Guide til mad og drikke i Milano

Jeg nægter at tro, at man kan tage til Milano uden at få tilfredsstillet alle smagsløg. Al mad og drikke er jo bare lækkert her – vin, kaffe, brød, pizza, croissanter, salater… og og og… så en opfordring herfra er: Spis og drik alt det, du orker…

Snup en aperitivo


Du kommer ikke uden om aperitivo (a la spansk tapas) i Milano, som oftest serveres mellem klokken 18 og 21, hvor familie og venner mødes til et glas prosecco eller spritz og nogle småsnacks – som regel små pizzastykker, forskellige oliven, skinke, rå snittede grøntsager og oliebagt brød med rosmarin. Hvis du vil gøre det som en rigtig milaneser, spiser du først aftensmad efter kl. 21.

milano mad og drikke
Spritz i parken

Bar Frida

Bar Frida – er en perle for sig, som ligger i Isola. Vi gik målrettet efter den og vidste faktisk ikke helt hvad vi gik efter, men blev bestemt ikke skuffet. Hyggelig gårdhave, dejlig mad og vin og helt klart værd at gå efter.

Mad og drikke i Navigli

I Navigli ligger spisestederne side om side og jeg er sikker på at alle stederne har lækker vin, god kaffe og skøn velsmagende mad, men alligevel er der nogle, der kan anbefales frem for andre.

Mad og drikke Milano

Tag en hurtig capuccino og croissant på Mag Café inden du skal ud at opleve byen. Er du mere til den nordiske brunch, kan jeg anbefale Maré Maré, som har lækker friskpresset juice, god kaffe, virkelig lækker yoghurt med granola og bær og som prikken over i’et (til en kageelsker som mig) ultrasprøde croissanter.

Næsten alle steder langs kanalen serverer aperitivo og vin – et godt sted er Pigato Milano.

Mad og drikke Milano
Vin og aperitivo på Pigato Milano

Hvis du er til fine dining, skal du besøge Belé.

Ingen tur til Milano uden pizza!

Er du til lækker mad og er ligeglad med om betjeningen er I top (hvilket den ikke var her), så er både pasta og pizza virkelig lækker på Il Montalcino. Og når det er sagt, tror jeg næsten ikke, du kan få en dårlig pizza i Milano.

Skal du have is, er Artico på den travle Via Brera et skønt lille issted (den ligger flere steder i Milano). Selve butikken er ikke noget at skrive hjem om, men tag isen med og spis den mens du people-watcher i det meget besøgte kunstneriske kvarter.

Lækker kaffe og utrolig snaskede og olierede men ikke desto mindre lækre pizzaslices fås i Brera hos den berømte bager/café Panificio Pattini.

Læs meget mere om Milano, om seværdigheder og om shopping i modebyen.

Del gerne dine unikke oplevelser med mig nedenfor, hvis der er noget jeg bare MÅ opleve.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op til at få en mail fra mig, det kan du gøre på forsiden. Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vi ses,

jane

2 thoughts on “Guide til mad og drikke i Milano

 • 16. august 2022 at 13:15
  Permalink

  Tak for rigtig god guide til Milano. Har du anbefalinger til hvor man skal bo?

  Reply
  • 16. august 2022 at 13:18
   Permalink

   Kære Trine,
   Tak for din kommentar 🙂 Jeg ville anbefale Navigli området – vi boede airbnb, hvilket jeg sagtens kan anbefale, der er MANGE der udlejer i det område. Desværre har jeg ingen hotel erfaring i byen. Kh Jane

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.