Pakkeliste til 4 måneders familie-eventyr

Der forekommer henvisninger i dette indlæg til produkter, vi har fået sponsoreret. Og naturligvis kun produkter, vi selv har ønsket at tage med og selv kan anbefale.
planlægning
Pas, int. kørekort, rejsebøger og et fantastisk Annox actionkamera fra KiteDanmark

Til januar tager min mand, mine to børn og jeg på fire månedes familie-eventyr og i den forbindelse er jeg ved at lave en pakkeliste. Der er meget der skal overvejes – dels at det ikke skal fylde for meget – hvorfor det netop er supervigtigt at pakke rigtigt og kun det nødvendige. Og vigtigt er det også at organisere tingene ordentligt i taskerne, så det er nemt at finde.

Min søn vil gerne have alt sit LEGO med, og allerede dér er vi lidt ude på et sidespor. Så der skal helt klart forventningsafstemmes hvor meget (eller nærmere hvor lidt) vi hver især må tage med. Og jeg skal lære at holde af e-bøger/lydbøger i stedet for fysiske bøger.

Jeg kommer muligvis til at glemme nogle ting og kan sikkert i bagklogskabens lys slette eller tilføje, men uanset hvad, giver det ro og overblik at skrive det ned. Nedenstående liste har jeg brugt igen og igen, men tilpasser den naturligvis fra gang til gang, alt efter hvor rejsen går hen.

Inden rejsen, når fly og hotel er booket, er der en liste af ting der skal på plads, såsom visum, udløbsdato på pas, vaccinationer mm. Læs mere om planlægningen af rejsen her.

Til denne rejse pakker vi i to store softbags med hjul, som er lette at transportere og kan lynes hele vejen op, så det er nemt at finde sine ting. I taskerne har vi pakket i hhv. organizers fra Stolbjerg Copenhagen og forskellige stofnet, så det er nemt at hive det op, du lige har brug for.

Børnene har hver en rygsæk, som kan pakkes sammen, så de ikke fylder mere end mit solbrille-etui. Smart, hvis vi på et tidspunkt ikke får brug for dem. Vi skal flyve flere gange undervejs på de fire måneder, og der er stor forskel på hvor mange stk. bagage vi må tjekke ind ved de forskellige flyselskaber og hvor meget de må veje. Der spænder fra 4 x 23 kg til 2 x 20 kg. Spændende!

planlængning
Rejsetaske på 25 liter, der kan foldes sammen i en lille pose, når den ikke er i brug.

En rigtig god huskeregel er:

1. pakke det, du gerne vil have med
2. sortere halvdelen fra
3. og sortere halvdelen fra igen…

Af erfaring ved jeg, at jeg sjældent savner det tøj, jeg ikke har taget med, men ofte ender med at have noget med, jeg slet ikke får brugt. Og lad være med at pakke noget tøj, du aldrig går i derhjemme, fordi du regner med at bruge det på ferien. Pak det du har det bedst i – gerne noget der kan tåle direkte sol, ikke bliver krøllet og kan skylles i håndvasken. Vælg tøj der nemt kan kombineres. Og drop alt det, du sagtens kan undvære. Minimér så meget du kan, så der er luft i kufferten til det, der købes ind undervejs.

Pakkeliste:

Dokumenter:

Pas (+ kopi i dropbox) – husk at tjekke udløbsdato (læs mere under planlægning af rejsen her)
Kørekort (+ kopi i dropbox)
Internationalt kørekort (+ kopi i dropbox)
Forsikringspolicer i dropbox
Kopi af bookede hoteller, flybilletter, vouchers mm. (+ kopi i dropbox)
Mindst to forskellige betalingskort
Vaccinationskort
Visum (enten i passet eller i dropbox, hvis det er elektronisk)
Valuta
Dykkerbevis + logbog (hvis du er den type ;-))

Toilet-artikler:

