Getaway til Kyoto

Efter en lille uge i Japan, hvor vi startede i Tokyo og derefter tog til Hakone, er vi nu endt i Kyoto, hvor vi ankommer med Shinkansen på den smukke og meget travle Kyoto Station. Lige overfor stationen finder vi det kontor, hvor vi skal tjekke ind, og bliver kørt til vores hotellejlighed, som er en del af Resi Stay kæden. Virkelig lækkert sted.

Kyoto er uden tvivl Japans stolthed. Og det forstår man godt fra første øjekast. Til trods for at det er en storby, er det nemt at få følelsen af, at ingen i Kyoto har travlt. Alle er – ligesom alle steder i Japan – utroligt venlige, høflige og hjælpsomme. Og så bukker de for et godt ord, hvilket i nogle situationer kan virke pudsigt, men inden længe, går man selv og bukker til dem.

Kyoto

Japans tidligere hovedstad er usædvanligt fin og stemningsfuld og giver mig følelsen af at få et glimt af det gamle traditionelle Japan. Og så er Kyoto Japans ubestridte kulturelle hovedstad, der med sine utroligt mange shinto-helligdomme, buddhistiske templer og kejserlige paladser, er en af de mest charmerende storbyer, jeg længe har besøgt. Og virkelig kultiveret på den afslappede måde. En finkulturel oase, som alle gerne vil have en bid af.

Kyoto

Kyoto har et helt andet tempo end Tokyo. Derfor kommer jeg også som besøgende ned i gear og er dobbelt så længe om det halve i denne by. Fordi den lægger op til det. Og det tænker jeg umiddelbart er meget sundt og rart.

Mit bedste råd er at beslutte dig for, hvilke seværdigheder (i form af templer og helligdomme) du gerne vil se, da du ellers kan ende i turistfælden med at tage fra sted til sted i rækken af de andre turister alt imens du glemmer at nyde stemningen i byen. For JA, her er mega-mange turister – men dem opdager du ikke inde ved floden og i de små gader på samme måde som ude ved de mest kendte seværdigheder.

Kyoto
De gamle æstetiske træhuse i Gion-kvarteret, Kyoto

En ret sjov ting, som jeg blev opmærksom på i Kyoto er, at der er mange steder, hvor der udlejes kimono-kostumer med det store obi-bælte, for en dag, med alt hvad der til hører (tror endda håropsætning er med i pakken). Så i gadebilledet ser du mange af de smukke kimono-klædte kvinder, hvor mange af dem bare er turister, særligt kinesere. Den tydeligste måde, hvorpå jeg kan se, det er turister, er at de mere vralter rundt i træ-sandalerne og går med unaturlige museskridt i dragten, hvorimod de japanske kvinder, der er vant til det, går meget yndefuldt omkring. Så lad dig ikke narre og tro det kun er japanske geishaer, der går omkring. Der er mange turister for en dag.

Kyoto

Vi har seks dage i byen og det er bestemt ikke for meget. Det meste af tiden går med at slentre omkring uden et egentligt mål. En perfekt måde at opleve netop Kyoto på, da der emmer af afslapning og ro.

6 dage i Kyoto

Vi bor skønt i en hotellejlighed på Heian Sakura Resi Stay hvor vi stort set kan gå til det meste i det meget New York-agtige gadesystem med kvadratiske gader, som gør det nemt at finde rundt i Kyoto. Hotellejligheden ligger i Okazaki-området, hvor Lake Biwa kanalen løber gennem og stråler med sine mange kirsebærtræer på begge sider.

Kyoto

Vi krydser kanalen over til Heian Shrine, der ikke alene er et smukt tempel, men også har en helt igennem vidunderlig have midt i byen. Det koster ikke noget at gå op og bede en bøn ved templet, men du skal betale et symbolsk beløb for at gå en tur igennem haven. På gaden Jingu-Michi lige ude foran templet står den enorme og meget smukke Jingu Torii Gate, som du ikke kan undgå at se.

Kyoto
Heian Shrine
Kyoto
Jingu Torii Gate med Heian Shrine i baggrunden

Lej cykler i en af byens mange udlejningssteder og kør straks til The Philosopher’s Path, som er yderst fredfyldt og en fryd for øjet. Her ligger små kaffesteder, caféer og vintage butikker langs kanalen, hvor stien går. Og kør så op af Kamo River på den ene side og ned på den anden side. Du passerer helt sikkert nogle der laver tai chi, børn der leger på stenene i floden og en del løbere og cyklister som dig selv. Floden er et åndehul i byen og her brugte vi en hel del tid.

Kyoto
Cykeltur ved Philosopher’s Path
Kyoto
En af de små afstikker kanaler fra Kamo River

På den vestlige side af floden er der et stort fortovsoverdækket shoppingområde – Nishiki Market Shopping District. Her kan du få alt fra nye gadgets, æstetisk japansk brevpapir til vintage kimonoer. Og så er der vanvittig mange af de der små maskiner, hvor man putter en mønt i og trækker et stykke legetøj. Det er meget populært i hele Japan.

