5 gode podcasts til ferien

Podcasts er i virkeligheden en lille smule nyt for mig. Ikke fordi jeg ikke har vidst de har eksisteret, men fordi jeg ikke har prioriteret dem. I stedet har jeg lyttet til musik eller en lydbog. Men er nu endelig kommet helt med på podcasts. Særligt fordi jeg som så mange andre er vild med, at jeg kan høre hvad jeg vil, når jeg vil.

Rejsetips
Jeg hører ofte podcast i haven (op ad muren, bag nogle roser…!?)

Mine favoritter er vidt forskellige og afhænger meget af mit humør, ligesom med musik, tv-serier og bøger. Der er også stor forskel på stemmerne i mit øre – det er lidt det samme med lydbøger – hvis den der har indtalt lydbogen ikke har en behagelig stemme, så kan det ødelægge bog-oplevelsen. Så hop ind på podcast app’en og prøv dig frem med det store podcast-univers.

Her kommer nogle jeg klart kan anbefale, hvis ikke du allerede kender dem.

Rejsetips

  1. Third Ear x Politiken

Virkelig mange gode skæbnehistorier velfortalt af Tim Hinman og Krister Moltzen. Vi er i dokumentargenren og fortælleformen er fascinerende og spændende. Jeg kan særligt fremhæve  ”Robert og Thetanerne”, om livet i – og vejen ud af – Scientology og “I et forhold med…”, der handler om to mennesker, der tilfældigt mødes på facebook og starter et kærlighedsforhold i det virkelige liv.

2. Mads & Monopolet

Det her er jo en klassiker og jeg forsøger at høre programmet direkte i radioen, selvom det ikke altid lykkedes. Mads er den perfekte vært med et altid super oplagt monopol (og ifølge Mads selv, altid et A-hold), som forsøger at hjælpe med lytternes store og små dilemmaer. Det gør ikke noget, hvis du slet ikke kan identificere dig med dilemmaerne, for panelets forsøg på at løse det er i sig selv bare ren underholdning.

3. Den Grå Side

Mandlige kendte personer gæster Søren Rasted og læser erotiske historier højt. Den er lidt lummer, men jeg kommer alligevel til at grine og synes de er ret skægge at høre på. Og så er jeg vild med at lytte til Søren Rasteds stemme og grin.

4. Det, vi taler om

Ret underholdende debat med Ditte Okman som vært. Hun tager, med nogle skarpe og kritiske gæster, aktuel sladder op og der er ingen hæmninger, når de diskuterer politikere og kendte personers bommerter.

5. This American Life

Programmet fortæller på en halv time forskellige menneskehistorier med en samfundsaktuel vinkel. Stille og roligt fortalt med billedlige beskrivelser af ikke-berømte amerikanere, der trækker vejret hver dag, mens de søger efter meningen med det store billede. Podcasten kommer fra Chicago og er på engelsk.

…Og så lige en ekstra… min mands yndlings, som han lytter til dagligt (med et væg til væg smil) på sin cykeltur til og fra arbejdet er ‘Den Korte Radioavis‘ med den famøse seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm.

Del meget gerne dine yndlingspodcasts med mig. Jeg kunne trænge til at lære endnu flere at kende.

Du kan læse om mine boganmeldelser her og om mine favorit apps til ferien her. Og så kan du få en oversigt over mine getaways her.

Følg mig også meget gerne på Facebook.

Husk at efterlade din e-mail hos mig, hvis du vil følge med, når der kommer nyt fra mig.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.