Moments from… Donsol, Filippinerne

Indeholder reklamelink

Vi kommer fra Hong Kong og tager en enkelt nat i Manila, inden vi flyver til Legazpi. Herfra finder vi lynhurtigt en chauffør i lufthavnen, der er villig til at køre os til Donsol. Startprisen var på PP 1500, men vi fik det til PP 1000 (ca. 120 kr.) for en halvanden times tur gennem frodigt landskab med smukke risterrasser, køer, geder og grise i vejkanten og en masse dytten fra de larmende Jeepney’s med flere folk på taget end inde i selve bussen og de mange tricycles, der kører langt hurtigere end hvad godt er.

Donsol
Trængsel på vejene

Jeg tager mig selv i flere gange at sætte min fod ned på den fiktive bremser, for at få chaufføren til at bremse, inden han rammer de små børn der leger og cykler i vejkanten eller hundene der ud af det blå krydser vejen lige foran bilen. Men bilen holder konsekvent samme fart, om der er mennesker eller ej, og om vejen er lige eller svinger. Og mirakuløst sker der ingenting og vi kommer sikkert frem.

Donsol
Stranden, som ligger lige akkurat en spytklat fra poolen

Vi ankommer til Donsol, eller det vil sige lidt udenfor selve byen, hvilket er godt det samme, for by og by, det er nu alligevel så meget sagt. Men det sted, hvor vi bor – Vitton Beach Resort – er fantastisk og et sted, jeg klart kan anbefale til alle dem, der ligesom os, valfarter til disse kanter i håbet om at se skyggen af en hvalhaj på en af de mange daglige ture på havet.

Donsol
Vores helt igennem vidunderlige pool på Vitton Beach Hotel

Stedet sitrer af forventninger om at se de store imponerende dyr, og det er også primært derfor, folk tager hertil. Der er ikke meget andet at lave end at dykke, snorkle og tage på whaleshark tours. Og dog – en anden stor turistattraktion, for de turister der har taget turen sydpå, er firefly aftencruises, hvor du tager afsted efter mørkets frembrud ned langs floden i en typisk filippinsk banca og stopper båden ud for mangroverne, hvor koncentrationen af ildfluer er så stor, at det ligner et kæmpe juletræ med lyskæder der blinker. Vildt smukt. Og det hele hænger sammen, for ildfluerne lever i mangroven som producerer plankton, som tiltrækker hvalhajerne, da det er det, de lever af.

Donsol
Bådene, der ligger og venter på turister, der skal på hvalhaj-safari

Vi tager på en hvalhajtur på 3 timer og ser intet – og min mand var ude at dykke, hvor der heller ikke var noget at se. Desværre er vi her lidt for tidligt på sæsonen og så var der også en tyfon hen over nytåret, som har påvirket livet under vandet, så lige i de her dage, er hvalhajerne et sjældent syn, siger de… dog har det været for nedadgående længe, ifølge eksperterne. Ifølge WWF er der er helt logisk forklaring på, hvorfor tallet af hvalhajer omkring Donsol falder – det er dels på grund af, at vandene omkring Donsol bugten bliver varmere og dels pga. forurening fra byerne, der ødelægger væksten ved mangroven, så der ikke produceres plankton.

Donsol
Hvalhaj-safari tur med nul og niks i sigte

Nå, men med hensyn til hvalhajer, så forsøger vi igen i Exmouth i Australien i slut marts. Normalt ville jeg måske hænge lidt mere med skuffen og synes det ikke var alle anstrengelserne værd at stå i en by, hvor det er det, man ligesom SKAL, men vi nyder livet, hinanden og at have 4 dage med pool og smuk udsigt ud over vandet. Og ungerne nyder i den grad at lege med actionkameraet Annox Gold V2, som jeg meget venligst har fået med af KiteDanmark.

Donsol
Rasmus bruger lang tid på at laver undervandsvideoer med Annox Gold kameraet fra KiteDanmark

Vi får lavet lidt lektier og spillet spil og slappet af. Og får en masse massage på stedets Spa, hvor en times massage koster rund regnet 50 kroner. Vi er stadig kun lige begyndt vores 4 måneders eventyr, så vi er fulde af forventninger og kan allerede mærke at vi er vilde med Filippinerne og glæder os til en nat i vulkanbyen Legazpi, inden turen går videre til Puerto Galera, som går for at være det rene snorkel- og dykkerparadis.

Donsol
Solnedgangen set fra poolområdet

Følg også med på Instagram og Facebook, hvor jeg løbende opdaterer billeder fra vores 4 måneders rejse 🙂

Vi ses,Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish