Getaway til Australien

Australien Getaway
Brisbane River set fra New Farm

Første gang jeg var i Australien, var som backpacker, hvor min veninde og jeg havde ca. halvanden måned på det store kontinent. Der gik turen fra Sydney til Cairns med mange stop undervejs. Dog ikke i Brisbane, i staten Queensland, som vi syntes virkede meget uinteressant. Det er den måske også som backpacker, men da jeg ti år senere kom tilbage og skulle bo i Australien i 7-8 måneder, mens Søren skulle arbejde på sin ph.d., var det netop i Brisbane – eller Brissie, som de siger –  vi havde base. Og jeg blev vild med byen.

Brisbane har simpelthen det hele, and then some

Jeg tror, jeg synes, det er en af de mest oversete byer med den flotte Story Bridge, sit subtropiske klima, som gør, at der er varmt året rundt og med den helt igennem smukke udsigt ud over byen fra det kendte lookout Mount Coot-tha. Og lige sidst men ikke mindst, har jeg drukket kaffe på sindssyg mange kaffebarer og spist frokost på et hav af caféer i Brisbane, men den der klart vinder for lækreste mad er The Little Larder i New Farm, som jeg næsten vil sige er hele turen til Brisbane værd. Bum!

Australien Getaway
Story Bridge
Australien Getaway
Udsigten over Brisbane fra Mount Coot-tha
Australien Getaway
Favorit caféen, The Little Larder

Lærte byen godt at kende på min barsel

Det var under min første barsel, så jeg gik ufattelig meget omkring og lærte hurtigt byen at kende. Centrum er forholdsvis lille, så man kan nemt gå til det meste og ellers er der taxibådene der hurtigt får dig frem gennem Brisbane River, som snor sig gennem byen med et kæmpe udvalg af restauranter, parker og andre forlystelser langs flodbredden.

Når det blev weekend, tog vi ofte på eventyr, enten med fly eller i lejet bil. Vi var også så heldige at have en del besøg fra Danmark, som også resulterede i ture ud af byen, efter vi havde vist det der var værd at se i Brisbane. Min liste over absolut favoritter i Australien var svær at lave, fordi jeg synes det er så meget fedt man skal opleve, når man er der, men jeg har alligevel forsøgt at lave en liste ud fra det der har gjort mest indtryk på mig.

Lad os starte i Brisbane…

South Bank Parklands er et kæmpe parkområde inde midt i byen med en væld af restauranter, markeder, butikker, grønne områder og vigtigst af alt, den kunstige strand. Det er fantastisk at bade i lagunen med udsigt ind over Brisbane skyline. Og har du børn med, bliver det kun bedre.

Australien Getaway
South Bank Parklands, Brisbane

Lone Pine Koala Sanctuary (som er intet mindre end verdens største Koala reservat) ligger 14 km syd for Brisbane centrum og tager kun ca. 20 i bil at komme til. Hyggeligere er det dog at tage med båd Mirimar cruises på Brisbane River. Det tager 75 minutter og er en virkelig hyggelig og smuk bådtur. Ud over den kære koala, er her også bl.a. kænguruer, næbdyr og den tasmanske djævel. Og så er her på en eller anden måde bare meget færre mennesker end i den meget besøgte Australia Zoo, som ligger en times kørsel nord for Brisbane.

Australien Getaway
Koala i Lone Pine Koala Sanctuary
Australien Getaway
Kænguru

Noosa på Sunshine Coast

Noosa Heads ligger ca. 1,5 time nord for Brisbane på Sunshine Coast. Det blev vores lille tilflugtssted, hvis vi bare lige skulle på en lille getaway. En lækker lille flække (som er en smule rich!) med mange butikker, travle elegante byfolk der trænger til afslapning og sand mellem tæerne, lækker hvid sandstrand og smuk nationalpark.

Australien Getaway
Stranden i Noosa

Endnu nordligere op til Great Barrier Reef

Lake McKenzie på Fraser Island. I sig selv er Fraser Island, verdens største sandø en kæmpe oplevelse. Øen ligger ud for østkysten omkring 3,5 timers kørsel nord for Brisbane. Øen er opført som et World Heritage område, grundet sine storslåede sandklitter, regnskove, strande og ferskvandssøer. Et must, hvis man kommer til øen, er at se – og gerne bade i – den smukke krystalklare blå Lake MCKenzie, om er omringet af skov. Man tager til den 120 km lange ø fra byen Harvey Bay.

