Road trip, Perth til Exmouth

Vi føler, at vi tager hul på et helt nyt kapitel på rejsen, selvom vi fortsat er i Australien. Dels fordi vi præcis er halvvejs igennem de 4 måneder, men også fordi vi aldrig har været på vestkysten i Australien før, så herfra er alt nyt.

Du kan læse om vores road trip på østkysten fra Brisbane til Sydney her og fra Melbourne til Adelaide her.

Højdepunktet på denne tur er Exmouth, hvor vi sætter al håb ind på at se hvalhajer, nu hvor vi ikke fik dem set i Donsol i Filippinerne for et par måneder siden.

Vi afleverede det andet motorhome i Adelaide og fløj vestpå og har en enkelt nat i Perth i et skønt historisk kvarter, Guildford, i udkanten af byen. Efter lækker morgenmad på Little Guildford, tager vi ned til thl’s kontor og lejer vores næste motorhome. Vi drøner hen og tømmer Woolworths og fylder ved samme lejlighed vores to genbrugs-kaffekopper med Flat Whites og drøner ud af byen. Vi når ikke mere end at køre et kvarter, inden det virker fuldstændig outback-agtigt. Modsat Sydney, som er gigantisk, er Perth ret hurtigt kørt igennem. Ligesom på østkysten, ser vi MANGE kænguruer – desværre flest døde i vejkanten. Og ellers går det bare derudaf til 23 dage i det nye hjem, med god musik i ørerne, da vi alle fire vil høre noget forskelligt (alt fra Rasmus Seebach og The Greatest Showman soundtrack til Bradley Cooper og Den Korte Radioavis)

road trip australien

Wave Rock – 1 overnatning. Første stop er Wave Rock i Hyden, sydvest for Perth. En usædvanlig imponerende granitformation der ligner en bølger, som enhver surfer ville kigge misundeligt efter. Vi bor på campingpladsen, som faktisk ligger lige klods op af. Vi går en tur på og omkring klippen og ser også stenen, som kaldes flodhestens gab. Hvis du klatrer til toppen, kan du nyde udsigten over det omkringliggende ‘farm land’, med de små buske, der får landskabet til at ligne ørken. Tjek evt. denne tur ud dertil.

road trip australien
Wave Rock, Hyden
road trip australien
Hippos Yawn, Wave Rock

Albany –2 overnatninger. Vi kører helt ned til sydkysten til Albany, som viser sig at være en rigtig hyggelig by. Vi bor på BIG4 Emu Park og hænger mest ud ved det smukke Emu Point, hvor der også er en meget populær café, som hedder, tadaaaa Emu Point Café. Inde i byen er der mange hyggelige caféer.

road trip australien
Silo art i outbacken på vej til Albany
road trip australien
Emu Point, Albany

Fra Albany kører vi forbi Denmark, hvor vi holder ind for at handle og snuppe en kaffe og kage på en af de mange hyggelige landsby-caféer. Derfra kører vi til Elephant Rocks og svømmer i Greens Pool i William Bay National Park. Vi mærker i den grad en temperaturforskel – nedadgående – fra da vi forlod Perth, og vælger derfor at drøne direkte nordpå, forbi Perth, for at få mere varme igen. Vi kommer til at køre så længe, at det bliver mørkt (og flere har sagt kør ikke i mørke – særligt på vestkysten) og vi forsøger at køre ind til et par campingpladser som har lukket, så vi ender på en parkeringsplads ved et center, hvor vi forsøger at gemme vores motorhome under et træ… det lykkedes ikke. Men heldigvis ingen bøde! Vi står tidligt op og spiser morgenmad og kører videre. Vi stopper ind ved The Pinnacles Desert i Nambung National Park og går en tur rundt i det, der ligner noget fra et månelandskab. Her kan du læse mere og booke en lignende tur.

road trip australien
Denmark
road trip australien
Elephant Rocks
road trip australien
Greens Pool
road trip australien
The Pinnacles
road trip australien
Kakadue ved The Pinnacles

Jurien Bay – 2 overnatninger. Vi stopper for natten ved Jurien Bay og beslutter os for at tage to nætter, da vi trænger til at komme lidt ud af vores motorhome. Her er en lækker strand og nogle smukke solnedgange. Vi lejer cykler, (nogle der er så skramlede, at man undrer sig over, at vi skulle betale for dem), og cykler indtil to af dem ikke rigtigt kan køre mere.