Tandpasta/-børste
Deodorant
Læbepomade
Børste
Ansigtscreme, serum, olie mm af det du nu bruger
Shampoo & Conditioner
Skraber til barbering
Vatpinde/vatrondeller
Panodil/børnepanodil
Desinfektionsmiddel
Myggespray
Imodium
Plaster
Neglesaks
Ørepropper
Sovemaske
Infinity-toilettaske (lige til at hænge op, når du kommer frem) fra Stolbjerg Copenhagen

…og naturligvis Solcreme og Aftersun. Jeg har været så heldig at få tilsendt en gave med lækre produkter fra Rudolph Care

Alt andet kan købes, når vi er fremme

planlægning
Min infinity toilettaske fra Stolbjerg Copenhagen og en masse dejlige produkter, som jeg har modtaget i gave fra Rudolph Care

Tøj og sko:

Mht, tøj er der stor forskel på om det er mit, min mands eller mine børns – og det skal naturligvis passe til det pågældende rejsemål. Vores er til fire måneder – primært i varmen:

To par shorts/nederdele
En sommerkjole
1-2 par langbukser (her har jeg som regel gamacher og et par tynde stofbukser med)
Et par t-shirts/toppe – måske 3 – pr. mand
5 par underbukser og strømper
2 bh´er
UV badetøj – du kan købe det lækreste til børnene ved Kids-World
Klip-klapper/vandre-sandaler til børnene
Løbesko (som også er dem vi rejser i)
Strand/snorkel-sko
Kasket/solhat
Lille taske til småting, når du er på farten, evt. en bæltetaske
Strandtaske – her bruger jeg også et stofnet, da det fylder mindre
2 x organizer-tasker fra Stolbjerg Copenhagen

Hvis du rejser i lande, hvor de har brug for tøj, er det en god idé at pakke tøj, du godt kan undvære, så du kan give det væk (løbende på rejsen) til nogle, der sætter pris på det.

planlægning
Skønt UV-badetøj fra Kids-World, dykkermaske fra Kingfish og microfiber håndklæde fra Grejgear.

Andet:

Snorkeludstyr – masker, finner, snorkler – alt fra Kingfish
Sea to Summit Pocket Towel fra Grejfreak
Annox actionkamera fra KiteDanmark
Nakkepuder
Kamera
Mobiltelefoner, Opladere, adapter/batterier, høretelefoner
Ipads
Nem-id
Solbriller
Briller (hvis du bruger det, ligesom jeg gør)
Rejsebøger/en enkelt bog eller to
Kort og små spil
Stofnet (jeg har ualmindelig mange net, jeg bruger til løbetøj, undertøj, snavsetøj, sko mm.)
Blok og skivehalløj
Sysæt
Myggenet

planlægning
Spritnyt snorkeludstyr fra Kingfish, som bare venter på at komme under vandet

Og så er der naturligvis ufattelig mange ting, der skal ordnes inden take-off – læs om mine rejsetips til hvordan du planlægger en rejse her.

Følg med på Instagram og Facebook. Vil du holdes opdateret, så skriv dig op her på siden, og det siger ‘pling’ i din indbakke, når der er nyt fra Janeaway. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

12 thoughts on “Pakkeliste til 4 måneders familie-eventyr

 • 7. december 2018 at 16:08
  Permalink

  Hvor bliver det bare spændende! Glæder mig til at følge med i jeres rejse – og til at høre, hvad I synes om Hong Kong selvfølgelig 😀

  Reply
  • 8. december 2018 at 11:52
   Permalink

   Tak Camilla, vi glæder os også rigtig meget 😉 Hilsner fra Jane

   Reply
 • 8. december 2018 at 12:12
  Permalink

  Hvor lyder det bare dejligt! Glæd jer til Filippinerne – det er det skønneste land med de sødeste mennesker 😀 Sidst rejste vi 3,5 måneder i Asien kun med håndbagage, og det var så befriende. Vi havde dog ikke børn med 😉 Til januar tager vi til Asien igen, så måske ses vi på den anden side af jorden!

  Reply
  • 8. december 2018 at 13:17
   Permalink

   Kære Victoria,
   Tusind tak for din besked – jeg har faktisk haft glæde af jeres blog i planlægningen, så tak for det 🙂 Uha, det lyder dejligt befriende kun med håndbagage, det gad jeg godt vi kunne gøre, men det er desværre et no-go på denne rejse. Kunne være hyggeligt at ses på den anden side af jorden – rigtig god rejse;-)
   Mange hilsner fra Jane

   Reply
   • 8. december 2018 at 13:29
    Permalink

    Fantastisk – det er vi så glade for at høre 🙂 Håber du og din familie får en uforglemmelig tur. Mange hilsner Victoria

    Reply
 • 10. december 2018 at 8:39
  Permalink

  Rigtig god tur Jane!!! Håber I får en fantastisk tur!
  Vi skal til Mauritius i 2019 (Alans forældre har inviteret hele familien pga 70-års fødselsdag), så jeg har været inde på din blog fra Mauritius og lade mig inspirere. -Synes hotellerne på øen er enten skod eller MEGA dyre, så vi ender nok med AirBnB.
  Knus fra Helle

  Reply
  • 11. december 2018 at 10:00
   Permalink

   Tusind tak, Helle – vi glæder os meget 😉
   Lyder lækkert med Mauritius – vildt at hotellerne er blevet så dyre – men airbnb er nu også lækkert og ofte mere autentisk.
   Hvornår skal I afsted?
   Knus Jane

   Reply
 • 12. december 2018 at 11:44
  Permalink

  Rigtig god tur!
  Glæder mig til at høre om rejsen 😉
  Vi tænker på jer, når vi sidder i flyveren på vej til Vietnam 🙂
  Kh/Mette

  Reply
  • 12. december 2018 at 11:48
   Permalink

   Tak Mette og i lige måde – jeg sender dig masser af tanker, når I rejser til skønne Vietnam 🙂
   Mange hilsner fra Jane

   Reply
 • 14. december 2018 at 12:50
  Permalink

  Hej Jane
  Jeg elsker pakkelister, har en mappefuld af dem? Og hvor lyder det bare fedt med sådan en tur; er meget misundelig!
  Hvis det ikke allerede er afprøvet, kan jeg anbefale en Kindle til sådan en tur. Jeg er inkarneret boglæser og binger bøger på ferien, og i takt med at Victor og Bertram også skal have bøger med, er bunken bare blevet større. Hidtil har jeg jo bare smidt ikeaposen med bøger til os alle i bagagerummet på Skodaen. Men jeg vil jo gerne på interrail til sommer og der kan jeg jo ikke slæbe 20+ bøger med, Ricky nægter i hvert fald at bære dem?. Jeg hader at læse på pc og iPad, kan ikke vænne mig til det, og er heller ikke altid vild med lydbøger; kan blive distraheret af oplæsers stemme og irriterende måder at læse op på. Jeg har derfor måtte afprøve en ebogslæser. Det har taget et par bøger at vænne mig helt, men siderne ligner til nød tryk på papir, og jeg elsker idéen om at fylde den med bøger (der kan være 3000+) der nemt kan tages med på farten, den fylder ingenting og man kan læse ude i solen uden genskin. Hvis Kindle ikke er prøvet, så prøv det.. ps. jeg får ikke procenter af Amazon?…. Jeg håber I får en fantastisk tur og glæder mig til at følge den. Hils.
  Kh. Karina

  Reply
  • 14. december 2018 at 18:25
   Permalink

   Kære Karina,
   Ja, du kan saftsusme også tro at vi glæder os meget. Vi har faktisk haft en kindle i omkring 5 år, men jeg har aldrig rigtig fået den i brug, fordi jeg har sværget til den rigtige bog, men det skal der laves om på nu.

   Tak for din pep-talk (som ikke er sponsoreret af amazon ;-)). Det er sjovt, det du skriver med lydbog-oplæsere, for der er virkelig forskel på dem, og hvis der er en der først har irriteret dig, kan man simpelthen ikke koncentrere sig om bogens handling, så jeg er helt med dig der. Plus at jeg kan hør i 20 minutter og så pludselig opdage at jeg slet ikke har hørt efter. Det er træning, tror jeg.

   Vi skrives ved,
   Hils familien, knus Jane

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.