Børnevenlige Valby

Jeg har tidligere skrevet om mine favoritter i Valby. Her kommer en børnevenlig version om den vidunderlige bydel, som er værd at udforske lidt nærmere.

Valby Rejseinspiration
Sportslegepladsen ved Carl Th. Dreyers vej/Den grønne sti

PARKER & LEGEPLADSER

Valby Parken

Egentligt er adressen i Sydhavnen, men eftersom den hedder Valbyparken, kommer den med her. Valbyparken har det hele – store, åbne græsarealer, Københavns Kommunes største naturlegeplads, en rosenhave og i øvrigt en del andre temahaver, deriblandt en handicapvenlig nyttehave. Naturlegepladsen er sjov for både store og små. Mens ungerne løber rundt og leger, kan du på en sommerdag snildt smide dit tæppe på græsset eller varme dig ved bålpladsen på en vinterdag.

I Valbyparken går vild natur og plejet park fint hånd i hånd. Parken har også en frisbeebane, en café (åben fra maj til september), windsurferklub samt en festivalplads (hvor bl.a. Grøn Koncert afholdes).

Et oplagt sted at mødes, hvis I er mange familier, eller til at sætte rammerne for en børnefødselsdag. Og i det hele taget bare et skønt sted til en familieudflugt.

Valby Rejseinspiration
Løb og leg ved naturlegepladsen i Valbyparken

Vigerslev Parken

Denne park har flere bydele glæde af – den løber fra Damhussøen, hvor den ligger på grænsen mellem Rødovre og Valby og fortsætter ud til Hvidovre, hvor den slutter ved Gammel Køge Landevej. Stort set hele vejen igennem løber Harrestrup å. I den ende der ligger mellem Roskildevej (Damhussøen) og Hvidovre Station er der en del fodboldbaner og det er også her Boldklubben Hellas hører til. Ud for Engdraget 63 ligger der en mindre legeplads med klatre-net-tårn og flere forskellige sanse- og balanceredskaber.

Valby Rejseinspiration
Legepladsen i Vigerslevparken ved Engdraget

Damhussøen

Denne smukke sø – og i den grad et naturligt åndehul – deler Valby med Vanløse og Rødovre, som også grænser op til. Det er meget populært at løbe og gå omkring (og da Pokémon Go feberen var på sit højeste, var det nok mest de små, der gerne ville ud at gå). På Vanløse-siden ligger Damhuskiosken, som også er meget populær på en solskinsdag til is, vafler, kaffe og varm kakao. Og melder sulten sig, kan du få en cowboytoast! Også på Vanløse-siden ved Damhusengen ligger der en mindre, men meget velbesøgt naturlegeplads.

Valby Rejseinspiration
Damhussøen
Valby Rejseinspiration
Naturlegepladsen ved Damhusengen

Andre anbefalelsesværdige legepladser:

  • Legepladsen ved Valby Skole
  • Legepladsen ved Steins Plads
  • Legepladsen ved Trekronergade
  • Legepladsen ved Kirsebærhaven
  • Troldelegepladsen på Carl Langes vej
  • Legepladsen ved Hanssted Skole (også god til rulleskøjteløb)
  • Sportslegepladsen (inkl. indhegnet fodboldbane) ved Carl Th. Dreyers vej/Den grønne sti
  • Legepladsen ved gadekæret bag ved Tingstedet
Valby Rejseinspiration
Legepladsen ved Valby Skole

UNDERHOLDNING

Valby Kino

Valby Kino skriver, at de er hovedstadens hyggeligste biograf og jeg vil give dem ret. Jeg er vild med den ikke-mainstreamede indretning og jeg elsker tanken om, at biografen er drevet af frivillige ildsjæle. Du kan se de nyeste film og der er også mange børnefilm på programmet. Min datter har engang holdt sin fødselsdag i Valby Kino, hvor de pyntede op med flag og balloner (så min datter troede, de også fejrede deres egen fødselsdag, for det kunne de da ikke gøre kun for hende… men jo!). Det er muligt at købe slik, popcorn, cola og kaffe i biografens kiosk.

Valby Rejseinspiration
Valby Kino

Teater V

I Prøvehallen mellem Valby Skole og Spinderiet finder du det fine teater ‘Teater V’, som, ud over mange virkelig gode voksenforestillinger på programmet, også altid har en god børneforestilling. Lige i skrivende stund er det Karius og Baktus der spiller frem til den 4. februar.

Valby Rejseinspiration
Teater V

Valby Vandkulturhus

Svømmehallen ligger i Valby Idrætspark imellem Valby Hallen og Hafnia Hallen og der er 1.500 gratis p-plader ude foran. Svømmehallen har masser at byde på – varmtvandsbassin, legeområder med grotter, en rutsjebane, stillezone, tunnel med modstrøm og vandfald. Du finder dog ikke vipper. På førstesalen er der foruden varmtvandsbassin indrettet et wellness-område med aromasauna, panoramasauna og infrarød sauna. Svømmehallens gæster har fri adgang til wellness-området.

KAFFE

Riccos Kaffe

Riccos dejlige filial på hjørnet af Mosedalsvej og Valby Langgade i downtown Valby er et hit. Skøn kaffe, dejlig indretning, og meget uformel. Altid velbesøgt, både inde, ude og ovenpå, hvor folk arbejder på deres laptop over en kop kaffe eller holder møde om det runde bord. Der er også et lille sofaareal, hvor du sagtens kan have børn med. Og så er det nemt med en barnevogn ved bordene udenfor eller i deres lille patio, hvor du også sidder under åben himmel.