Kyoto
Tempel inde midt i Shopping området

Et af de templer, der stod øverst på min liste var guldtemplet Konkaku-ji Golden Temple. Det er virkelig smukt og jeg vil sige, det er et must-see, men det er saftsusme også turistet. Vi stod nærmest som sild i en tønde og det må jeg erkende desværre tager noget af oplevelsen fra mig. Templet er selvfølgelig ligeså smukt, uanset hvor mange der ser på det, men jeg har travlt med at komme væk igen, for at få luft. Så min anbefaling er, at komme så tidligt som muligt – og ikke i weekenden.

Kyoto
Konkaku-ji Golden Temple, men spejlsøen i forgrunden

Et andet must-see er uden tvivl Fushimi, Taisha Shrine . Shinto-helligdommen med de hundredvis af orange og røde shintoporte, som er ofringer til guderne, fører dig gennem smuk natur op af bjerget. En rute på i alt fire km. Også her er der vanvittig mange mennesker. Vi vidste ikke helt hvilken vej vi skulle gå, da vi stod af på togstationen, men vi fulgte bare strømmen, da alle står af her, for at se det smukke tempel. Det er ren gåsegang gennem de orange porte til at starte med – men heldigvis tynder mængden ud, jo længere du går gennem portene.

Kyoto
Fushimi – de mange orange porte
Kyoto

En lille times bustur fra byen tager os til området Arashiyama. På vej hertil i bussen fornemmer jeg, at vi er på vej ud i ingenting, men da vi stiger af og går ned på den lille hovedgade, har vi igen ramt et sted fuld af turister. Her er smukt med mange templer, helligdomme, souvenirbutikker og restauranter, men vi tog primært hertil for at se den meget smukke bambuslund, Bamboo Grove. Gå også en tur ned til Katsura River og nyd en grøn matcha is mens du nyder udsigten til Togetsu-kyō Bridge, som har været et vartegn i det vestlige Kyoto Arashiyama District i over fire hundrede år. Træbroen fører over Katsura-floden til Arashiyama-bjerget, hvor du kan gå blandt aberne i Arashiyama Monkey Park.

Kyoto
Bamboo Grove

Gå en tur rundt i Japans mest kendte geisha kvarter – det smukke Gion kvarter. Her er det ret sandsynligt at se en vaskeægte geisha (eller en maiko, som er de unge kvinder, der er i lære som geisha) gå rundt mellem de mange smukke og ældgamle træhuse, hvor restauranter og tehuse ligger side om side. Start ved Gion Tatsumi Brigde og gå sydpå ned igennem det æstetisk smukke kvarter.

Kyoto
Typisk skilt i Gion kvarteret – ‘Du må ikke røre en geisha…’
Kyoto
De små gader i Gion kvarteret
Kyoto
Gion Tatsumi Bridge

Et andet sted, hvor det er muligt at støde på en af de smukke maikoer eller geishaer er i Pontocho Alley. Tidligere var dette kvarter byens red light district, men i dag er det blevet til en populær restaurant-gade, som særligt har et livligt natteliv. Man spiser godt i Kyoto og netop i denne gade er det muligt at bestille det eftertragtede Kobekød. Vi bestilte en menu med mange forskellige kødanretninger, rigtig god kvalitet (Wagyu), men dog ikke Kobe.

Kyoto
Pontocho Alley på en solskinsdag
Kyoto
Menu hvor du selv steger kødet på en lille bordgrill

Andre gode spisesteder, hvis du lige får nok af japansk mad, er 58 Diner, som har nogle helt fantastiske burgere og er et vanvittig hyggeligt sted eller tag lidt nordpå, hvor Kamo River deler sig i to og spis byens bedste falafel på på Falafel Garden.

Inde midt shopping gaderne ligger Samurai & Ninja Museum, et børnevenligt museum der giver et rigtig fint historisk indblik i hvordan forskellige Samurai-klaner, reelt herskede Japan gennem flere hundrede år, frem til midten af 1800-tallet. Udover en guidet rundtur, er der mulighed for en Samurai/Ninja Experience eller et Samurai Sword Show, hvor man på førstehånd kan opleve sværd-evnerne, som en Samurai skulle mestre. Rasmus på knap 10 år var meget svær at få med derfra, selv efter 2 timer.

Kyoto
Samurai Sword Show

Efter 6 dage i Kyoto tog vi toget til Osaka – en tur på kun 5 kvarter.

Læs om vores 3 ugers rute i Japan her.

Følg også med på Instagram og Facebook, hvor der ligger mange billeder fra vores 4 måneders rejse – og fra alle mulige andre rejser 🙂

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish