Costa Ricas naturskønne Manuel Antonio

Manuel Antonio Getaway
Hvid-halset abe i Manuel Antonio

Byen Manuel Antonio er virkelig hyggelig og har den der backpacker-vibe til trods for, at der er en masse luksushoteller. Hotellerne er ikke store høje betonkonstellationer, men nærmere små hyggelige bygninger, der ligesom bare blender ind i regnskoven.

Det er helt klart her, af de steder vi var i Costa Rica, vi fornemmede, at turismen var størst. Alligevel mærker du det ikke i byen, men til gengæld i nationalparken (og i særdeleshed, hvis du ikke kommer tidligt). Byen er koncentreret omkring hovedvejen, som løber langs Costa Verde, som kysten kaldes på grund af den billedskønne grønne tropiske kyst.

Manuel Antonio Getaway
Hvidt pulversand på stranden i Manuel Antonio

Kom tidligt til nationalparken

Du skal komme tidligt i Manuel Antonio National Park, helst når de åbner kl. 7.00 og regne med at bruge 2-3 timer. Køb take-away morgenmad ved bageren Baguette ved siden af den store restaurant El Avion. Bageren åbner kl. 6.00.

Op ad formiddagen bliver parken proppet med turister og personligt synes jeg, at de sender for mange ind ad gangen. Det foregår sådan, at du følger nogle stier og er du i en guidet gruppe, er det simpelthen ikke til at komme til, fordi en hel gruppe står og spærrer, hvis bare der er en edderkop at spotte.

 

Manuel Antonio Getaway
Dovendyr, der kravler rundt højt oppe i træerne

Se dyrene gennem guidens teleskop

Det er en fordel at hyre en guide – enten i en gruppe med andre eller privat – så du kommer helt tæt på dyrene. Der er mange dyr, du helt klart vil overse med det blotte øje, hvis du går rundt selv. Guiderne spotter dyr på lang afstand og ved hvor flere af dem holder til. Og så hjælper guiderne hinanden indbyrdes, med deres fund, så alle får en god oplevelse.

Vores bedste oplevelse var faktisk den første halve time, hvor vi gik rundt med vores guide udenfor parken og fandt dovendyr, som vi var de eneste, der havde fået øje på.

Guiderne har et teleskop med, som bliver brugt yderst flittigt. Når han så spotter et dyr, indstiller han teleskopet på dyret, så gruppen kan se det tydeligt en efter en gennem linsen. Du får også mulighed for at tage et billede med din smartphone gennem linsen. Derfor er det fedest, hvis du ikke er i en stor gruppe på 15 personer, da hvert stop så tager laaang tid og det aktive dyr måske slet ikke er i linsen mere, hvis du er bagerst i køen. Læs mere om dyrelivet i Costa Rica her.

Den guidede tur slutter ved en af de to billedskønne strande i parken. Så hvis du trænger til en tur i havet, er det en god idé at tage badetøj med. Og desuden også frokost, da der ikke er noget at købe inde i parken.

Manuel Antonio Getaway
Playa Manuel Antonio

Spis dig glad og mæt

Hvis ikke du spiser i parken, vil jeg anbefale en god frokost på den skønne Café Milagro, som desuden også har den lækreste kaffe. Peoplewatch under halvtaget ude foran caféen ved hovedvejen eller se om du kan finde et bord omme bagved i deres utrolig hyggeligt indrettede patio.

Manuel Antonio Getaway
Café Milagro

Spis aftensmad på Sancho’s. Nu er jeg i forvejen meget vild med mexicansk mad og denne her er virkelig lækker og meget velbesøgt. Hvis du er mere til pizza, burger, wraps eller hotdogs, så tag ind på El Wagon, hvor du også kan sidde i en togvogn og spise.

Manuel Antonio Getaway
El Wagon

Skal du slutte aftenen af med en mojito, er det meget sjovt at tage på El Avión. Det er en bar inde i et fly og der er mulighed for at kravle op i cockpittet, så du kan forevige din korte karriere som pilot. Der hører en restaurant med, som har en fantastisk udsigt ud over kysten.

Manuel Antonio Getaway
El Avion

Bo blandt aber, fugle og med smuk solnedgang

Vi boede på Hotel Costa Verde, som er et ret stort hotel, hvor værelserne er spredt ud over flere steder i byen. Der er tre pools, to hvor børn er velkomne, og en med en tilhørende poolbar, som kun er for voksne. Vores værelse havde udsigt ud over vandet med de smukkeste solnedgange og med tukaner på terrassen og aber springende rundt omkring i træerne (og egentligt også lidt på terrassen). Meget eksotisk.

Manuel Antonio Getaway
Fræk lille abe på terrassen
Manuel Antonio Getaway
Vores udsigt fra terrassen på Hotel Costa Verde
Manuel Antonio Getaway
Solnedgang ned over stillehavet

Få meget mere inspiration om Costa Rica her.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så kommer der nyt direkte i indbakken. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.