Getaway til Malmø

 • En perfekt weekend i Malmø – det kulturelle
 • Shopping
 • Mad & drikke i Malmø
 • Bo godt i Malmø

Malmø ligger kun 30 minutter med tog fra København, så det er et helt oplagt udflugtsmål, hvis du (som jeg) bor i Danmarks hovedstad, og trænger til en lille getaway med den bedre halvdel, familien eller vennerne.

janeaway malmø
Aften ved kanalen
Turning Torso set fra Ribersborg Kallbadhus

Malmø har som Sveriges tredje største by en fantastisk madscene, raffineret kaffekultur, kulturelle oplevelser og en smuk natur. Og så er det her, jeg foretrækker at vinterbade i det famøse og meget ikoniske Ribersborg Kallbadhus.

Smuk natur midt i byen

En perfekt weekend i Malmø – (det kulturelle)

En perfekt weekend er for mig lidt af det hele – dejligt hotel hvor man glæder sig til at tage en lur efter en lang dag, inden man skal ud at spise, en tur i vandet, meget gerne en massage, god mad (og kage), gå rundt i naturen, være kulturel i byen, shoppe i butikker og og og… det er svært at nå det hele, men faktisk er alt inden for rækkevidde i Malmø, så lige præcis her, er det muligt at nå det hele på en enkelt weekend.

Start din tur omkring Davidshall – som sandsynligvis er mit yndlings kvarter i Malmø. Kombinationen af ​​lækre kaffebarer, fine små butikker og smuk arkitektur går godt i spænd med det, jeg sætter pris på. Nogle af butikkerne ligger temmelig godt skjult, så du skal kigge godt efter. Og masser af gode spisesteder…

Herfra er der frit slag for hvilken vej du vil gå:-)

Davidshallstorget, Malmø

Stortorget og Lilla Torg

Stortorget er en kæmpe plads, som ligger lige mellem gågaden og centralstationen med den store Karl X Gustav rytter-statue i midten af torvet. Det er omringet af hoteller, restauranter, diskotek Etage og det smukke gamle apotek, for ikke at glemme den historiske Rådhuskällaren, hvor historien lyder, at to medlemmer fra The Beatles engang i tidernes morgen blev nægtet adgang, fordi de ankom uden slips.

Springvand på Stortorget

Fra Stortorget er der en lille passage ind til Lilla Torg, som er langt mindre og noget hyggeligere med sine mange restauranter med udendørsservering hele vejen rundt. Jeg kender ikke rigtigt til maden på restauranterne, men stemningen på torvet er ret romantisk med de gamle brosten og smukke bindingsværkshuse.

Det gamle Rådhus i Malmø ligger majestætisk på Stortorget
Malmø janeaway
Lilla Torg, som om sommeren emmer af liv

Moderna Museet

Hvis du er til det kulturelle, skal du tage forbi Moderna Museet, hvor der er gratis adgang. Der var en meget syret udstilling, da vi var der. Dog var det alligevel en oplevelse at gå gennem de smukke rum og ende nede i den meget funky orange café.

Moderna Museet
Den orange café ved Moderna Museet

Malmö Konsthall

Malmö Konsthall er et andet dejligt kulturelt højdepunkt beliggende i nærheden af ​​Operahuset (og tæt på Triangeln station).

På dette moderne kunstgalleri er det også gratis at komme ind og har du børn med, er der en håndværks-workshop i et rum uden for hovedgalleriet, hvor de kan få tiden tid at gå, mens du går rundt og ser på kunst.

Malmö Konsthall

Et stort kunstgalleri

Hele byen er en urban kunstudstilling med street art, vægmalerier og skulpturer.

Du kan med stor fordel gå væk fra Södergatan og Södra Förstadsgatan (som jeg nok ville kalde strøget/gågaden) og bevæge dig ud på de mindre sidegader, hvor du kan finde forskelligt street art og anden kunst i gadebilledet.

Sveriges første storstilede gadekunstfestival blev arrangeret af ArtScape i Malmø i 2014 og siden er byen kun blevet endnu mere beriget med interessant gadekunst.

Malmø Janeaway

Kunst på pladsen ude foran Malmö Konsthall

Malmø Janeaway
Hold også øje med street art i Malmø. Her i Gamla Väster.

Malmöhus Slot

Et af ​​byens mest berømte vartegn er uden tvivl Malmöhus Slot.

