Getaway til Malmø

Malmø ligger kun 30 minutter med tog fra København, så det er et helt oplagt udflugtsmål, hvis du som jeg bor i Danmarks hovedstad, og trænger til en lille getaway med den bedre halvdel, familien eller vennerne.

Turning Torso set fra Ribersborg Kallbadhus

Malmø har som Sveriges tredje største by en fantastisk madscene, raffineret kaffekultur, kulturelle oplevelser og en smuk natur. Og så er det her, jeg foretrækker at vinterbade i det famøse og meget ikoniske Ribersborg Kallbadhus.

Smuk natur midt i byen

En perfekt weekend i Malmø

Davidshall er sandsynligvis mit yndlings kvarter i Malmø. Kombinationen af ​​lækre kaffebarer, trendy butikker og smuk arkitektur går godt i spænd med det, jeg sætter pris på. Nogle af butikkerne ligger temmelig godt skjult, så du skal kigge godt efter.

Davidshallstorget, Malmø

Stortorget og Lilla torget. Stortorget er en kæmpe plads, som ligger lige mellem gågaden og centralstationen med den store Karl X Gustav rytter-statue i midten af torvet. Det er omringet af hoteller, restauranter, diskotek Etage og det smukke gamle apotek, for ikke at glemme den historiske Rådhuskällaren, hvor historien lyder, at to medlemmer fra The Beatles engang i tidernes morgen blev nægtet adgang, fordi de ankom uden slips.

Springvand på Stortorget

Fra Stortorget er der en lille passage ind til Lilla Torget, som er langt mindre og noget hyggeligere med sine mange restauranter med udendørsservering hele vejen rundt. Jeg kender ikke rigtigt til maden på restauranterne, men stemningen på torvet er ret romantisk med de gamle brosten og smukke bindingsværkshuse.

Det gamle Rådhus i Malmø ligger majestætisk på Stortorget

Hvis du er til det kulturelle, skal du tage forbi Moderna Museet, hvor der er gratis adgang. Der var en meget syret udstilling, da vi var der. Dog var det alligevel en oplevelse at gå gennem de smukke rum og ende nede i den meget funky orange café.

Moderna Museet
Den orange café ved Moderna Museet

Malmö Konsthall er et andet dejligt kulturelt højdepunkt beliggende i nærheden af ​​Operahuset (og tæt på Triangeln station). På dette moderne kunstgalleri er det også gratis at komme ind og har du børn med, er der en håndværks-workshops i et rum uden for hovedgalleriet, hvor de kan få tiden tid at gå, mens du går rundt og ser på kunst.

Malmö Konsthall

Et af ​​byens mest berømte vartegn er uden tvivl Malmöhus Slot. Her kan du lære en hel del af historien mellem Danmark og Sverige, og om slottets interessante fortid. Det rummer en række museer, kaldet Malmø Museer, hvoraf det ene er et akvarie, som er meget velegnet til børn. Går du ikke indenfor, er det stadig værd at tage derhen, for at gå en smuk tur rundt i parken omkring slottet.

Malmöhus Slot

Når du har bevæget dig rundt i den gamle bydel og nydt de gamle bygninger i Jakob Nilsgatan og de brostensbelagte torve, kan du roligt gå et smut ud til Västra hamnen. Her ligger blandt andet Turning Torso, der med sine 190 meter er Sveriges højeste bygning.  Desværre er det beboelse, så du kan ikke komme op og nyde udsigten. Hele området i Västre Hamnen er meget nyt og egentligt ikke specielt charmerende, men er vejret godt, er det smukt at gå ned til Daniaparkens Badplats, hvorfra du kan se Øresundsbroen i horisonten.

Turning Torso

Min absolut yndlingsbeskæftigelse i Malmø er uden tvivl (vinter)-badning i det fine ikoniske Ribersborg Kallbadhus, som ligger smukt for enden af en lang badebro. Her lader langt de fleste badetøjet blive hjemme og hopper nøgen i Østersøen fra badebroen i henholdsvis dame- og herre-afdelingen. Mellem de to afdelinger er der en fællessauna, som jeg har forsøgt mig med en enkelt gang, hvilket nok også er den sidste. Mange mange mænd og så mig og min datter. Sidenhen har jeg foretrukket saunaen i dameafdelingen. Efter en tur i den iskolde balje (jeg er her mest i vinterhalvåret) er det ind i saunaens 85+ grader for at få varmen, inden turen går ned i vandet igen. Og sådan bliver man ved, indtil man har fået nok.

Ribersborg Kallbadhus

Ribersborg er absolut smuk og er det perfekte billede på traditionel svensk kultur. Badehuset har også en hyggelig café og så er det også muligt at få massage og andre behandlinger herude.

Et andet godt sted at få massage i Malmø er Wanjan Thaimassage – men husk at bestille oliemassage, hvis du ikke er til Thaimassage, hvor de går rundt ovenpå dig inden de begynder at knække alt hvad der knækkes kan i din krop.

Mad og drikke i Malmø

Svenskerne er meget seriøse med deres mad. De har en decideret dag, hvor de fejrer kanelboller og så er de storforbrugere af kaffe. I Sverige har de udtrykket, Fika, der dækker over at ‘drikke en kop kaffe i socialt selskab’. Og det er der rigtig mange der gør. Malmø har MANGE hyggelige kaffebarer, men jeg har nu alligevel en favorit, som jeg glædeligt kommer tilbage til igen og igen.

Denne favorit er Lilla Kafferosteriet, som serverer vidunderlig kaffe og i den grad også nogle fantastiske kager og sandwiches. Det ligger lige i centrum i den gamle bydel, så der er bestemt ingen undskyldning hvis man gerne vil undgå de store kæder, som ligger overalt.

Lilla Kafferosteriet

En sand foodie vil elske at tage forbi Malmö Saluhall, som måske mest kan sammenlignes med Torvehallerne i København. Her finder du et skønt udvalg af delikatesser, spisesteder, brød og drikkevarer. Her er plads til mange, men også utrolig besøgt, så jeg et par gange har måttet gå forgæves. Om sommeren er det også muligt at sidde udenfor.

Malmö Saluhall

Trænger du til en lækker og lidt greasy burger (på den rigtige måde), skal du besøge Surf Shack/Surf Shack Beach Diner. Autentisk amerikansk burger joint. Surf Shack ligger lige i nærheden af Lilla Torg og er meget velbesøgt. Kun halvanden km derfra på vej mod Ribersborg Kallbadhus ligger Surf Shack Beach Diner, som er noget større og med parkeringsplads ude foran. Helt klart et must for burger-elskere.

Er du lidt mere til den sunde afdeling, er A·VO·KA·DO en super hyggelig og sund lille frokostjoint lige midt det hyggelige Davidshall-kvarter . De serverer lækre bowls og sunde juices. Meget smagfuldt og utrolig sundt. Og meget besøgt.

A·VO·KA·DO

The Green Lion går du direkte ind i en moderne britisk gastropub med store fadøl, små båse og folk der bestiller finger food, der spises i baren. Inde bagved er der en restaurant, hvor du kan bestille gedigne retter. Et fremragende sted for øl-elskere, da der er mange forskellige kvalitetsøl at vælge imellem.

The Green Lion

Er du mere til vin, er L´Enoteca en helt igennem vidunderlig vinbar som også serverer mad. Ikke det store menukort, men der er 8-10 retter at vælge imellem på den håndskrevne tavle ved siden af baren. Og så er stemningen virkelig hyggelig og utrolig afslappet.

Vinbaren L´Enoteca

Er du til ‘dinner with a view’ skal du tage et smut op i Kitchen & Table Malmö – Sky Bar. På toppen af Clarion hotellet har den kendte kok Marcus Samuelsson snuppet restauranten med den bedste udsigt i byen. Bestil bord, hvis du skal spise eller tag op og prøv chancen med en drink i baren.

Kitchen & Table Skybar ligger næsten øverst i den højeste bygning i Clarion Hotellet

Den hippe Michelin-restaurant og gastro-pub Bastard serverer små tallerkener og alle typer mad. Det er ikke billigt, men det er et sjovt og funky sted at prøve. Vi kunne ikke få bord, så vi spiste på L´Enoteca, som ligger på den anden side af gaden og gik tilbage for at få dessert og drinks i baren.

Drinks i baren på Bastard

Læs også om andre fantastiske getaways i Sydsverige

Bo godt i Malmø

Jeg har boet på flere forskellige hoteller i Malmø, men bliver ved med at vende tilbage til Mayfair Hotel Tunneln. Jeg er vild med den flotte bygning der både emmer af charme og en eksklusivitet, som er langt over prisniveauet. Betjeningen upåklagelig og effektiv og indretningen er spækket med historie og anekdoter fra gamle dage. Hotellet har mange værelser og det er lidt af en labyrint at finde rundt, men det er en del af charmen. Værelserne er hyggelige og forskelligt indrettet med flotte ny renoverede toiletter. Morgenmaden er skøn og serveres i kælderen med buede vægge og hvor der også er en masse historier at fortælle. Oppe i receptionsområdet er der et gammelt bibliotek, som er lavet til kaffestue, hvor der er selvbetjening af vand og varme drikke

Mayfair Hotel Tunneln
Pejsestuen, hvor der er selvbetjening af vand og varme drikke

Et andet, der er værd at nævne er MJ’s (Hotel Mäster Johan) – et hipt og stilfuldt boutique-hotel, hvor alle designværelserne er relativt store. Hotelbaren er et lokalt hotspot om aftenen, og hotellets reception byder gæsterne velkommen ved siden af ​​en hyggelig pejs, som straks får dig til at føle dig hjemme. Morgenmaden er lækker og har alt og serveres i en smuk gård med glasoverdækning.

Baren/receptionen på MJ´s

Læs også om mine 13 bedste i Aarhus her

Følg også med på Instagram og Facebook, hvor der ligger billeder og links fra alle mulige andre rejser 🙂

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish