New York på 24 timer med børn

Kan man det? Tanken om bare en enkelt dag i the city that never sleeps giver jo næsten stress. Vi havde et stop-over på knap ét døgn på vej til Rio – og så var det jo bare med at få så meget ud af den korte getaway. Og egentligt nåede vi ret meget alligevel.

Getaway

Det var mine børns første møde med byen (de er hhv. 8 og 10 år), så de var med inde over planlægningen med hensyn til, hvad de gerne ville se. Og for at bruge tiden helt optimalt, valgte vi hotellets beliggenhed ud fra, hvad det passede bedst med dagens første oplevelse – Central Park.

BO, SPIS OG DRIK

Hotel Empire

Et godt valg, hvis du ligesom os, vil starte dagen i Central Park. Fantastisk beliggenhed på 63rd Street, Upper West Side, tæt på parken og Lincoln Center. Det er et Boutique Hotel med et fed tagterresse/rooftop bar (som i øvrigt også kan ses i Gossip Girl, hvorfor baren har opkaldt drinks efter personer fra serien). På toppen er der også en pool, men den var desværre lukket pga. en længerevarende renovering (dårlig timing i juli måned). Da jeg beklagede mig, fik vi straks kompensation i form af morgenmad i den ellers ret dyre naborestaurant Ed´s Chowder House.

Getaway
Det ikoniske skilt på tagterrassen af Hotel Empire
Getaway
Rooftop bar på Hotel Empire

Empire Diner

Som de selv skriver, er Empire Diner meget mere end bare en Diner. Dens ikoniske facade i West Chelsea har ligget i nabolaget siden 1976. Første gang jeg var her, var den indrettet som en rigtig amerikansk Diner med ketchup og mustard på alle bordene. Nu har stedet været gennem en kæmpe renovering og ligner ikke umiddelbart en diner indefra med sit nye lyse design. Den nye køkkenchef har naturligvis bibeholdt burger og fritter på menukortet, men der er også et stort udvalg af salater og andre sunde retter.

Getaway
En af de få oprindelige Diners i NYC
Getaway
Indvendigt efter renovering

Food trucks

Snup en to-go snack ved en af de ufattelig mange food trucks, der står på gadehjørnerne. Du kan få alt fra hot dogs, pizza, tacos, kager, is, sunde juices og meget mere. Så stop ved den der frister mest og tag maden med dig, så du har mere tid til at opleve byen på blot én dag.

Getaway

Kaffe

Der er et hav af fantastiske kaffebarer i New York. Kommer du forbi Stumptown Coffee Roasters i Greenwich Village, så sving ind forbi og nap en kaffe der. De er virkelig gode. Og så siges det, at det var dem der startede New Yorks kafferevolution og derfor er tilhørssted for kaffesnobber.

Getaway
Stumptown Coffee Roasters

WHAT TO SEE

Central Park

Start dagen med en tur i parken – gå omkring eller gør som vi gjorde, hop på en cykeltaxa, hvis tiden er vigtig for dig. Godt nok var der triatlon i Parken, som vores chauffør ikke kendte til, så efter et kvarters rundtur, trampede han i pedalerne direkte ind over slutfeltet og fik lidt grimme tilråb fra både løbere og tilskuere. Og der sad vi så som dumme turister bagi og følte os pænt kiksede. Hurtigt videre…

Getaway
Vidunderlige Central Park

Top Of The Rock

Tag fra parken langs den mondæne 5th Avenue ned forbi den famøse Tiffanys og Trump Tower (som er latterlig meget bevogtet af maskinpistol-klædte mænd). Drej af til Rockefeller Center og besøg Observations-platformen Top Of The Rock, der på 70. etage giver dig en fænomenal udsigt ud over byen. Der er mange mennesker, men køen bevæger sig hurtigt, så vend ikke om, selvom det ser lidt uoverskueligt ud.

Getaway
Udsigt fra Top Of The Rock

Frihedsgudinden

Tag ned til Battery Park, hvorfra du har frit udsyn ud til Frihedsgudinden, som nok er et af USA stærkeste og mest ikoniske symboler. Dette var ‘et must’ for min datter. Vi sejlede ikke ud på øen til hende, da der var en utrolig lang kø, så vi prioriterede at se hende på afstand. Fortsat herfra op til Financial District og få One World at se på nært hold, inden du fortsætter din rundtur.

Getaway

Chelsea

Gå en tur gennem et af New Yorks mange hyggelige kvarterer væk fra hovedmassen af turister. Hvis du alligevel skal til High Line, er en tur gennem Chelsea nærliggende. Her ligger gallerierne side om side og så er Chelsea kendt for sin homoseksuelle scene. I Chelsea er der, ligesom i SoHo og The Village, mange af de viktorianske brownstone-huse med trapper, som ligger side om side og er meget idylliske at se på.

Getaway

High Line

Tag turen gennem High Line fra ende til anden eller hop på, på midten. Uanset hvor lang din rute er oppe på selve parken, føles det bare rart at blive hævet lidt op over byens trafik med meget højt til loftet. Snup en pause med udkig ud over de tværgående gader, hvor yellow cabs drøner hastigt forbi og køb en is eller souvenir ved en af de små boder på strækningen.

Getaway

Times Square

Hvis du, som os, har børnene med for første gang, kommer du næsten ikke uden om at stikke forbi den oplyste hektiske plads. De skal selvfølgelig opleve den mere kaotiske del af New York, som oftest ses i film og på postkort. Gå turen fra syd mod nord gennem de 5-10 gader der dækker Times Square, med alt hvad der er af gadesælgere, gøglere, folk der deler flyers ud til comedy shows og forretningsfolk der passerer dig med en tydeligvis irriteret mine, fordi du står i vejen.

Getaway
Ikoniske (og kaotiske) Times Square

Shopping

Hvad shopping angår, var det i denne omgang fidget spinners, nøgleringe, magneter og andre ting fra gadesælgerne, der blev købt med hjem.

Læs meget mere om Janeaway’s New York her, eller tjek f.eks. bloggen your-RV-lifestyle’s bud på 100 ting at se i NYC.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op til at få en mail fra mig, det kan du gøre på forsiden. Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vi ses,

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.