Her kan du lære en hel del af historien mellem Danmark og Sverige, og om slottets interessante fortid. Det rummer en række museer, kaldet Malmø Museer, hvoraf det ene er et akvarie, som er meget velegnet til børn. Går du ikke indenfor, er det stadig værd at tage derhen, for at gå en smuk tur rundt i parken omkring slottet.

Malmöhus Slot
Malmø janeaway

Husk at gå en tur igennem den smukke og rolige Kungsparken

Folkets Park

Gå en tur over i Folkets Park, som er lidt af en rodebutik og som på en dårlig dag kan ligne en nedlagt forlystelsespark.

Der er virkelig gode legepladser for børn, minigolf, skaterrampe, restauranter og en skøn lokal atmosfære. Om sommeren er der markeder og den store sø i midten omdannes hurtigt til soppebassin, hvis vejret bliver for varmt. Kan klart anbefales til børnefamilier, men det er også hyggeligt at slentre en tur igennem uden børn. Snup en kaffe på en hyggelige og afslappede café ‘Far i Hatten’ eller bestil en øl på spille-/spisestedet Moriska Paviljongen som ligner en stor Moske og serverer masser af Mikkeller øl.

janeaway malmø
Kærlighed til folket i Folkets Park

Gamle Väster og Västre Hamnen

Når du har bevæget dig rundt i den gamle bydel og nydt de gamle bygninger i Jakob Nilsgatan og de brostensbelagte torve – også kaldet Gamle Väster – kan du roligt gå et smut ud til Västra Hamnen.

Her ligger blandt andet det smukt bevarede gamle 20 meter høje fyrtårn fra 1983, samt den noget højere og mere moderne Turning Torso, der med sine 190 meter er Sveriges højeste bygning. Desværre er det beboelse, så du kan ikke komme op og nyde udsigten.

janeaway malmø
De hyggelige gader i Gamle Väster i Malmø

Hele området i Västre Hamnen er meget nyt og egentligt ikke specielt charmerende, men er vejret godt, er det smukt at gå ned til Daniaparkens Badplats, hvorfra du kan se Øresundsbroen i horisonten.

malmø janeaway
Det fine gamle fyrtårn i Väster Hamnen

Stapelbäddsparken

Den 3000 kvardratmeter store park, der er tegnet af den svenske arkitekt Stefan Hauser i samarbejde med de lokale skatere, stod færdig i 2005 og siges at være ground zero for samarbejdet mellem byen og skaterne i Malmø.

Det er et fantastisk socialt knudepunkt for Malmøs unge mennesker, som er åbent for alle og helt gratis at bruge. Stapelbäddsparken ligger kun et stenkast fra Turning Torso i den vestlige havn, et tidligere industriområde i Malmø.

janeaway malmø
Stapelbäddsparken, skateboard park, Väster Hamnen
Janeaway Malmø
Imponerende Turning Torso set fra Ribersborg stranden

Selvforkælelse i Østersøen

Min absolut yndlingsbeskæftigelse i Malmø er uden tvivl (vinter)-badning i det fine ikoniske Ribersborg Kallbadhus, som ligger smukt for enden af en lang badebro små to km fra Malmø centrum.

Her lader langt de fleste badetøjet blive hjemme og hopper nøgen i Østersøen fra badebroen i henholdsvis dame- og herre-afdelingen. Mellem de to afdelinger er der en fællessauna, som jeg har forsøgt mig med en enkelt gang, hvilket nok også er den sidste. Mange mange mænd og så mig og min datter. Sidenhen har jeg foretrukket saunaen i dameafdelingen.

Efter en tur i den iskolde balje (jeg er her mest i vinterhalvåret) er det ind i saunaens 85+ grader for at få varmen, inden turen går ned i vandet igen. Og sådan bliver man ved, indtil man har fået nok.

Ribersborg Kallbadhus
malmø janeaway
Det smukke gamle ikoniske badehus
janeaway malmø
Den hyggelige café ude på badebroen

Ribersborg er absolut smuk og er det perfekte billede på traditionel svensk kultur. Badehuset har også en hyggelig café og så er det også muligt at få massage og andre behandlinger herude.

Et andet godt sted at få massage i Malmø er Wanjan Thaimassage – men husk at bestille oliemassage, hvis du ikke er til Thaimassage, hvor de går rundt ovenpå dig inden de begynder at knække alt hvad der knækkes kan i din krop. Også ved City Thai Spa & Thai Massage kan det varmt anbefales at bestille en times massage efter en lang dags traven frem og tilbage.

