De bedste strande i Puerto Rico

Puerto Rico Rejseinspiration
Flamenco Beach på øen Culebra

Få rejseinspiration til nogle af Caribiens aller smukkeste strande. Her er mine favoritter, som du roligt kan prioritere, hvis turen går til Puerto Rico næste gang.

Escambrón ved San Juan

Escambrón er virkelig picture perfect med hundredvis af palmetræer og krystalklart vand og må siges at være den bedste strand i San Juan. Den ligger mellem Old San Juan og Condado. Og så er du heldig, at du næsten har den helt for sig selv. Der er gode toilet/badeforhold på stranden.

Puerto Rico Rejseinspiration
Escambrón Beach på en skyfri dag

Condado Beach

Condado er en trendy og smart stranddestination med luksuriøse beachfront resorts der ligger side om side. Condado Beach er stedet, hvor sand, sol, vand, kasinoer, duften af kokosolie, shopping og musik under stjernerne går ud i ét i bedste Miami Beach stil. Condado stranden er ikke kun smuk, men også sjov med de mange bølger og  der er mulighed for masser af vandsportsaktiviteter.

Du kan finde skyggefulde pletter under palmerne længst til venstre på Ventana al Mar park. Trods det overordnede mondæne og luksuriøse førstehåndsindtryk, ligger der altså flere nedlagte og ubeboede bygninger klemt ind mellem de store hoteller, som ser noget forladt og faldefærdigt ud.

Det er ikke kun ved Condado, jeg har bemærket det. Der er underligt nok mange grunde langs de flotte strande, som ser meget forladte, tilgroede og utiltrækkende ud.

Puerto Rico Rejseinspiration
Condado Beach

Ocean Park

Ocean Parks strande er mere afslappede og uncrowded. De er populære for både lokale og turister med en mere afslappet ‘vibe’, som man siger i Caribien. Sandet er blødt og gyldent, og hvis du kommer her tidligt, vil du finde en skyggefuld plet under en palme.

Når sulten melder sig, behøver du ikke forlade stranden, da der er gode restauranter i nærheden og et par strandkiosker – som i øvrigt har åbningstider, som vinden blæser.

Puerto Rico Rejseinspiration
Ocean Beach

Isla Verde

Isla Verde er en lang bred strand i den nærliggende by Carolina. Stranden er populær for vandsport, jogging og svømning, da vandet her er roligere. Det er manges favorit strand i San Juan.

Vi boede de første dage ved denne strand, og jeg må indrømme at det var hyggeligt at gå morgentur langs stranden, men derefter drønede vi ud til nogle af de andre strande, som er langt hyggeligere, hvis du godt kan lidt at have stranden lidt mere for dig selv. Isla Verde stranden ligger tæt på hovedvejen, hvor der er mange muligheder for at spise frokost og aftensmad.

Puerto Rico Rejseinspiration
Isla Verde Beach

Luquillo Beach

Luquillo – kilometer af gyldne sandstrande, masser af palmer med skygge, turkisblåt vand med bølger rullende ind på kysten. Det lyder som en tropisk drøm, men det er faktisk ægte og lige præcis hvad Luquillo har at tilbyde. Luquillo er ikke bare én strand – den er så lang, at der er flere strande i en.

Læs også: Rejseinspiration til verdens bedste strande

Det er kun Balneario der har livreddere, så det er et godt udgangspunkt, hvis man har børn med – bølgerne kan overraske en og nogle områder får hestehuller, der gør det farligt at lege ude i vandet.

Luquillo kioskerne (eller quioscos) er en meget elsket del af Puerto Rico. Denne lange række af ydmyge (nærmest faldefærdige) bygninger med madboder ligger lige på Route 3 langs stranden i Luquillo . Men lad ikke deres udseende afskrække dig – gør et stop og få én på opleveren. Det er primært puerto ricansk mad, men der er også pizza og lidt andet til de mere kræsne.

Puerto Rico Rejseinspiration
Luquillo Quioscos
Puerto Rico Rejseinspiration
Luquillo Beach

Seven Seas Beach

Seven Seas er en dejlig, mindre, halvmåneformet strand, med blødt sand og en masse mandel- og palmetræer, som giver en dejlig skygge mod solen. Udsigten er fantastisk. Vandet er blåt og smukt. Der er et koralrev i kort afstand fra stranden, hvilket gør det til en dejlig beskyttet strand, med roligt vand, som hele familien kan nyde og snorkle rundt i.

Puerto Rico Rejseinspiration
Seven Seas Beach

Flamenco Beach

Flamenco Beach er en offentlig strand på øen Culebra. Den er kendt for sit smukke lavvandede turkisblå vand, bløde hvide sand, store vilde bølger, dog med mulighed for svømning på østsiden af stranden, hvor bølgerne er lave. Og sidst men ikke mindst, er stranden kendt for fremragende dykning.

Den strækker sig ca. 1,5 km omkring i en beskyttet, hesteskoformet bugt. På vestsiden af stranden ligger der et usædvanligt syn midt i dette paradis af en tropisk ø. Et par rustne kampvogne, som en ’souvenir’ fra USA Navy, som lige før Anden Verdenskrig, brugte øen til at afprøve deres soldater og deres bomber og efterlod altså tanks’ne, da de forlod øen.De er nu graffiti malet og er blevet en attraktion i sig selv på den ellers maleriske strand.

Playa Flamenco betragtes som en af de bedste strande i Caribien og visse kræsne rejseforfattere har antydet, at det er blandt top ti i verden. I agree – uden at have besøgt dem alle, vel at mærke.

Puerto Rico Rejseinspiration
Flamenco Beach
Puerto Rico Rejseinspiration
Tank på Flamenco Beach

Zoni Beach

Zoni Beach (skal IKKE udtales Sonny Beach), ligger på øen Culebra en god lang golfbil-tur fra havnen. Der er hverken toiletter, kiosker eller andet ved stranden – men der er smukt. Og fredeligt.

Puerto Rico Rejseinspiration
Zoni Beach

Læs også: Getaway til Puerto Rico med børn

Del meget gerne dine rejseoplevelser med mig og kom glædeligt med ris eller ros.

Hvis du vil læse om flere rejsemål, så tjek mine getaways ud her.

Følg mig også på Instagram og Facebook

2 thoughts on “De bedste strande i Puerto Rico

 • 4. januar 2018 at 18:03
  Permalink

  Av hvor ville jeg ikke have noget imod en dag ved sådan en bounty strand her til vinter. Hvor ser de skønne ud! (:

  Reply
  • 4. januar 2018 at 20:47
   Permalink

   Tusind tak, Camilla. Ja, hvem der bare sad på en af de strande lige i skrivende stund 🙂
   Jeg har lige læst dit indlæg om Hong Kong, hvor lyder det fedt. Det står højt på min bucket list…
   Mange hilsner fra Jane

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.