Gæsteindlæg: Familierejse med tog til Italien

…med projektleder – og gæsteblogger – Marie Haug.

Gæsteindlæg Italien

5 hurtige til Marie

Top 3 byer du har besøgt?

Paris
New York
Shela (Lamu, Kenya)

Top 3 lande du har rejst i?

Italien
Sydafrika
Indien

Hvor ville du ønske at komme tilbage til?

Bosnien-Hercegovina

Hvor spiser du bedst?

Italien

Top 3 lande på din bucket list?

Japan
Finland
Island

1 uge med tog til Italien med Marie

Hvem rejste du med?

Min mand og tre børn på hhv. 10, 7 og 5 år

Hvordan forberedte du dig til turen?

Vi ville gerne med toget fra København til – og rundt i – Italien og ende i Rom. Det krævede lidt planlægning i forhold til rute og pladsbilletter. Det nemmeste var at ringe til DSB og booke billetter (Interrail) og pladsbilletter via dem. Vi fik en fantastisk service og tilsendt billetterne.

Tjek også den meget overskuelige og informative rejseside interrailguide.dk, hvor du også kan købe togbilletter og interrailpasses.

Hvordan kom I dertil?

Vi startede ud med at tage toget fra København en tidlig morgen med ankomst til Firenze 23 timer senere. Efter en time tænkte vi, ‘hold da op, det kommer til at gå langsomt‘, men allerede efter et par timer, havde vi første stop, hvor toget kørte på færgen.

Gæsteindlæg Italien
Den første time i toget – alt godt!

Omkring frokosttid skulle vi skifte i Hamburg, hvor ungerne blev tanket op med ”würtz und pommes”. Herefter var vi med toget til München, et af dem med spisevogn. Vi skiftede til det sidste tog i München, hvor vi nåede en hurtig aftensmad, inden vi stod på nattoget.

Gæsteindlæg Italien
Würtz und pommes i Hamborg

I nattoget havde vi vores egen kupé (dog kun med 4 senge, alternativt skulle vi have booket 6) vi faldt i søvn til togets rumlen og blev vækket af konduktøren en time før ankomst og fik serveret boller med smør og marmelade, kaffe og kakao til børnene.

Gæsteindlæg Italien
Sovevognen i nattoget fra München til Firenze

Vi ankom tidlig morgen til Firenze, og syntes at tiden var fløjet afsted. Vi kunne sagtens have kørt flere timer endnu. Fra Firenze tog vi toget til Lucca med en dagstur (med tog) til Pisa og kysten. Fra Lucca tog vi lyntoget til Rom, som krævede tillægsbilletter. Fra Rom fløj vi hjem, da vi desværre ikke havde tid til at tage toget – til børnenes store skuffelse.

Hvordan boede I/hvor skal man bo?

Vi boede gennem Airbnb med god plads og altaner. I Lucca havde vi vores eget tårn. Airbnb i byer fungerer rigtig godt med børn.

gæsteindlæg Italien

4 (+/-) mindeværdige oplevelser:

Is i Firenze, som blev kåret til verdens bedste is af meget isglade børn, efterfulgt af karruseltur. Tage skøre billeder af det skæve tårn i Pisa. Zoo i Rom efterfulgt af leg i Villa Borghese. Gå på bymuren i Lucca.

Gæsteindlæg Italien
Verdens bedste is i Firenze
Gæsteindlæg Italien
Gæsteindlæg Italien
Villa Borghese, Rom

Hvor spiste I/hvor skal man spise?

I Rom var vi ude ved parkerne ved akvædukterne, hvor der er gode lokale familierestauranter. ”Necci dal 124” kan anbefales til frokost – og til aften uden børn.

Læs mere om oplevelser og spisesteder i Italien her

Hvad må man bestemt ikke gå glip af?

Gåtur på volden rundt om Lucca og Torre Guinigi. Palatinerhøjen i Rom (indgang giver også adgang til Colosseum). Kaffe/snack i spisevognen i toget mellem Hamburg og München – blot fordi man kan – ikke på grund af god kaffe. Spil til turen til alle aldre.

Gæsteindlæg Italien
Spisevognen mellem Hamborg og München

Hvad var den bedste kulturelle oplevelse?

Colosseum og Palatinerhøjen i Rom

Gæsteindlæg Italien
Palatinerhøjen med Colosseum i baggrunden

Hvad overraskede dig mest?

At turen på 23 timer med tog gik så nemt og ungerne foretrak tog frem for at flyve hjem eller køre bil. Med tanke på klimaet, er det bestemt ikke sidste gang, vi tager toget med børn – det kan varmt anbefales.

Hvilken turistfælde skal man undgå?

Restauranter kun med turister!

Fakta om Italien:

Følg med på Instagram og Facebook. Vil du holdes opdateret, så skriv dig op her på siden, og det siger ‘pling’ i din indbakke, når der er nyt fra Janeaway. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

One thought on “Gæsteindlæg: Familierejse med tog til Italien

  • 2. september 2019 at 15:22
    Permalink

    Det lyder virkeligt hyggeligt med tog til Italien. Vi elsker at køre i tog – især til Berlin – men ville alligevel nok vælge et tog med vinger.

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.