Moments from… Perth

Perth går under betegnelsen ‘the most remote city in the world’, men det forsøger turistministeren i Western Australia, at gøre op med. Han mener, det er en out-dated opfattelse, da det aldrig har været nemmere at komme hertil.

Perth

Jeg har været i Australien to gange før og alligevel er det første gang jeg er i Perth. Netop fordi det er så langt væk fra østkysten. Men nu skulle det opleves og jeg håber virkelig ikke, det bliver sidste gang, jeg kommer her.

Vi oplevede Perth ad to omgange med tre en halv uges mellemrum. Første gang havde vi en enkelt overnatning i det utroligt charmerende og historiske område Guildford, som ligger 12 km nordøst for centrum, langs Swan River der slanger sig ind til Perth. Det er en lille landsby med alt andet end hvad der minder om storbyfornemmelser. Bydelen har en stor samling af antikvitetsbutikker, caféer og er den eneste bydel i Perth der er klassificeret af National Trust. Husene emmer af fortid og det føles som om, der er en historie på hvert gadehjørne, der venter på at blive fortalt. Vi nyder stemningen og spiser morgenmad på Little Guildford, som er en virkelig lækker lille moderne restaurant med en gammel sjæl.

Perth
Little Guildford

Og så er det også i Guildford Alfreds’ Kitchen ligger, en legendarisk burgerkæde, som efter sigende er ’verdenskendt’ i hele Australien – og folk, ikke blot fra Perth, valfarter hertil, for at nyde de lækre burgere.

Perth
Legendariske Alfred’s Kitchen

Efter 3 en halv uge i vores Motorhome i Western Australia ankommer vi igen til Perth. Denne gang et helt og aldeles andet sted. I Cottesloe lige ned til den berømte og ikoniske Cottesloe Beach.

Perth
Ikoniske Cottesloe Beach, Perth

Vi bor gennem LoveHomeSwap, hvor vi har været så heldige at få lov til at bo på hele førstesalen hos Carolyn & Rod, et usædvanligt gæstfrit og imødekommende ægtepar, som vi med det samme holder af.

Perth
Vores fantastiske hjem i Perth

De har indrettet førstesalen til en moderne lejlighed, hvor alt er 5-stjernet. Da vi ankommer, er der stillet snacks frem, sørget for mælk til kaffen i køleskabet og fyldt op med Nespresso kapsler, så vi ikke tørster.

Beliggenheden er helt i top i det mondæne kvarter og hvis vi skal noget, hvor der er svært at komme til med det offentlige, henter og bringer vores værtspar os. Og for at det ikke skal være løgn, inviteres vi til BBQ nede hos dem, hvor de som en selvfølge forkæler ungerne med is, chokolade og en kasket hver fra West Coast Eagles, som er det AFL (Australian Football League) hold, hvor Rod i mange år har været tilknyttet som sportslæge. Jeg bliver ved med at føle, at det er familie, vi besøger, og det er lige nøjagtig dét, mange australiere bare kan.

Perth
De ikoniske Norfolk Island Pine trees i Cottesloes gader

Jeg vil til hver en tid anbefale, at bo her, hvis du skal til Perth. Du kan booke det ved at skrive en mail på denne adresse. Og hils endelig fra mig 🙂

Vi har fire dage i byen og bruger faktisk kun en enkelt af dem inde i centrum. Vi tager toget ind til Perth Station og går rundt i The Mall, forbi Town Hall og ned til Elizabeth Quay. Herfra tager vi byens gratis bus op til Kings Park, hvor vi spiser frokost og går en lang tur i parken, som er verdens største bypark. Tænk sig, den er større en Central Park… Vi krydser mindesmærker, hvor der er statsligt besøg med bodyguards og fotografer, går gennem botanisk have og ender i bush-delen, hvor man slet ikke fatter, at man er midt i en storby. Her er bomstille og det ligner lidt noget fra en Crocodile Dundee film, vi går rundt i. Vi ender nede ved det lille blå bådhus, som er så kært, at folk står i kø, da vi ankommer, for at få taget et billede. Det er ret vanskeligt at krydse vejen fra parken til bådhuset, men folk gør det glædeligt (til irritation for bilisterne…) for at få billeder. Vores busstop tilbage til Cottesloe er lige ved siden af bådhuset og vi ser en familie, der tager alle de forskellige kombinationer af billeder, der overhovedet er muligt (alt imens en lang kø venter). Mor med barn, mor uden barn, far med barn på skulderen, far står op med barn mellem benene osv. Jeg skraldgriner og tager billeder af dem og kan se hvor latterligt det ser ud udefra, og glemmer lidt, at vi selv lige har været ovre i køen, for at få et billede.