Shopping

Der er masser af muligheder for god shopping. Nogle butikker har lidt overvægt af danske mærker, men der er skam også nogle favorit butikker, som ikke findes på den anden side af broen (…jeg kommer aldrig hjem fra Malmø uden 4 ruller gavepapir fra Lagerhaus… I know…).

Af mine favorit butikker kan nævnes Liebling, AB Småland, APLACE, Åhléns, Granit, Designtorget og et smut i stormagasinet Hansa, som har den dejligste ICA i kælderen, hvor man lige kan købe lækkerier med hjem inden abfahrt!

janeaway malmø
AB Småland som både er butik og café

Mad og drikke i Malmø

Svenskerne er meget seriøse med deres mad. De har en decideret dag, hvor de fejrer kanelboller og så er de storforbrugere af kaffe. I Sverige har de udtrykket, Fika, der dækker over at ‘drikke en kop kaffe i socialt selskab’. Og det er der rigtig mange der gør. Malmø har MANGE hyggelige kaffebarer, men jeg har nu alligevel en favorit, som jeg glædeligt kommer tilbage til igen og igen.

Denne favorit er Lilla Kafferosteriet, som serverer vidunderlig kaffe og i den grad også nogle fantastiske kager og sandwiches. Det ligger lige i centrum i den gamle bydel, så der er bestemt ingen undskyldning hvis man gerne vil undgå de store kæder, som ligger overalt.

Lilla Kafferosteriet
janeaway malmø
Lilla Kafferosteriet

En sand foodie vil elske at tage forbi Malmö Saluhall, som måske mest kan sammenlignes med Torvehallerne i København. Her finder du et skønt udvalg af delikatesser, spisesteder, brød og drikkevarer. Her er plads til mange, men også utrolig besøgt, så jeg et par gange har måttet gå forgæves. Om sommeren er det også muligt at sidde udenfor.

Malmö Saluhall

Ingen tur til Malmø uden Kanelbullar – og det bedste sted at købe dem er muligvis i den lille hyggelige blå bager LEVE, hvor du desværre ikke kan sidde indenfor – og skal være heldig hvis bordet udenfor er ledigt! Så tag den med og gå over i Folkets Park og nyd den.

janeaway malmø
Den lille lækre og meget ikoniske bager LEVE
Malmø janeaway
Legendariske Kanelbullar, som nærmest kan fås overalt i Malmø

Trænger du til en lækker og lidt greasy burger (på den rigtige måde), skal du besøge Surf Shack / Surf Shack Beach Diner. Autentisk amerikansk burger joint. Surf Shack ligger lige i nærheden af Lilla Torg og er meget velbesøgt. Kun halvanden km derfra på vej mod Ribersborg Kallbadhus ligger Surf Shack Beach Diner, som er noget større og med parkeringsplads ude foran. Helt klart et must for burger-elskere.

Et andet lækkert burgersted er TUGG Burger som ligger i Södre Vallgatan lige ned til kanalen.

malmø janeaway
Lækker burger menu fra Surf Shack
janeaway malmø
TUGG Burger med lækre sprøde fritter og en god gang mayo

Er du lidt mere til den sunde afdeling, er A·VO·KA·DO en super hyggelig og sund lille frokostjoint lige midt det hyggelige Davidshall-kvarter. De serverer lækre bowls og sunde juices. Meget smagfuldt og utroligt sundt. Og meget besøgt.

janeaway malmø
Lækker og stilfuld, dog lidt lille, avokado-mad
A·VO·KA·DO

Et andet godt alternativ til de greasy burgers, alt for mange kanelbullar og kvällgodis er Lotta Love Superfoodbar, som er en moderne vegansk cafe, med enestående service og lækre smoothie bowls lavet af de reneste naturlige ingredienser.

Du kan få alt fra smoothiebowls, supershakes, juices, raw cakes, toasts og salater, til diverse kaffer. Der er ikke overvældende meget plads, men der er ekstra siddepladser inde bagved.

janeaway malmø
Lotta love Superfoodbar

The Green Lion går du direkte ind i en moderne britisk gastropub med store fadøl, små båse og folk der bestiller finger food, der spises i baren.

