Weekend getaway til Paris

Paris Getaway
Charmerende Le Marais

For mig er det som om, Paris er synonym med kærlighed. Og jeg har – sikkert som så mange andre – et eller andet billede af, at alle går rundt og forelsker sig. Naturligvis klædt i det nyeste modetøj (og stiletter fra Christian Louboutin), til lyden af en ukompliceret kærlighedssang. Det er i hvert fald det billede, jeg gerne vil have af byen.

Og det holder da også lidt hen af vejen. Men sidst jeg var der, var ganske kort tid efter terrorangrebene i november 2015, hvilket byen var lidt mærket af. Og ellers var det bare hos mig, det romantiske billede var krakeleret en smule. For det er tydeligt, at livet i den franske hovedstad går videre. Om frygten er der eller ej. Og det er vitterligt også svært ikke at forelske sig i byen og alle dens attraktioner – store som små.

What to see, when in the City of Light!

Paris er meget mere end Eiffeltårnet og Triumfbuen. Og selvom jeg er vild med begge attraktioner, og synes de SKAL opleves, er jeg ikke i tvivl om, hvordan jeg vil prioritere min tid.

Jeg vil ikke gå glip af at slentre rundt i de små brostensbelagte gader. Jeg vil nyde en kaffe på en hjørnecafe og kigge på forbipasserende, som næsten ikke kan være der for poserne efter dagens shopping. Jeg vil bemærke skævhederne, som giver en mere autentisk helhedsopfattelse af en ellers meget poleret by.

Paris Getaway
Eiffeltårnet by night

Shopping i Paris

Og apropos shopping. Jeg har svært ved at tage ind i de gigantiske shoppingcentre fyldt med designervarer (noget jeg ellers normalt godt kan lide), når jeg er i Paris. Jeg føler, det er lidt spild af tid. Jeg vil meget hellere gå rundt i de snoede gader og håbe på, jeg finder noget godt i de uafhængige og mere personlige butikker. Og hvis jeg ikke gør, so be it. Det skal dog lige siges, at det skulle være et besøg værd, at tage op i toppen af Galleries Lafayette. Der hersker en absolut smuk udsigt ud over byen. Så det har jeg til gode.

I Paris er der også mange loppemarkeder, gadesælgere og vintage butikker – så hvis du har god tid og er til genbrug, så ville det være at foretrække.

Paris Getaway
Gadesælgere langs Seinen

Hvilken vej skal vi gå?

Jeg har umiddelbart ikke nemt ved at finde rundt i Paris’ gader og ej heller arrondissement’erne. Men skidt pyt. Jeg har bare et lille kort med og så går jeg derudaf. Og den der følelse af at gå den vej, som ser hyggeligst ud, er ret eventyrlig. Naturligvis med et indre kompas, som overordnet ved, hvilken retning jeg skal! Du får nogle små unikke oplevelser, som du ikke altid ville få, ved at gå den direkte vej. Så smid hæmningerne og kontrollen og lad byen styre dig og ikke omvendt.

Tag én bro den ene vej over Seinen og en anden bro på vej tilbage. Vi ledte efter kærlighedsbroen med hængelåse, Pont Des Arts, men den blev lukket, da de anslåede 700.000 hængelåse, som samlet vejede 45 ton, blev for tung, og et stykke af broen fald af. Nu er gelænderet på broen erstattet af gennemsigtige paneler. Men men men, de er begyndt på en ny bro ved Norte Dame, Pont De l’Archevêché. Og gudhjælpemig om der ikke sidder en mand og sælger hængelåse.

Paris Getaway
Notre Dame
Paris Getaway
Pont De l’Archevêché – den nye kærlighedsbro med lovelocks
Paris Getaway
Jardin du Luxembourg

Notting Hill i Paris

En skøn tur er det også ned gennem Rue Crémieux, hvor de pastelfarvede rækkehuse får tankerne over på Londons Notting Hill. Vi var her på en regnvejrsdag, og alligevel var det hyggeligt og flot.

