk at efterlade din e-mail hos mig, hvis du vil følge med, når der kommer nyt fra mig.