Perth
Perth Town Hall er Australiens eneste rådhus i gotisk stil (og det eneste bygget af fanger)
Perth
Perth Skyline
Perth
Spanda, Elizabeth Quay
Perth
Udsigten ud over Swan River fra Kings Park
Perth
Det lille og populære Blue Boat House

Vi tager en dag til Rottnest Island. Vidunderlig smuk bilfri natur-ø. Den er 11 km lang og 4,5 km bred, der hvor den er bredest. Vi lejer cykler og drøner så meget af øen rundt, vi når, inden vores færge sejler retur. På Rottnest lever der de mest nuttede dyr – Quokkas. De går for at være de gladeste dyr i verden. Quokka’en er en af de mindste i Wallaby-familien. Du ser dem helt sikkert, når du kommer til øen, da de er meget nysgerrige. Hvis du stopper op lige ved siden af dem, kommer de hen til dig for at se dig an. Husk at du ikke må fodre dem, ligesom med alle andre dyr i naturen (lidt løftet pegefinger:-))

Perth
En nuttet og ret nysgerrig lille Quokka
Perth
Øen rundt på cykel
Perth
Smukke bugte og strande ligger side om side på Rottnest Island

Her er nogle eksempler på ture man kan tage på fra Perth.

Vi får oplevet det meste af det, der er at se i vores lille lokaleområde. Spiser på de gode restauranter nede ved stranden, hvor vi ser solnedgangen op til flere gange. Western Australia har langt fra så mange mennesker som østkysten, men smukke solnedgange, det kan de prale med.

Perth
En af MANGE smukke solnedgange i Western Australia

Jeg føler lidt, vi går rundt i Beverly Hills (LA) her i Cottesloe. Rod tager os dog forbi nogle kvarterer, som er endnu vildere og viser os huse med gigantiske haver og fabelagtig udsigt ind over floden og byen, til to-cifrede millionbeløb (AUD). Jeg fornemmer tydeligt, at vi er i et rich kvarter. Vi slentrer rundt på deres svar på Rodeo Drive – Napoleon Street – som er proppet med caféer, restauranter og små uafhængige butikker. Vi køber frokost ved det fancy gourmet Boatshed Market, som har de fineste og friskeste råvarer og straks sender tankerne tilbage på Dean & Deluca i New York.

Perth
Lækker kaffe hos Cimbalino på Napoleon Street

Vi tager toget til Fremantle, som også er en historisk bydel med utrolig smukke velbevarede arkitektoniske bygninger. Vi går en tur ned gennem hovedgaden, Market Street, der går over i South Terrace. Her ligger butikker, caféer og restauranter side om side. Det charmerende Fremantle Markets ligger ved Henderson Street og er proppet med fine små håndværksbutikker og lækre madsteder, hvorfra du kan spise dig mæt i smagsprøver.

Perth
Indgangen til Fremantle Markets
Perth
Fremantle

Af spisesteder kan jeg klart anbefale John Street Café til morgenmad, Amberjacks hvis du vil se solnedgang på græsset og nyde fish & chips, Il Lido til lækkert italiensk aftensmad og rigtig god kaffe på Cimbalino på Napoleons Street.

Perth
John Street Café på en hyggelig gade i villakvarteret Cottesloe, et stenkast fra stranden

Følg også med på Instagram og Facebook, hvor der er mange flere billeder fra vores 4 måneders rejse 🙂

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish