Børnevenlige Valby

Jeg har tidligere skrevet om mine favoritter i Valby. Her kommer en børnevenlig version om den vidunderlige bydel, som er værd at udforske lidt nærmere.

Valby Rejseinspiration
Sportslegepladsen ved Carl Th. Dreyers vej/Den grønne sti

Valby Parken

Egentligt er adressen i Sydhavnen, men eftersom den hedder Valbyparken, kommer den med her. Valbyparken har det hele – store, åbne græsarealer, Københavns Kommunes største naturlegeplads, en rosenhave og i øvrigt en del andre temahaver, deriblandt en handicapvenlig nyttehave. Naturlegepladsen er sjov for både store og små. Mens ungerne løber rundt og leger, kan du på en sommerdag snildt smide dit tæppe på græsset eller varme dig ved bålpladsen på en vinterdag.

I Valbyparken går vild natur og plejet park fint hånd i hånd. Parken har også en frisbeebane, en café (åben fra maj til september), windsurferklub samt en festivalplads (hvor bl.a. Grøn Koncert afholdes).

Et oplagt sted at mødes, hvis I er mange familier, eller til at sætte rammerne for en børnefødselsdag. Og i det hele taget bare et skønt sted til en familieudflugt.

Valby Rejseinspiration
Løb og leg ved naturlegepladsen i Valbyparken

Vigerslev Parken

Denne park har flere bydele glæde af – den løber fra Damhussøen, hvor den ligger på grænsen mellem Rødovre og Valby og fortsætter ud til Hvidovre, hvor den slutter ved Gammel Køge Landevej. Stort set hele vejen igennem løber Harrestrup å. I den ende der ligger mellem Roskildevej (Damhussøen) og Hvidovre Station er der en del fodboldbaner og det er også her Boldklubben Hellas hører til. Ud for Engdraget 63 ligger der en mindre legeplads med klatre-net-tårn og flere forskellige sanse- og balanceredskaber.

Valby Rejseinspiration
Legepladsen i Vigerslevparken ved Engdraget

Damhussøen

Denne smukke sø – og i den grad et naturligt åndehul – deler Valby med Vanløse og Rødovre, som også grænser op til. Det er meget populært at løbe og gå omkring (og da Pokémon Go feberen var på sit højeste, var det nok mest de små, der gerne ville ud at gå). På Vanløse-siden ligger Damhuskiosken, som også er meget populær på en solskinsdag til is, vafler, kaffe og varm kakao. Og melder sulten sig, kan du få en cowboytoast! Også på Vanløse-siden ved Damhusengen ligger der en mindre, men meget velbesøgt naturlegeplads.

Valby Rejseinspiration
Damhussøen
Valby Rejseinspiration
Naturlegepladsen ved Damhusengen

Andre anbefalelsesværdige legepladser:

  • Legepladsen ved Valby Skole
  • Legepladsen ved Steins Plads
  • Legepladsen ved Trekronergade
  • Legepladsen ved Kirsebærhaven
  • Troldelegepladsen på Carl Langes vej
  • Legepladsen ved Hanssted Skole (også god til rulleskøjteløb)
  • Sportslegepladsen (inkl. indhegnet fodboldbane) ved Carl Th. Dreyers vej/Den grønne sti
  • Legepladsen ved gadekæret bag ved Tingstedet
Valby Rejseinspiration
Legepladsen ved Valby Skole

Valby Kino

Valby Kino skriver, at de er hovedstadens hyggeligste biograf og jeg vil give dem ret. Jeg er vild med den ikke-mainstreamede indretning og jeg elsker tanken om, at biografen er drevet af frivillige ildsjæle. Du kan se de nyeste film og der er også mange børnefilm på programmet. Min datter har engang holdt sin fødselsdag i Valby Kino, hvor de pyntede op med flag og balloner (så min datter troede, de også fejrede deres egen fødselsdag, for det kunne de da ikke gøre kun for hende… men jo!). Det er muligt at købe slik, popcorn, cola og kaffe i biografens kiosk.

Valby Rejseinspiration
Valby Kino

Teater V

I Prøvehallen mellem Valby Skole og Spinderiet finder du det fine teater ‘Teater V’, som, ud over mange virkelig gode voksenforestillinger på programmet, også altid har en god børneforestilling. Lige i skrivende stund er det Karius og Baktus der spiller frem til den 4. februar.

Valby Rejseinspiration
Teater V

Valby Vandkulturhus

Svømmehallen ligger i Valby Idrætspark imellem Valby Hallen og Hafnia Hallen og der er 1.500 gratis p-plader ude foran. Svømmehallen har masser at byde på – varmtvandsbassin, legeområder med grotter, en rutsjebane, stillezone, tunnel med modstrøm og vandfald. Du finder dog ikke vipper. På førstesalen er der foruden varmtvandsbassin indrettet et wellness-område med aromasauna, panoramasauna og infrarød sauna. Svømmehallens gæster har fri adgang til wellness-området.

Læs meget mere om kaffe, spisesteder og shopping i Valby her.

Du kan læse mere om mine Valby-favoritter her og om andre spisesteder her, hvor der også er et par restauranter i Valby, jeg godt kan anbefale.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op til at få en mail fra mig, det kan du gøre på forsiden. Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.