Miniguide til Paris

Oplev de bedste sider af Paris på en forlænget weekend. Følg guiden og vær sikker på at få god kaffe, lækker mad og én på opleveren.

Sidst jeg var i Paris, var det fra torsdag til søndag med fire veninder. Vi fik hver især til opgave at finde et spisested/en oplevelse i løbet af weekenden. Virkelig hyggeligt, at alle fik et ansvarsområde, som vi andre glædede os til at opleve eller smage. To fandt spisesteder om aftenen, to fandt brunchsteder og én fandt en oplevelse, som var en cruisetur på Seinen. Vi boede i hjertet af Le Marais, som er min yndlingsbydel og derfor er mange af stederne nedenfor også her omkring.

Spise & drikke

Boot Café

Paris Getaway
Boot Café, Marais
Paris Getaway
Boot Café, Marais

Måske den mindste kaffebar i Paris. En hul-i-væggen-kaffebar med kun to små borde. Du skal vide, den er der, for at få øje på den. Ikke engang navnet står på facaden, men til gengæld hænger der en rød støvle et stykke op af gavlen, som indikerer, at du er på rette vej. En lille parisisk hemmelighed, som er værd at gå efter, hvis du trænger til en vellavet kop kaffe.

Fragments

Getaway Paris
Fragments, Marais

Der er mange steder i Paris, hvor du ikke kan booke bord. Heller ikke på Fragments, som ellers ikke har mange pladser. Vi var meget heldige, eftersom vi kom fem mand høj en lørdag formiddag. Lækre avocado-madder og frugt med granola. Supergod kaffe. Alt i hyggelig, rustik indretning og med venlig, afslappet betjening.

Holybelly

Paris
Holybelly ligger oppe ved Saint-Martin-kanalen

Vi stod i kø i støvregnen i en time – jep, den er god nok, en time – for at komme ind på Holybelly, hvor vi heller ikke kunne bestille bord. Og hvorfor stod vi så længe? (typen der både stiller spørgsmål og svarer…) Det gjorde vi fordi køen rykkede et godt stykke efter de første 5-10 min, så vi troede det gik temmelig hurtigt. Efter en følgende drøj halv time var vi alligevel for nysgerrige til at gå igen, når vi nu havde holdt ud så længe… Til gengæld bliver du mødt af deres søde og sjove personale, som tager sig kærligt af dig, mens du står i køen. Maden var virkelig god og der var meget af den. Deres signaturret er pandekager med æg og bacon. Kom tidligt! Good to know, man kan ikke få sit bord, før alle mand er der.

Fondation Café

Paris Getaway
Fondation Café, det nordlige Marais

På denne lille kaffebar, som egentligt ikke ligner noget særligt, får du den lækreste kaffe, som baristaen til gengæld også laver med kærlighed og uden stress. Fem to-go kaffe tog liiidt lang tid for ham at lave, men til gengæld smagte de rigtig godt og var meget tiltrængte i det friske og kølige pre-forårs-vejr.

Loustic Café

Paris Getaway
Loustic Café, Marais

Loustic er en utrolig hyggelig retro-chic café i Marais. Man får straks fornemmelsen af, at det er et hangout for bydelens unge studerende, der sidder med laptops og arbejder, mens de nyder stemningen i caféen. Da vores franske er lidt rustent (hvis det nogensinde har været ikke-rustent), var det meget bekvemt, at det var to svenskere, der stod bag disken.

L’as Du Fallafel

Snup en af de famøse falafler i forbifarten i Le Marais. Her ligger de mellemøstlige falafel-barer klods op af hinanden og kæmper om titlen som den bedste Falafel i Paris. Vær forberedt på, at andre har fået samme idé.

Paris Getaway
L’as du Fallafel i Marais
Paris Getaway
Chez Janou – skøn både til frokost, aftensmad eller bare en drink

Chez Janou og Le Petit Marché har samme ejere og er begge helt fantastiske steder med en meget autentisk parisisk stemning. Begge steder er besøgt af turister, men man fornemmer også tydeligt, at der er mange lokale, der lægger vejen forbi. God mad & vin og meget venlig betjening.

Paris Getaway
Le Petit Marché, Marais

Shopping

Merci

Paris Getaway
Den ikoniske lille Fiat ude foran Merci
Paris Getaway
Pink tema i Merci forretningen
Paris Getaway
Used Book Café, La Marias

Dette er uden tvivl den mest berømte, hippe og fotograferede ‘general store’ i Paris. Og det er ikke bare en interiørbutik eller en designer-møbelbutik eller en tøjbutik. Det er et koncept. Fronten til Merci er ikonisk med den røde fiat – som var pink, da vi var der (den skifter lidt efter hvilket tema butikken har gang i) – der nuttet holder ude foran i den lille gård. Og bliver du tørstig eller sulten, mens du går rundt i butikken, er der direkte adgang til den hyggelige og populære ‘Used Book Café’.

Méert

Paris Getaway
Méert, Marais

Denne meget populære og velbesøgte butik ligger smukt på hjørnet i Le Marais. De er kendte for deres chokolader, vafler og små kager. Jeg havde læst, at de havde smagsprøver inde ved det imødekommende personale, men vi var lidt uheldige at komme lige til frokostpausen, så ekspedienten havde meget travlt – på den uforskammede franske måde – med at få os ud, hvis vi ikke skulle købe noget. Alligevel er jeg lidt forelsket i facaden.

Macarons

Paris Getaway
Lækre franske macarons

Der findes mange forskellige smage i mange forskellige indpakninger og prisen varierer også. Skal du købe en ægte fransk delikatesse med hjem til den søde tand, er der rig mulighed for at finde de små kager i byen.

Marché des Enfants Rouges

Paris Getaway
Marché des Enfants Rouges

Marché des Enfants Rouges er det ældste overdækkede marked i Paris. Det blev opført i 1615 og er opkaldt efter et børnehjem, der tidligere lå på grunden. Her finder du mad fra alle verdenshjørner, hvis altså du overhovedet finder markedet, som ligger godt gemt inden bag en stålport på rue de Bretagne. Hyggelig og meget afslappet stemning.

Paris Getaway
Blomster på markedet

En på opleveren

Slentretur rundt i Le Marais

Nyd de smukke gader i Marais som byder på shopping, caféhygge med people watching. Sidstnævnte er en sport, jeg personligt elsker. Og særligt i Paris er det sjovt at se, hvor umage de gør sig, for at se chikke, hippe og præsentable ud. Selv dem der har joggingtøj på, har gjort sig umage. De er sofistikerede og der er en helt unik coolness over dem. Less is more, læste jeg i en artikel om indbyggerne i Paris. Her er jeg ikke helt enig. Jeg synes ikke den får for lidt med stilletter, røde læber, pels og hatte.

Paris Getaway
Tre moderigtige parisiens
Paris Getaway
Hyggelige Le Marais
Paris Getaway
Gaderne i Le Marais

Cruise på Seinen

Hvis vejret er tørt, kan jeg anbefale at tage en sejltur på Seinen. Der er flere udbydere, men de kommer forbi det samme. Nogle af højdepunkterne er Alexandre III broen, som nok er den smukkeste af de i alt 37 broer, der krydser Seinen i byen. Broen er smukkest fra vandet, så derfor er det helt optimalt med en bådtur her.

Paris Getaway
Pont Alexandre III
Paris Getaway
Paris’ hjerte – Eiffeltårnet
Paris Getaway
Frihedsgudinden i en mindre udgave – en venskabsgave fra USA til Frankrig
Paris Getaway
Pont Neuf spækket til med love-locks

Saint-Martin-Kanalen

Tag en tur op til Saint-Martin-kanalen der begynder i det nordlige Paris ved Place de Stalingrad og fører ned til Bassin de l’Arsenal. Her er hyggeligst om sommeren, hvor udendørslivet langs kanalen er sprudlende. Men selv på en støvregns-dag, hvor vi gik der, var det ret hyggeligt. Særligt når du passerer de smukke farverige facader ved Square des Récollets.

Paris Getaway
Hyggelige farverige facader langs Saint-Martin-kanalen
Paris Getaway
Saint-Martin-kanalen
Paris Getaway
Farverig gade ved Saint-Martin-kanalen

Street art

Husk at lægge mærke til at den fede street art, der er i byen. Der er virkelig meget – og det meste er flot. Og sjovt. Det er næsten umuligt at gå rundt i gaderne uden af se pynten på væggene eller stolper med garn-kunst.

Paris Getaway
Street art i Marais
Paris Getaway
Street art ved Saint-Martin-kanalen
Paris Getaway
Street art i Marais
Paris Getaway
Stolper med hjemmestrik

Rue Montorgueil i 2 arr.

Gå en tur forbi Les Halles og videre nordpå til Rue Montorgueil, som er en ret unik markedsgade, hvor butikker, fødevarebutikker, caféer og kaffebarer ligger side om side. Her er et leben uden lige og det er tydeligt, at de lokale valfarter hertil for at købe delikatesser i specialforretningerne. Men der er også en del turister i det meget charmerende område.

Paris Getaway
Hyggelige og livlige Rue Montorgueil i 2 arr.

Bo privat

Vi boede privat gennem Airbnb og havde den hyggeligste lille loft-lejlighed i hjertet af Le Marais. Hyggeligt, billigt og utrolig centralt. Der var dog lidt problemer med nogle toiletrør, så vi blev gode venner med en lokal vvs’er. Og som erstatning fik vi gratis champagne på den lokale restaurant, som var ejet af lejligheds-ejerens gode ven, Bruno. Lang historie som jo lyder ret træls, men vi blev nu meget glade for Bruno.

Paris Getaway
Vores skønne Airbnb lejlighed i hjertet af Le Marais

Jeg er slet ikke færdig med Paris, og glæder mig allerede til næste gang, hvornår det så end bliver. Læs meget mere om Paris her og få meget mere inspiration om lækre getaways her.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så kommer der nyt direkte i indbakken. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.