Sommerhus – Getaway i hyggelige Danmark

Vores lille hyggelige anneks

Det lå aldrig rigtigt i kortene med sommerhus

Jeg ved slet ikke hvor jeg skal begynde. For jeg har gjort noget, jeg slet ikke troede, var noget for mig. Jeg har – sammen med min familie, naturligvis – købt et sommerhus. Der lå mange overvejelser bag, mange timers online søgen, nogle ture ud i det danske sommerhusland og BANG, der var det! Og nu er vi så sommerhusejere, og har faktisk været det i 10 måneder. Og jeg elsker det! Og jeg er overrasket over, at jeg elsker det, fordi det egentlig aldrig rigtigt lå i kortene.

Følelsen af at man SKAL tage i sommerhuset hver weekend, fordi man nu har det, har ikke tiltalt mig. Men sjovt nok, har jeg haft en ubændig lyst til at tage dertil hver eneste weekend siden vi overtog nøglerne. Der skal i hvert fald ikke gå for længe mellem vores ankomst på vores nye tilflugtssted, som med øjeblikkelig virkning gør livet simplere, ansvaret mindre og friheden større.

Jeg er vild med det 🙂

Smuk solnedgang ved stranden

Aldrig mere rejse, så?

Der er egentligt flere årsager til, at jeg aldrig har haft lyst til at eje et sommerhus. Jeg har forestillet mig irritationen over at mangle noget herhjemme, fordi det ligger i sommerhuset, eller omvendt. Eller at skulle have to af alting til to husholdninger, eller det at skulle tømme køleskabet, for at slæbe det afsted fra den ene matrikel til den anden.

Og mest var min bekymring nok, om jeg så aldrig ville få rejst mere! Og lige præcis det med at rejse viste sig jo at være den mindste bekymring i de forgangne 10 måneder, da corona nærmest umuliggjorde at forlade landets grænser – og derved blev glæden ved sommerhuset kun større. Og jeg er sikker på, at vi naturligvis fortsat komme til at rejse, men måske det bliver på en anden måde. Det vil fremtiden vise.

Vigtigt at bestå sommerhus-testen

Jeg elsker at tage væk fra vores permanente bolig og rykke vestpå ind i sommerhuset, hvor alle hverdagssysler og bekymringer bliver hjemme. Jeg kan ligefrem mærke, hvordan skuldrene sænker sig, når vi triller ned af den lange markvej, hvorfra du kan se solen spejle sig i vandet i Jammerlandbugten, for få sekunder efter at svinge ind på sommerhusgrunden som ligger 300 meter fra stranden.

En grund der ikke rigtigt syner af det store udadtil, men som vinder, når man kommer ind i den ‘hemmelige’ tillukkede have, hvor man næsten kan klare sommerhus-testen. Den test var vigtig for mig, da vi skulle finde det perfekte hus, og går i sin enkelthed ud på, at du kan gå nøgen rundt om huset uden at føle dig generet af naboer eller forbipasserende.

Frihed og ren afslapning

Med ét står tiden stille. Og pludselig er vi tæt på naturen og kan slappe af som familie og alt hvad det nu ellers indebærer. Jeg elsker at gå ture, hvilket der er rig mulighed for. Vi er vilde med dukkerter hele året rundt, så om sommeren er det badning fra badebroen (på den meget smukke strand) med strandtaske, håndklæder og bøger nede i sandet og om vinteren er det mere hurtigt under og hjem foran pejsen og blive varmet igennem.

Det er vildt, så hurtigt gode minder bliver forbundet med at have et sommerhus. Men jeg tænker, det hænger sammen med nogle stærke følelser. Ikke følelser du kun kan have, hvis du er vokset op med sommerhus. Jeg mener, du sagtens kan opbygge dem med øjeblikkelig virkning.

Jeg forbinder det med frihed, afslapning, solskin (eller ild i pejsen om vinteren), højt vildt græs, morgenbadning, tid i køkkenet og hyggelige brætspil rundt om bordet, leg i haven og grill på træterrassen. Og apropos træterrasse, så havde vores sommerhus ikke en sådan, så har vi bygget henover sommeren og vi elsker den.

Ny træterrasse med lilla solseng købt i lokalområdet

Helst en times kørsel fra dit hjem

Jeg fik engang fortalt, at et sommerhus helst skal ligge omkring en times kørsel fra din permanente bolig. Ikke meget længere, for så kommer du ikke så tit afsted. Men hellere ikke kortere, for så føler du ikke, du er væk. Det er der nu nok en sandhed i. Vores sommerhus ligger 5 kvarter fra vores hjem og beliggenheden var da også fundet med den ovenstående huskeregel i baghovedet.

Jeg elsker, når livet overrasker og tager en anden drejning og man opdager nye sider af sig selv. Eller får punkteret nogle af de fordomme og blokeringer man har opbygget, og får øjnene op for noget helt nyt, som pludselig giver virkelig god mening og virker som en selvfølge. Præcis den følelse har jeg nu, som den glade ejer af et sommerhus.

Og med disse ord, velkommen tilbage til Janeaway og godt efterår – om det skal nydes hjemme, i sommerhuset eller på en dejlig udlandsrejse.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så du får direkte besked, når der er nyt fra Janeaway.dk. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

jane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.