Jeg kendte slet ikke denne gade, selvom jeg har været i Paris et par gange tidligere. Men igen, den første gang var med min søster, da jeg gik i gymnasiet. Ud over at vi gik 25 km den første dag, husker jeg mest, at vi var i EuroDisney, i biffen og se en Bruce Willis film og på McDonalds. Sidstnævnte, hvor jeg, for at det ikke skal være løgn, mødte to andre piger fra mit gymnasie! Wake up girls, I er i Paris!! Mine prioriteringer har ændret sig en smule siden.

Paris Getaway
Rue Crémieux

Sving forbi Paris´ højeste punkt Montmartre

Imponerende Sacré Coeur er også værd at tage til og desuden er det den mest besøgte turistattraktion i Paris. Montmartres højeste punkt er 129 meter, så på pladsen foran kirken er der udsigt over hele Paris. Både kirken og udsigten kan anbefales. Det er gratis at besøge kirken, men der er entré hvis du vil op i tårnet. Udsigten er fænomenal og har du tid (og er vejret til det), synes jeg, du skal smide sig på en bænk foran kirken (græsset må ikke betrædes) og tage en slapper, mens du får Paris helt ind under huden.

Og mens du nyder udsigten, er det sjovt at tænke på, at det ikke er længere tilbage end slutningen af 1800 tallet, hvor Montmartre var en lille landsby uden for Paris. Presser sulten sig på, når du befinder sig her, er der et væld af hyggelige cafeer i hele det kunstneriske Montmartre område. Det er et pænt turistet område – så kan du holde sig lidt, ville jeg foretrække at tage til Le Marais, hvor der bestemt ikke er et mindre udvalg.

Paris Getaway
Imponerende Sacré Coeur
Paris Getaway
Udsigten fra Sacré Coeur

De gamle møller står endnu

Tag eventuelt også et smut forbi Moulin Rouge, ikke nødvendigvis for at spise på restauranten eller se en kabaret. Men gåturen gennem gaden, hvor møllen er på taget af huset, har en helt særlig stemning også selvom du kunne opfatte det som en turistfælde at befinde dig her.  Specielt om aftenen er møllen et syn værd.

Området har i øvrigt to resterende møller fra fortiden – Moulin de la Galette og Moulin du Radet.

Paris Getaway
Moulin Rouge

Spring køen til Louvre over – let og elegant

Vidunderlige Louvre  (og det kommer fra en, der normalt ikke er begejstret for at gå på museum) skal opleves og helst udenom køen. Vi læste i en guide, at vi skulle tage undergrunden til Louvre og stå af lige under museet. Her kan du købe billetter og stort set gå direkte ind uden den mindste kø. Så det gjorde vi, og så fra et vindue ned over den famøse glaspyramide, som var omringet af en laaaang kø.

Utroligt der ikke er flere der benytter denne model, da de der står i kø udenfor, kan stå der i op til to timer.

Paris Getaway
Den lange kø til Louvre, som vi undgik

Husk vin til maden

Det der også er så fedt i Paris er, at der er så almindeligt at drikke et glas vin til frokost. Det er ikke ekstraordinært eller kun om aftenen. Og egentligt behøver der ikke være mad til. I paris er de også gode til bare at gå ud og drikke et glas vin for hyggens skyld – på en almindelig tirsdag formiddag. Og det er altid god vin! Og så er der den unikke kulinariske madkultur. Jeg er vild med fransk mad, selvom jeg ikke er tæt på at være frankofil, men jeg synes, de er dygtige til at bruge gode og alsidige råvarer i deres madlavning.

Med hensyn til morgenmad, så nap en god to-go kaffe og en lækker fransk croissant, og nyd det på vej til dagens første stop. Jeg er pjattet med morgenstemningen i en storby, hvor du ser byen vågne og gadefejerne polere rendestenen til en ny dag.

Spis godt og husk at bestille bord

Nyd en lækker frokost på Chez Janou. Denne cafe fremhæves ofte, og med rette! Jeg stødte på den mange gange, da jeg planlagde hvor vi skulle spise i Paris. Det er en en autentisk, fransk restaurant/bistro, som har det hele! Den ligger fint på et lille hjørne et stenkast fra Place des Vosges i Le Marais, pakket smukt ind i planter, markiser og kulørte lamper.

Den har en meget behagelig terrasse, der er afslappet betjening og en usnobbet livlig stemning. Indretningen er ret bistroagtig, som kun gør det endnu hyggeligere. Og så er væggene spækket med gamle franske retro-plakater. Det er en god ide at bestille bord i forvejen!

Paris Getaway
Chez Janou, rue Roger-Verlomme, 3. arr.
Paris Getaway
Chez Janous charmerende franske interiør

Fransk mad kan godt være store portioner

Jeg havde bestilt bord hjemmefra på Bistrot Paul Bert til lørdag aften. Og i og med man kun kunne ringe, fik jeg en kollega som taler fransk til det, for det gør jeg bestemt ikke. Mere fransk bistro tror jeg næsten ikke du finder – men nu har jeg jo langt fra været på dem alle, så hvem ved?

Vi spiste god mad. De har et håndskrevet menukort, som de kommer rundt med, og du kan få forret, hovedret og dessert eller ost for 36 Euros. Jeg fik Steak frites til hovedret, som var yderst smagsfuldt og lige noget for brødrene Price. Der var ikke sparret på smøren, skulle jeg hilse og sige.

Deres portioner er enorme, særligt desserten, hvor min mand valgte at tage deres Baba au Rhum, som er en gigantisk friturestegt doughnut gennemvædet i rom. Og så lige en liter flødeskum på toppen. Han blev mæt. Vinen er spot on og de er virkelig søde til at hjælpe en med den vin, der akkurat passer til din bestilling.

Paris Getaway
Bistrot Paul Bert, 18 Rue Paul Bert, 11. arr.
Paris Getaway
Baba au Rhum desserten…

Hæng ud med de kendte

En anden nævneværdig café er Café de Flore. Lige når du går ind af døren, rammes du af den franske stemning. Her er så fint og hyggeligt og det er det perfekte sted at placere sig, hvis du vil kigge på mennesker.

Den er lidt dyr, men det gør ikke noget. Du kan snildt sidde og nyde en kop kaffe i lang tid. Her kommer stjernerne, designerne, modellerne og de andre der gerne vil ses. Kommer du lige i de gængse spisetider, skal du vente længe på et bord. Så kom lidt før og følg med, når der bliver fyldt op.

Paris Getaway
Café de Flore, 172 Boulevard Saint-Germain, 6. arr.

Bo på stilet og lækkert boutique hotel

Jeg vil varmt anbefale Hotel Henriette. Et Boutique design hotel, som ligger i et område sydøst for Latinerkvarteret. Jeg har ikke været i området før, men det er overraskende hyggeligt. Det tager omkring 25-30 minutter at gå til Notre Dame.

Indretningen er så fin og alle værelser er forskellige. Det lille morgenmadslokale rummer ikke særlig mange personer, men i godt vejr, kan du åbne op til en lille baggård, hvor der er dækket op til ekstra gæster.

Det er absolut et hotel jeg vil anbefale alle der skal til Paris. Roligt, rent, skønt indrettet og meget hjælpsomt personale. Så pyt med at det ikke ligger midten af Le Marais, når du kan nyde en chokoladecroissant på vejen dertil 🙂 Paris, jeg vil snart tilbage, du er tryllebindende!!

Paris Getaway
Hotel Henriette, 9 Rue des Gobelins, 13. arr.

Hvor har du boet i Paris og hvad er dit parisiske ‘favorite spot’?

Læs også weekend i Rom.

Følg mig også på Facebook

3 thoughts on “Weekend getaway til Paris

 • 12. marts 2017 at 8:59
  Permalink

  Hej Jane

  Fed rejseblog. Og godt tip med Louvre.
  Kender du et godt (mad) marked i Paris?
  Min kæreste og jeg skal på smuttur næste weekend, jeg havde en gratis overnatning på Hotels.com som udløb?

  Reply
 • 14. marts 2017 at 23:00
  Permalink

  Hej
  Tænk synes simpelthen du tarvs gode billeder – har om Photoshop med mine elever ligenu… gør du noget ved dine billeder? Altså udover at du er spot on ift de rigtige vinkler osv?

  Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.