Inde bagved er der en restaurant, hvor du kan bestille nogle gode gedigne retter. Et fremragende sted for øl-elskere, da der er mange forskellige kvalitetsøl at vælge imellem.

janeaway malmø
The Green Lion
The Green Lion

Er du mere til vin, er L´Enoteca i Västergatan (lige et spytklat fra Lilla Torg) en helt igennem vidunderlig vinbar som også serverer mad. Ikke det store menukort, men der er 8-10 retter at vælge imellem på den håndskrevne tavle ved siden af baren. Meget tapas-agtigt. Stemningen er virkelig hyggelig og utrolig afslappet.

Du kan også sidde udenfor og som noget nyt, har de en lille gårdsplads på den anden side af vejen, hvor du kan nyde i drink på en lun aften.

Vinbaren L´Enoteca
janeaway malmø
L’Enotecas gård på den anden siden af vejen

Er du til dinner with a view, skal du tage et smut op i Kitchen & Table Malmö – Sky Bar. På toppen af Clarion hotellet har den kendte celebrity-kok Marcus Samuelsson, som også er køkkenchef på den famøse Red Rooster i New Yorks Harlem snuppet restauranten med byens bedste udsigt.

Bestil bord, hvis du skal spise eller tag op og prøv chancen med en drink i baren.

Kitchen & Table Skybar ligger næsten øverst i den højeste bygning i Clarion Hotellet

Andre nævneværdige spisesteder er HAI, Miss Saigon, LU, St. Jakobs Stenugnsbageri, Cafe no 6, Plockepinn 🙂

Læs også om andre fantastiske getaways i Sydsverige

Bo godt i Malmø

Jeg har boet på flere forskellige hoteller i Malmø, men vender ofte tilbage til Mayfair Hotel Tunneln og Best Western Plus Hotel Noble House.

På Mayfair er jeg vild med den flotte bygning der både emmer af charme og en eksklusivitet, som er langt over prisniveauet. Betjeningen er venlig og effektiv og indretningen er spækket med historie og anekdoter fra gamle dage. Hotellet har mange værelser og det er lidt af en labyrint at finde rundt, men det er en del af charmen. Værelserne er hyggelige og forskelligt indrettet med flotte nyrenoverede toiletter. Morgenmaden er skøn og serveres i kælderen med buede rustikke vægge, hvor der naturligvis også er en masse historier at fortælle.

I receptionsområdet er der et gammelt bibliotek, som er lavet til kaffestue, hvor der er selvbetjening af vand og varme drikke

The Mayfair Hotel Tunneln
Pejsestuen, hvor der er selvbetjening af vand og varme drikke

På Best Western Plus Hotel Noble House… eller bare Noble House får du virkelig også meget for pengene. Det er lavet som et boutique hotel med forskelligt indrettede værelser. Der er én etage som er lidt rockstar-agtig med billeder af Madonna, Elvis, Marilyn Monroe m.fl. På en anden etage er der ikke skyggen af legender. Morgenmaden er skøn, receptionsområdet er stort og hipt indrettet med en tilhørende bar/restaurant.

Det ligger meget centralt lige ved siden af Åhléns

janeaway malmø
Best Western Plus Hotel Noble House… eller bare Noble House
janeaway malmø
Det hyggelige børnehjørne i restauranten på Noble House

Et andet, der er værd at nævne er MJ’s. Et hipt og stilfuldt – og prisvindende designer boutique-hotel – som måske er det mest populære valg i byen. Alle værelserne er relativt store og forskellig indrettet.

Hotelbaren er et lokalt hotspot om aftenen, og hotellets reception byder gæsterne velkommen ved siden af ​​en hyggelig pejs, som straks får dig til at føle dig hjemme. Morgenmaden er lækker og har alt og serveres i en smuk gård med glasoverdækning i centrum af det ekstravagante hotel.

Baren/receptionen på MJ´s

Læs også om mine 13 bedste i Aarhus her

Følg også med på Instagram og Facebook, hvor der ligger billeder og links fra alle mulige andre rejser 🙂

Vi ses,

2 thoughts on “Getaway til Malmø

 • 9. maj 2023 at 6:57
  Permalink

  Virkelig virkelig dejlig guide til Malmö, som jeg lige stod og manglede! Fantastisk er der er mennesker som dig, som tager sig tid til at lave de her guides. Tusind tak 🙂

  Reply
  • 7. juli 2023 at 14:46
   Permalink

   Tusind tak, Sarah – hvor er jeg glad for din besked og for at du kunne bruge guiden. Det er sådan nogle kommentarer og ros, der gør det ekstra sjovt at lave den slags guides 🙂

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.