Great Barrier Reef, verdens største koralrev og utrolig smuk dykning. Er du mere til højder, så tag et tandemspring ud over Great Barrier Reef – SMUKT! Og følg også gerne guidebøgerne her og tag en tur ud til Whitsunday Island. Det er ligeså smukt og fascinerende, som de skriver.

Australien Getaway
Dykning ved Great Barrier Reef

Hippie getaway med stil

Byron Bay skal nævnes, selvom den sikkert står i alle rejsebøger, men det er der en grund til. Her er bare fedt, afslappet, hippieagtigt og meget australsk på backpackermåden. Og det er ikke for meget, det er tværtimod lige tilpas. Dejlig strand, flot cykeltur ud til Cape Byron Lighthouse. Byron Bay ligger 170 km syd for Brisbane i staten New South Wales.

Australien Getaway
Byron Bay

Sydney kan man ikke andet end elske

Sydney ER bare en helt igennem fed by. Ud over at se det fascinerende Operahus (nyd udsigten fra botanisk have, der ligger lige ved siden af ) og den ikoniske Harbour Bridge, er det er hav af udflugtsmål. Tag en bådtur ud til Watsons Bay og se det hidsige vand ramme klipperne ved The Gap, gå en tur langs kysten eller snup en time på en af de fine strande og spis frokost på Doyles on the Beach, Australiens første seafood restaurant.

Australien Getaway
The Gap, Watson’s Bay, Sydney

Tag en stranddag på den famøse og meget pakkede Bondi Beach med lækre cafeer, restauranter og stemning omkring stranden. Men gå ikke glip af den nordligere strand Manly Beach, hvorfra du kan tage til den lille og utrolig smukke Shelly Beach, som ligger gemt lidt af vejen, så alle og enhver ikke kan finde den. La Perouse Beach syd for Sydney er også et godt alternativ, hvis man ikke gider ligge som sild i en tynde.

Australien Getaway
Fullypacked Bondi Beach, Sydney
Australien Getaway
Manly Beach, Sydney
Australien Getaway
La Perouse Beach, Sydney

Weekend getaway til Melbourne

Melbourne er også på listen, da jeg er vild med den by, og særligt området St Kilda er bemærkelsesværdigt. En ufattelig hyggelig bydel, der ligger på en af de mest maleriske spots i bugten med kort afstand fra byen. Der er en dejlig sandstrand med en lang smuk pier, hvor der er en skøn kaffebar ude for enden. Bydelen har masser af hyggelige cafeer og små uafhængige butikker og særligt Acland street er kendt for sit caféliv blandt backpackere. Lige ved Lower Esplanade ligger Luna Park, det historiske tivoli, der med sin facade af et leende ansigt er St Kildas vartegn.

Australien Getaway
St. Kilda Pier
Australien Getaway
Luna park, St. Kilda, Melbourne

The Twelve Apostles ligger ca. 2 t 45 min. vest for Melbourne, hvis man tager motorvejen men fire timer, hvis man kører ad Great Ocean Road, som KLART anbefales – der er såååå smukt og der er masser af små flækker, hvor man kan holde ind og få kaffe, spise eller overnatte. Og det er en af de strækninger, hvor man konstant har lyst til at parkere bilen for at tage billeder. Det er bare så fabelagtigt.

Australien Getaway
The Twelve Apostles, Great Ocean Road

Tasmania, eller ‘Tassie’ som øen ofte kaldes (australierne har det med at gøre ord til slang, ved at proppe -ie på i slutningen) er adskilt fra det australske fastland. Øen er smuk og sparsomt besøgt. Naturen er bogstavelig talt bjergindtagende og meget afvekslende. Alt fra grønne regnskove og høje bjerge med brusende floder, til grønne marker, hvide sandstrande og små hyggelige byer. Og så er det her den tasmanske djævel kommer fra.

Australien Getaway
Tasmanien

Få inspiration til oplevelser i Australien hos Your RV Lifestyle, som har lavet en liste med de 100 Best Things to Do in Australia.

Har du været i Australien eller på Tasmanien? Hvad kan du anbefale?

Læs om mine favoritstrande her.

Følg mig også på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.