road trip australien
Stranden ved Jurien Bay
road trip australien
Vores campsite

Kalbarri – 1 overnatning. Fra Jurien Bay kører vi 3 timer, inden vi stopper ind ved Pink Lake ved Port Gregory, parkerer bilen og smører sandwiches og spiser med udsigt til den flotte sø, som får sin flotte lyserøde farve af de særlige mikroorganismer som er i vandet. I Kalbarri bor vi på en lidt sørgelig campingplads, som har set bedre dage, til gengæld løber kænguruerne frit omkring, så det er et stort plus. Kalbarri by er stille og rolig med en smuk strand og en håndfuld spisesteder, hvorfra du kan nyde solnedgangen. Næste dag tager vi til Kalbarri National Park, særligt pga. Nature’s Window. På vejen løber en emu lige ud foran os – kender du det, hvor man ikke ved hvordan man reagerer i en given situation, før i situationen? Da jeg ser emuen lige foran forruden (og har øjenkontakt med den), skriger jeg af mine lungers kraft og gemmer hovedet (og lignede mere en struds end emuen) mellem benene. Og mens jeg laver ‘hvis-ikke-jeg-kigger-sker-det-nok-ikke’, sker der mirakuløst det, at emuen ruller rundt og helt omtumlet og med lidt færre fjer, hopper op på begge ben, og løber ind i krattet igen. Pyha… grim oplevelse… Vi kommer frem til Nature’s Window – vildt flot. Der er latterligt varmt og på vejen ned af klipperne, har de hængt en avisartikel op omkring en britisk kvinde, som ville gå en rute på 8 km, men døde på halvvejen i heden, mens hendes mand var rendt efter hjælp, fordi hun manglede vand. Man skal ikke spøge med varmen her. På vej videre nordpå stopper vi ind på den mest øde restaurant midt på landevejen in the middle of nowhere. Billabong Bar. Verdens mest imødekommende mand – tænker mest det er fordi han ikke har andre end kunderne at snakke med. Han tager os ud bagved for at vise os, at der er emuer ‘har I nogensinde set sådan nogle?’… han skulle bare vide.

Læs mere på tv2.dk, hvor jeg bliver interviewet om vores tur.

road trip australien
Pink Lake
road trip australien
Nature’s Window i Kalbarri National Park

Monkey Mia – 2 overnatninger. Vi kører 400 km nordpå og er nu 900 km nord for Perth. Monkey Mia er et skønt sted med 100% delfin garanti. Det er super turistet og det er på grund af de mange bottlenose delfiner, at folk kommer her (og at der lige ved siden af hvor delfinerne kommer ind, lige er bygget en kæmpestor campingplads, der minder mere om et resort). Trods den store turistattraktion er det, som så meget andet i Australien, lavet super afslappet og tillidsfuldt. Der er et skilt på boardwalken, hvor der står, at man ikke skal gå ned til vandkanten, før en guide siger til. Og selvom guiden ikke er kommet endnu, står alle pænt og venter, som de er blevet bedt om. Delfinerne svømmer rundt i vandet lige ud for stranden og 4 af de mange delfiner er vant til at få mad og kommer 3 gange dagligt for at få en fisk. Så står alle turisterne på række og håber på at de er den heldige der bliver udvalgt til at fodre delfinen. Da vi var der, var der 19 delfiner, (hvoraf kun 4 måtte få mad) og 165 turister. Heldigvis blev det min søn, der blev udvalgt, hvilket han syntes var ligeså fedt, som søster syntes det var snyd. Så vi gik derned dagen efter igen, og utroligt nok, var det hende der blev valgt der. Stranden er skøn og fuld af store pelikaner. Vi lejer et SUP board og mens jeg ligger ude i vandet på det, kommer 5 delfiner lige svømmende forbi og bagefter ser jeg en kæmpeskildpadde komme svømmende. Ret eksotisk for en jysk pige…

road trip australien
Delfinerne helt inde ved stranden, Monkey Mia
road trip australien
Kæmpe pelikaner på stranden i Monkey Mia
road trip australien
SUP boarder med delfinerne i Monkey Mia
road trip australien
Solnedgang over campingpladsen i Monkey Mia

Coral Bay – 4 overnatninger. Vi ankommer til Coral Bay – starten af det berømte Ningaloo koralrev, efter en lang køredag på 6 timer og er intet mindre end lykkelige, da vi ser vores campsite. Vi bor LIGE ned til vandet. Så efter ungernes mundvige hænger pænt nedad, da de opdager, der ikke er pool, bliver de langsomt til store smil, da de ser den helt igennem smukke strand, der er lige ude foran køleren. Vi elsker det her. Snorkler – fantastisk snorkling, et hav af fisk (so to speak), tager på glass bottom boat tour og ser vanvittig mange havskildpadder. Vi chiller, spiller spil, hopper i hulahop ring, bader ved stranden, hvor vi skal passe på ikke at træde på de mange rokker, der gemmer sig på sandbunden.

