Costa Ricas fabelagtige dyreliv

Costa Rica Getaway

Mangfoldigt dyreliv

Costa Rica er ikke bare kendt for sin vilde og varierende natur. Men i særdeleshed også for sit mangfoldige og farverige dyreliv. På trods af at landet ikke er meget større end Danmark, er det et af de lande med størst biodiversitet i verden. Det skyldes at landet ligger mellem to store oceaner og to kontinenter. Den dag i dag opdages der stadig nye dyre- og plantearter i Costa Rica, som man aldrig har set før. Ret crazy!

Abernes rige

Mange af dyrene kan du slet ikke undgå at se på en rejse til Costa Rica, selvom du ikke anstrenger dig for at opsøge dem.

Nogle af de mest almindelige dyr, du helt sikkert støder på, er aberne. Costa Rica har 4 forskellige abe-arter. Det første sted vi boede var vi omgivet af en flok howler monkeys (brøleaber). Nu vågnede vi tidligt af os selv, men ellers er en flok brøleaber et genialt vækkeur – de starter tidligt morgen med at gøre opmærksomme på sig selv.

Og er der en anden flok i nærheden, brøler deres leder tilbage, og sådan kan de fortsætte længe, for lige at fortælle den anden gruppe, at de ikke skal komme for tæt på. Brøleaber kommer aldrig ned på jorden, men har deres faste gang oppe i træerne.

Costa Rica Getaway
Brøleabe – også kaldet howler monkey

Modsat kapucineraben (også kaldet white–faced monkeys, pga. den hvide pels i ansigtet og halsen), som kommer meget tæt på og meget gerne hopper rundt på strandene for at finde efterladenskaber af mad og andre interessante ting.

I Manuel Antonio boede vi midt regnskoven, hvor det væltede omkring med de aber, som også endte på vores terrasse. En jeg mødte oplevede to aber springe forbi og hugge sukkeret på morgenbordet og stikke af igen. De er hurtige og frække.

Costa Rica Getaway
kapucineraben – også kaldet white-faced monkey

Derudover er der squirrel monkeys og spider monkeys. Dem så vi mest i nationalparkerne, men der var også grupper af begge aber omkring os, der hvor vi boede i regnskoven i Manuel Antonio.

Costa Rica Getaway
Squirrel monkey
Costa Rica Getaway
Spider monkeys

De utroligt nuttede dovendyr

Og så er der jo dovendyret, ikke at forglemme. Noget af det sødeste! Og så kom det jo bag på mig, at de egentligt ikke er langsomme. De er bare dovne. Og der er en væsentlig forskel.

Der er to forskellige arter af dovendyr. Der er den med to tæer, som sover om dagen og er vågen om natten. Den er ikke aktid nem at få øje på, medmindre du er på en night walk. Vi var dog heldige at møde en i den tidlige morgentime i et mandeltræ, som er dens foretrukne spise. Den anden har tre tæer og har samme døgnrytme som mennesker, så den sover om natten og bevæger sig omkring i trætoppene om dagen, hvor den spiser sig mæt i blade.

Costa Rica Getaway
Dovendyr

Nysgerrige næsebjørne søger mad

Og så er der de meget nysgerrige men utrolig søde næsebjørne, som kan virke meget pågående. De kommer simpelthen til dig i flok for at se om du kan undvære lidt mad.

Her kommer de hen til os, da vi sidder på vores hotel i Monteverde og spiser morgenmad.

Costa Rica Getaway
Nysgerrige Næsebjørne

Farverige fugle flagrer omkring dig

Fuglelivet er også utrolig mangfoldigt, men her er jeg ikke den største fugleentusiast, så jeg tog til takke med dem, vi så helt naturligt (hvis du elsker fugle, skal du klart have en guide med rundt i Monteverde National Park, hvor der er ufattelig mange fuglearter).

Vi var heldige at bo et sted, hvor tukanerne fløj ind og satte sig på vores terrassestole og sad i træerne lige omkring os, så dem var vi i nærkontakt med.

Costa Rica Getaway

Der er 16 forskellige papegøje-arter. Den smukkeste er nok den røde scarlet macaw, som vi også så en del af. De holdt til i et kæmpe træ ved Limonal, hvor rute #18 rammer #1 – den pan-amerikanske highway. Her stoppede vi ind for at spise på restauranten Mi Finca (som ikke er noget særligt), men det hele værd, når vi så alle papegøjerne.

Costa Rica Getaway
Macaw papegøjen

Den helt igennem smukke blå sommerfugl morpho er heller ikke et særsyn i Costa Rica. Den er svær at få fotograferet mens den flyver og kun her kan du se, at den er blå. Når den sidder stille, kan du se bagsiden af dens 15 cm brede vinger, som er bruge med mønster i.

Costa Rica Getaway
Den smukke blå morpho sommerfugl

Kryb og krokodiller

Desuden finder der en hulens masse kryb i Costa Rica og 150 slags frøer og tudser. Vi så kun én tudse og en lille neongrøn frø red-eyed tree frog, som i øvrigt er det uofficielle symbol for Costa Rica.

Hvis du vil se krokodiller, skal du tage forbi Crocodile bridge, som går over floden Tarcoles. Broen finder du på vej #34 ca. 10 km efter du er drejet sydpå fra vej #27. Omkring 25 km nord for Jaco.

Costa Rica Getaway
Krokodiller set fra krokodillebroen
Costa Rica Getaway
En stor tyk krokodille i en naturpark i La Fortuna

Få meget mere inspiration om Costa Rica her.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så kommer der nyt direkte i indbakken. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.