Getaway til Berlin – i børnehøjde

Tyskerne er gode til, på en raffineret måde, at lave udendørs mindesmærker og mestrer at afmystificere de tydelige ar fra krigen på en måde, så alle, inklusive børn, kan være med. Det er ret imponerende at være vidne til. Og apropos børn, så er Berlin i den grad en børnevenlig by. Der vrimler ligefrem med børnefamilier.

I særdeleshed i Prenzlauer Berg. Der er nærmest en legeplads på hvert gadehjørne. Og de er allesammen forskellige – more or less.

Legeplads på hvert gadehjørne

Legepladsen i Volkspark am Weinbergsweg er et rent slaraffenland både for børn og voksne. Her er så mange forskellige muligheder. Gynger, rutchebane, klatrestativ, bordtennisborde, fodboldbaner og til de voksne er der en outreret café, hvor man kan nyde en kaffe eller Fritz Kola.

getaway berlin
Legepladsen i Volkspark am Weinbergsweg
getaway berlin
Cafe til de store, mens de små leger i Volkspark am Weinbergsweg

Også legepladsen på Helmholtzplatz byder på en masse forskellige forlystelser til de små, samtidig med at pladsen er omringet af butikker og caféer til de større.

getaway berlin
Legepladsen på Helmholtzplatz
getaway berlin
Bleer i skrald´eren og forældrekaffe på toppen

Legepladsen på Arkonaplatz har de fedeste gynger, hvor stativet er lavet sådan, at man gynger ind i mod hinanden i en rundkreds. Her er også en utrolig lang rutchebane, som de fleste børn elsker.

getaway berlin
Legepladsen på Arkonaplatz

I de fleste parker eller legepladser, står der bordtennisborde til offentlig brug, så hvis du selv husker dine bat og bolde, så er det bare at gå i gang. Berlinerne er virkelig fænomenale til at skabe fællesskab og leg i bybilledet.

getaway berlin
Bordtennis i parken

I Volkspark Friedrichshain er der også et hav af muligheder for børn. Naturlegepladser, bordtennis, basketbaner, skaterramper og store græsarealer, hvor du kan spille fodbold.

Geraway Berlin
Volkspark Friedrichshain

En dag i den nedlagte lufthavn

Det er ikke kun legepladser, børnene elsker i Berlin. For det første er der så brede fortorve, at det er nemt at have løbehjul med, og vores børn elskede det. Og et godt sted at tage hen med sit løbehjul, er den nedlagte lufthavn Tempelhof, som er omdannet til en stor offentlig park, hvor man kan stå på rulleskøjter, cykle, løbe, dyrke sport på græsset eller hvad du er til.

getaway berlin
Den tidligere lufthavn Tempelhof
getaway berlin
Vandtårn ved Knaackstrasse

Har du set nok natur – eller på en regnvejrsdag – så er Museum für Naturkunde et sikkert hit blandt børn.

getaway berlin
Museum für Naturkunde

Læs meget mere om Berlin her.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op til at få en mail fra mig, det kan du gøre på forsiden. Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.