road trip australien
Fantastisk smuk strand i Coral Bay

Vi ser de smukkeste solnedgange, jeg længe har set og vi bliver i bedste campingstil gode venner med vores naboer fra Sydney, som ifølge sig selv går under kategorien grå nomader (pensionister, der lever på landevejen). De har rejst rundt med deres campingvogn i 18 måneder, og har svært ved at vende hjem til de faste omgivelser – sikke en beundringsværdig livsstil. Vi får lov til at kigge ind i deres superfede campingvogn, og den lille rundtur kommer straks på min søns liste over de tre fedeste ting har har oplevet på rejsen. Vi hygger med vores nye venner og aftaler, at vi besøger dem, næste gang vi kommer til Australien, selvom vi ikke ved, hvor de befinder sig.

Campingvenner
road trip australien
Vanvittig smuk solnedgang i Coral Bay

Exmouth – 4 overnatninger. Og nu er vi så kommet til stedet, vi har ventet på! Byen hvorfra du tager på hvalhaj tur. Vi bor på RAC campingpladsen som er meget outback-agtigt og vi tænker, om vi er lidt uden for sæson, da her stort set er mennesketomt. Men hvalhaj sæsonen er også KUN lige begyndt og det er i særdeleshed derfor, mange valfarter hertil. Her er noget der føles som 140 grader om dagen og så stormer der en pelikan om natten, så vi føler vores bil vælter. Det er så vildt med vejret, men det viser sig så også, at en tyfon er på vej, lige som vi efter 4 dage drager tilbage sydpå. Vi kører til Exmouth Cape Range National Park – tre forskelligheder der gør det til en enestående sammensætning – det tørre ørkenland med fugle, reptiler og kryb, turkisblå strande med hvidt sand samt marinelivet med de mange store dyr. Vi bader på den vildt smukke strand Turquoise Bay, besøger fyrtårnet og ser solnedgang ved Mauritius Beach, hvor vi ser en havskildpadde komme op af vandet for at lægge æg. Desværre ser den også os og vender hurtigt tilbage til havet. Højdepunktet er, at vi booker en hvalhaj tur gennem Exmouth Diving Centre. Det er 99% sikkert, at du kommer til at snorkle med en hvalhaj, da de har spotter-fly, der kan se de store dyr fra oven og sender koordinaterne til styrmanden på båden. Jeg er pissebange dagen inden vi skal afsted, fordi jeg synes vand (og under vand) er mega uhyggeligt – samtidig med at jeg kan synes det er det smukkeste, når jeg snorkler ved Coral Bay blandt koraller og farverige fisk. Men det er de fedeste mennesker, der arbejder på båden og mine børn er helt i hopla og synes det er for fedt at skulle ned i vandet til verdens største fisk, så jeg bider angsten i mig. Da vi efter en times tid spotter en hvalhaj, har vi alle våddragt på og fået alle instruktionerne. På ‘Go, go go’ er det hurtigt i vandet og line up bag din guide. Jeg kan ikke beskrive den følelse, der går gennem min krop, da jeg ser hvalhajen lige foran mig. Magisk! Fantastisk! Ubeskriveligt! Vi kommer i 5 gange og én af gangene gaber den lige foran os og spiser det plankton, der ligger i vandoverfladen. At føle sig lille. Mikro. Angsten forsvinder øjeblikkeligt, for det her er så uvirkeligt, at det er som en drøm. Vores børn elsker det. Og guiderne elsker vores børn, for at elske det. Og sådan er der så meget kærlighed i Exmouth. Du kan se mere om selve turen her. Efter en uforglemmelig familie oplevelse, kører vi til den hyggeligste kaffebar (i en campervan på stranden) The Short Order Local, hvor vi ser solopgang ved 6-tiden, drikker vores kaffe og starter turen tilbage sydpå efter en tur til Exmouth med mission accomplished.