Valby Rejseinspiration
Riccos Kaffe

Impact Roasters

Jeg elsker, at der er åbnet en kaffebar på en ellers ret så kedelig og forladt togstation. Og en pokkers hyggelig en af slagsen. Og med noget på hjerte. Kaffebønnerne kommer fra Etiopien og det er også her ejeren selv kommer fra. En del af overskuddet fra kaffesalget går til at støtte kaffebønderne og lokalsamfundet (i Etiopien), hvor kaffen kommer fra. Du kan sidde indenfor og arbejde, mens du nyder din kaffe eller sætte dig ud foran på pallerne, hvis vejret er til det. Deres Flat White er rigtig god. Og skal du på legeplads med ungerne, så snup en to-go og støt et godt formål.

Valby Rejseinspiration
Impact Roasters på Langgade Station

Og så er der rig mulighed for god kaffe. Ud over ovennævnte finder du Joe & the Juice på Valby Station og på Tingstedet ligger Lagkagehuset. Inde i Spinderiet finder du Espresso House og Coffee Empire (sidstnævnte har kaffe til halv pris om formiddagen).

SPISESTEDER

Cafe on the Six

Utrolig hyggelig lille café, der ligger lige rundt om hjørnet fra den store familierestaurant Bone’s. Caféen er en af de slags steder, jeg elsker. Fin indretning, imødekommende personale, skøn mad til meget rimelige priser. Et sted hvor service og kunder er i centrum. Det er muligt at sidde udenfor i baggården, men der er kun et bord, så der er rift om pladserne. Min datter er vild med deres açaí bowl og så laver de nogle meget lækre avocado sandwiches, som også hitter, hvis man er til det.

Valby Rejseinspiration
Dekorativ avocadomad på Café on the Six

Wild Kiwi Pies

Et lille stykke New Zealand i Valby. Noget nær magisk krydrede tærter – enten med kød eller vegetar – i nøje udtænkte kombinationer. Jeg er kommet tilbage til dette skønne sted og har haft børnene med, som synes tærterne er virkelig gode. Ud over god service og den lækre mad, er stedet også bare virkelig hyggeligt og spækket med kort, bøger og souvenirs fra New Zealand, så du for en kort bemærkning glemmer, du er i Valby.

Valby Rejseinspiration
Tærte med salat fra Wild Kiwi Pies

Mumbai

Er du til indisk, ligger en af de bedste af slagsen i Valby. Normalt er jeg ikke til buffeter, men her er det mit foretrukne valg, så jeg kan smage alle de forskellige indiske retter til mine basmatiris, papadam, naan og yoghurt raita dip, som alt sammen er med i buffeten. Og det er en meget lille og attraktiv buffet, modsat dem, hvor det er tydeligt, at der har været 50 kunder før dig.

I Valby er der også en del caféer lige omkring Tingstedet. Mine børns favoritter er Phenix og Ciré. Derudover er der andre meget børnevenlige kæde-restauranter som Halifax, Bone´s, Sticks’n’Sushi, Wokshop og Wokbaren Spicylicious.

SHOPPING

Altså med hensyn til shopping er det jo ikke altid noget, børnene synes er vildt sjovt. Men mine børn på hhv. 8 og 10 år elsker at gå i butikker. Og især elsker de at gå på loppemarkeder, hvorfor Postbazaren i Valby (et stort hyldesalg-loppemarked) er et stort hit. Her kan du finde alt, både nyt og gammelt.

Valby Rejseinspiration
Post Bazaren i det gamle Posthus på Valby Langgade

Og har du barnevognsbørn, kan jeg klart anbefale, at du lige stikker hovedet ind i følgende butikker, mens baby sover trygt.

No 217

Den helt igennem stilede og tjekkede interiørbutik i udkanten af Valby Langgade er fortsat en af mine favoritter. Jeg har lyst til at købe ALT i butikken og kommer der også flittigt for at købe gaver til venner eller lækkerier til mig selv. Ud over dejligt interiør får du fantastisk betjening.

Valby Rejseinspiration
Butik no. 217

Særlig

En ny lille perle i Valby – lige ved siden af den store Irma på Valby Langgade. Her er jeg bange for, at jeg hurtigt kan komme til at købe mig fattig. Dejligt interiør, smukke smykker, utrolig lækkert strik og nips ting til både mor og baby og i det hele taget bare en meget hyggelig stemning.

Valby Rejseinspiration
Butikken ‘Særlig’

Rumlig

Endnu en ny og meget hyggelig lille butik på Toftegårds Allé med smykker, keramik, lædervarer, solbriller, plakater/illustrationer og en masse andre spændende nipsting, som du jo næsten ikke kan undvære.

Valby Rejseinspiration
Butik ‘Rumlig’

Butik K9

Skøn butik i hjertet af Valby lige ved Tingstedet. K9 har et nøje udvalg af interiør, tøj, sko og smykker. Og så er det en fantastisk dejlig farverig butik, som du bliver glad i låget af. Hvis du mangler en sjov og anderledes gave, kan det anbefales lige at stikke ind forbi K9.

Valby Rejseinspiration
Butik K9 på Valby Langgade

Du kan læse mere om mine Valby-favoritter her og om andre spisesteder her, hvor der også er et par restauranter i Valby, jeg godt kan anbefale.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op til at få en mail fra mig, det kan du gøre på forsiden. Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish