7 bøger til ferien

Nu hvor juleferien så småt er på trapperne (og eventuelle jule- og mandelgaver skal købes), kan jeg anbefale nogle af de seneste bøger, jeg har læst. Her er lidt til enhver smag. En nervepirrende krimi, velskrevne familieportrætter og psykologiske thrillere.

Alle stærke læseoplevelser, som jeg klart vil anbefale, hvis du ikke allerede har været der.

God læselyst;-)

Rejsetips

1. En uskyldig familie

af Katrine Marie Guldager (2017) 304 sider. Roman.

En uskyldig familie er først og fremmest historien om Frederik. Men i den grad også et godt gedigent familiedrama, hvor vi fra alle familiemedlemmernes vinkel ser, hvor nemt det er at misforstå hinanden. Vi følger Frederik på flugt fra sine forældres værdier, som han ikke kan identificere sig med. Han har et stort behov for at løsrive sig fra sine forældre og to søskende og forsøger at finde frihed og lykke ude i verden. Men ender hjemme i nærheden af familien igen. Han er opvokset på det idylliske Sydfyn men har aldrig rigtig følt, at han passer ind i idyllen. Bogen handler om (misforstået) kærlighed, tilgivelse, ansvar, at føle sig udenfor, usikkerhed og om identitetskriser. En omfattende roman, som rammer hele følelsesregistret.

Rejsetips

2. Baseret på en sand historie

af Delphine de Vigan (2015) 315 sider. Romanprotræt.

Siden franske Delphine de Vigans skrev et fremragende portræt af sin mor, som hun i øvrigt var meget i tvivl om, om hun kunne tillade sig at udgive, har hun døjet med en slem skriveblokade. Denne skriveblokade og spørgsmål som ’hvad skriver man efter en succes?’ og ’hvordan kommer man videre?’ er blevet til bogen Baseret på en sand historie. Delphine de Vigan møder en kvinde, der kommer til at blive en vigtig del af hendes liv og som kommer til at påvirke hende mere end hvad godt er. Et venskab der beskrives med stor fortællekunst. Jeg synes bogen er voldsomt vellykket. Den er uhyggelig på grænsen til en psykologisk thriller.

Rejsetips

3. Hjem

af Harlan Coben (2017) 327 sider. Krimi.

Igen har jeg en bog af Harlan Coben med. Min nye favorit krimi-forfatter. Den nyeste Hjem handler om to rigmandssønners forsvinden. De bliver kidnappet fra den enes hjem, hvor de har en legeaftale og hvor babysitteren tilsyneladende ikke er opmærksom. Ti år senere bliver den ene dreng genkendt i Londons gader og straks er privatdetektiven Myron og han ven Win på sagen igen. Hvor har han været de seneste ti år? Hvad husker han egentlig om den dag, han blev bortført? Og vigtigst af alt: Hvad er der sket med hans ven, som stadig er savnet? Som altid med Harlan Coben, er det spænding til det sidste og han er mesterlig til at skrue et plot sammen på en effektiv og velfortalt måde og tvister den lige til sidst.

Rejsetips

4. Vanvittig skyldig

af Liane Moriarty (2016) 416 sider. Roman.

Liane Moriarty er en rutineret australsk forfatter, som du måske kender fra den anmelder-roste ’Store små løgne’, som der blev lavet en serie over til HBO med Reese Witherspoon og Nicole Kidman i hovedrollerne. Vanvittig skyldig handler om ægteskab, forældreskab og venskab. Den handler om at sætte pris på det vi har og om ikke at lægge alverden i det usagte, som desværre nogle gange kan dominere. Vi bliver præsenteret for tre par – to vennepar og et nabopar til det ene par. Hele vejen igennem bogen refereres til en eftermiddags-barbecue hvor de alle seks er samlet. En dag, hvor en hændelse ryster dem alle. Meget velskrevet og som altid formår Liane Moriarty at beskrive sine hovedpersoner, så du føler, du kender dem.

Rejsetips

5. Hvis der skulle komme et menneske forbi

af Thomas Korsgaard (2017) 318 sider. Roman.

Uhyre vellykket debutroman fra kun 21-årige Thomas Korsgaard. Hvis der skulle komme et menneske forbi er en brutal, velfortalt og bevægende roman om fattigdom i udkanten af det danske velfærdssamfund. Den handler om at være barn i en dysfunktionel og voldelig familie, hvor overskud er noget man skal lede længe efter. Men det er også en fortælling om en dreng, der føler sig anderledes og malplaceret i sin egen familie. Vi følger Tue, som overladt til sig selv forsøger at bryde ud af familiens mønster og finde sig selv. Og som skal lære at navigere i en hverdag med manipulation, tæv og modgang. En bog med noget på hjerte. Jeg er spændt på, hvad det næste er, der kommer fra den unge forfatter.

Rejsetips

6. Bag Lukkede Døre

af B. A. Paris (2017) 303 sider. Psykologisk thriller.

Endnu en debutforfatter, som har gjort det ufattelig godt. Jeg var helt solgt og læste nærmest bogen i et stræk. I bogen møder vi Jack og Grace, som mildest talt er uadskillelige. Nogle vil sige, at det er ægte kærlighed. Andre vil undre sig over, hvorfor Grace aldrig tager telefonen. Udover Jack, er det vigtigste i Graces liv, hendes søster Millie, som har Downs syndrom. Du er bestemt ikke i tvivl om, at INTET er, som det skal være. Bogen skifter hele tiden mellem ’før’ og ’nu’. Historien er skræmmende og barsk og trods et meget letlæseligt sprog er den virkelig velkomponeret og en af de bedre i genren Domestic Noir.

Rejsetips

7. De Smukkeste

Af Karin Slaughter (2016) 464 sider. Psykologisk thriller.

Karin Slaughter er garant for nogle af de mest hæsblæsende thrillere og jeg har læst stort set alle hendes bøger, med stor begejstring. Hun er en plot-mager uden lige. De Smukkeste er vanvittigt intelligent og velskrevet, med sans for detaljen. Og utrolig blodig, så den er ikke for sarte sjæle. Vi møder Claire, hvis mand Paul bliver brutalt myrdet for øjnene af hende. I hendes forsøg på at komme gennem sorgen, finder hun groteske og mørke sider af sin mand. Hun får genoptaget kontakten til sin søster, som hun mistede, da deres tredje søster forsvandt sporløst mange år forinden. Forvirret? Så er det bare med at komme i gang med læsningen. Uhyggeligt gennemtænkt plot.

Rejsetips

Læs andre boganmeldelser her. Skal du på farten, kan du også tjekke mine favorit apps til ferien ud her. Og så kan du i det hele taget få en oversigt over alle getaways her.

Følg med og lad dig inspirere på Instagram og Facebook og husk at efterlade din e-mail hos mig, hvis du vil følge med, når der kommer nyt fra mig.

God læsning og rigtig glædelig jul 🙂

4 thoughts on “7 bøger til ferien

 • 16. december 2017 at 12:43
  Permalink

  ÅÅÅÅh fedt med inspiration, drøner til Vietnam om lidt og skal i den grad have en stak bøger med 🙂

  Reply
  • 18. december 2017 at 23:10
   Permalink

   Hvor lyder det dejligt. Rigtig god tur til Vietnam 🙂 kh Jane

   Reply
 • 18. december 2017 at 20:18
  Permalink

  Dejligt med noget inspiration til ferien. Tak for det 🙂

  Reply
  • 18. december 2017 at 23:11
   Permalink

   Skulle det være en anden gang 😉

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.