Få inspiration til oplevelser i Australien hos Your RV Lifestyle, som har lavet en liste med de 100 Best Things to Do in Australia.

road trip australien
Rasmus og hvalhajen Foto: Sara Barbieri
road trip australien
Hvalhaj (med bonus-haj) i Exmouth Foto: Sara Barbieri
road trip australien
road trip australien
The Short Order Local blev hurtigt vores favoritsted

Carnarvon – 1 overnatning. På vej sydpå har vi på ingen måde samme målrettethed eller planer om hvor vi skal bo, og er utrolig meget i nuet og tager hver time som de kommer. Intet bliver booket på forhånd og vi kører bare så meget vi gider og stopper, når det ser fedt ud. Vejene her er meget forsømte – dog med mange døde kænguruer i vejkanten. Vi regner med at være nået langt nok sydpå, til at tyfonen ikke kan indhente os, da vi stopper ind efter 4 timers kørsel i Carnavon, hvor vi også stoppede ind for at handle ind på vejen nordpå. Byen er utrolig intetsigende og kedelig, så vi blev på TOP campingpladsen og nød poolen og at det var blevet ca. 5 grader køligere end i Exmouth. Vi laver intet andet end bare at være, inden vi igen pakker sammen og fortsætter turen sydpå.

road trip australien
Happy campers

Geraldton – 2 overnatninger. Da vi ankommer til Geraldton, er vi helt oppe at køre over, at der er en Target og en Woolworths efter at have været ude i noget der ligner ingenting, lidt for længe. Så vi powershopper og fylder igen køleskabet i vores motorhome op. Og jeg får købt en strik cardigan, der går ned til knæhaserne og er meget tyk, selvom der er 35 grader udenfor og minus plads i bagagen. Her er der måske tale om at være lidt en shopaholic, men det behøver vi slet ikke at komme ind på her. Vi bor på en kedelig campingplads, men har alligevel en utrolig hyggelig tid i byen, hvor vi besøger et museum, der omhandler Western Australia og har en fremragende 3D film om nogle af skibsvragene, der ligger ude ved kysten tæt på Geraldton.

road trip australien
På landevejen mellem byerne…

Cervantes – 2 overnatninger. Vores sidste stop på vestkysten inden vi skal aflevere vores rullende hjem tilbage. Vi bor på en ret hyggelig campingplads lige ned til stranden. Vi laver ikke meget udover at bade i poolen, spille, gå en tur ned til stranden, for at se solnedgangen. Nu er vi klar til at at aflevere vores motorhome retur, selvom det er ret vemodigt at turen, hvor vi er SÅ tæt, er slut. På vestkysten bemærker vi, at der er flere af ‘de grå nomader’, som de mange ældre pensionistpar kaldes, end de andre steder, vi har været. På østkysten var der også mange ældre par, men det var mere som om, de bor fast på campingpladserne, eller i lange perioder, som i et sommerhus. Og det er der jo ikke meget nomade over.

road trip australien

Western Australia er én stor outback, og hvis du spørger de lokale, kan de ikke forstå, hvorfor alt skal gå så stærkt i Sydney og Melbourne. De er meget mere til at chille og har en ‘no worries’ attitude, på den meget behagelige og afslappede måde, som straks smitter af.

Naturen er vild, anderledes og omskiftelig. Overalt er der næsten den ikoniske australske orange jord og nogle steder er der døde træer, som om der lige har været en skovbrand forbi. Andre steder er der super frodigt og lysegrønt, for så at komme til noget ørkenlignende tør vegetation med nåletræer iblandt.

Hvad wild-life angår, er det også helt vildt, hvad vi har set på denne tur. Kænguruer i massevis, koalaer, wombats, quokkas, vilde heste i vejkanten, havskildpadder til vands og lands, delfiner mm. Men dét dyr, der har gjort mest indtryk, er hvalhajen. Og så var der lige emuen, som vi snittede.

road trip australien
Fritgående emu på en af vores campingpladser

På vestkysten er der få biler på vejene og du kan køre LÆNGE uden at møde en modkørende. Derfor hilser alle på hinanden. I alt har vi kørt 4.500 km på vestkysten og fik kørt 3.500 km på østkysten, så 8000 km blev det til bag rattet i vores to motorhome’s, hvor hele familien er enige om, at det er noget, vi godt gad prøve igen.

road trip australien

Vores WA eventyr endte i Perth, hvor vi havde de skønneste fem dage i bydelen Cottesloe. Herfra går turen videre til karma og meditation i Ubud på Bali.

Følg også med på Instagram og Facebook, hvor der er flere billeder fra vores 4 måneders rejse 🙂

Vi ses,

One thought on “Road trip, Perth til Exmouth

  • 12. maj 2019 at 8:08
    Permalink

    Lyder FANTASTISK ❤️ skøn læsning.

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish