Gæsteindlæg: Familieferie i New England

…med blogger – og gæsteblogger – Malene Parry

New England
Malene med familien

5 spørgsmål til gæsteblogger Malene

Top 3 byer du har besøgt?

København har det hele og jeg elsker at lege turist i egen by.

Washington DC, som er min mands hjemby. Vi har været der rigtig mange gange og jeg elsker byen.

Rom, hvor vi var på kærestetur for et par år siden. Jeg er vild med byens historie og italiensk mad.

Top 3 lande du har rejst i?

USA
Australien
Finland

Hvor ville du ønske at komme tilbage til?

Australien. Jeg har familie der, som jeg savner. Og så er der bare så mange smukke steder og speciel natur.

Hvor spiser du bedst?

USA! Pga. udvalg og service. Amerikanere spiser meget ude og der er masser af restauranter, caféer, diners og fastfood steder alle vegne, lige meget om du vil have kinesisk, italiensk, peruviansk, mexicansk eller noget helt andet. Tjenere i USA får ikke løn, men lever udelukkende af drikkepenge. Selvom det er lidt kontroversielt for os danskere, så gør det altså noget ved servicen, som er helt i top.

Top 3 lande på din bucket list?

Kenya
Grønland
Ecuador

3 uger i New England med Malene og familien

New England
Et af de mange fine fyrtårne i Maine, New England

I 2016 var jeg med familien på sommerferie i New England i 3 uger. Min mands forældre er opvokset i New England, hvor han også selv er født og har holdt sin barndoms sommerferier i Maine og Massachusetts. Vi delte ferien op i 3 trin; Boston, Cape Cod og Maine og holdt ferie med flere familiemedlemmer på skift.

Hvem rejste du med?

Min mand, Nat, og vores to piger på dengang 2 og 4 år.

Hvordan forberedte du dig til turen?

Hele formålet med ferien var, at Nat gerne ville dele nogle af sine barndomsminder med mig og pigerne. Jeg overlod derfor hele planlægningen til ham.

Hvordan kom I dertil?

Vi havde været i Washington DC i nogle dage inden vores New England tur, så vi fløj til Boston derfra. Der er flere muligheder for at flyve til Boston fra Danmark. Det er ret nemt at komme ind til byen med taxa. Hvis du lejer bil foregår det også lige ved lufthavnen.

Hvordan boede I/hvor skal man bo?

I Boston boede vi hos Nats fætter og hans familie lige udenfor byen. Det fungerede fint fordi vi både havde kørelejlighed og lånebil. Hvis vi var almindelige turister, ville vi have valgt at bo midt i Boston, så vi nemt kunne komme til alle attraktionerne.

På Cape Cod havde vi lejet et stort feriehus i Chatham, som vi delte med Nats far og stedmor, hans storebror, svigerinde og deres to børn. Det var et lækkert hus i rolige omgivelser med god plads til os alle sammen. Der er masser af feriehuse på hele halvøen og beliggenheden er ikke så afgørende, da man nemt kan køre til alle steder.

Vi var i Maine med Nats mor, lillesøster, svoger og deres to børn og vi her boede vi i Wells. Vi havde lejet hytter ikke så langt fra stranden. Der er masser af muligheder for overnatning i Wells, både hoteller, hytter og campingpladser.

4 mindeværdige oplevelser:

Hele turen var fuld af mindeværdige oplevelser. New England er en virkelig smuk del af USA.

I Boston var jeg især begejstret for Freedom Trail. Det er en 4 km lang rute gennem byen, som leder dig forbi 16 historiske seværdigheder. Ruten er markeret med en rød stribe i fortorvet.

I Maine er der små fiskebyer langs kysten og jeg kan anbefale at køre en tur og se de mange fyrtårne og spise på de små restauranter på havnene.

Stranden i Wells er noget helt specielt. Tidevandet komme helt op til strandpromenaden ved højvande og når det er lavvande er stranden meget bred og der kommer små soppe-pools til syne mellem stenene, hvilket er helt perfekt for mindre børn.

Jeg blev totalt forelsket i Provincetown, som ligger helt ude på spidsen af Cape Cod. Det er en lille fiskerby med en helt speciel afslappet stemning på trods af de mange mennesker.

New England
Wells Beach
New England
Charmerende Provincetown på spidsen af Cape Cod

Hvor spiste I/hvor skal man spise?

I Boston kan jeg anbefale at finde en sportsbar. Der er noget for enhver smag på menukortet og så er der en hel fantastisk stemning, især hvis man er der i forbindelse med et sportsevent.

På Cape Cod er der masser af muligheder for seafood i alle afskygninger. Min søde madmodige datter, på dengang 4 år, levede nærmest af fried squids og blåmuslinger i en uge.

Maine kaldes også for hummer-staten, med god grund. Der er hummer-alting og det er meget billigere end i Danmark. Vi fik faktisk hummer hver dag i en eller anden form, enten som hel hummer, hummer sandwich, hummersalat eller lignende.

New England
Eva klar til at sætte tænderne i en hummer

Hvad må man bestemt ikke gå glip af?

På Cape Cod er der aldrig langt til stranden. Personligt er jeg dog ikke vild med strand. Jeg bryder mig ikke om sand og havvand og jeg synes, det er mere stressende end afslappende at have små børn med. Så jeg var glad, da vi opdagede Schoolhouse Pond, en stor sø med sandbred på den ene side. Der er nethegn i vandet og ret lavvande, så selv små børn kan boltre sig i vandet i nogenlunde fred for snapping turtles. Vi havde næsten søen for os selv hver gang vi var der.

New England
Schoolhouse Pond, Cape Cod

Hvad er den bedste kulturelle oplevelse?

Baseball i Fenway Park i Boston. Amerikanerne er store sportsfans og trofaste tilskuere. Selvom jeg ikke selv føler meget for baseball, så blev jeg alligevel revet med af stemningen og fik en klump i halsen da næsten 40.000 mennesker sang Neil Diamonds ’Sweet Caroline’. Det var smukt.

New England
Fenway Park

Hvad overraskede dig mest?

Jeg har været i USA mange gange, så jeg bliver ikke længere overrasket over amerikanernes åbenhed og evne til small talk, store biler, brede veje og den gode service på restauranter. Til gengæld blev jeg overrasket over hvor meget Maine minder om Sverige og over hvor få kendte restauranter og fastfoodkæder vi stødte på i forhold til andre steder i USA. I Maine er hovedparten af spisestederne mindre familieejede restauranter.

Hvilken turistfælde skal man undgå?

På vejen fra Cape Cod til Maine slog vi vejen forbi Plymouth Rock. Vi havde lært en masse om de første pilgrimme, der kom med skibet Mayflower for 400 år siden, da vi besøgte museet i Provincetown og glædede os til at se stedet, hvor de gik i land. Ifølge fortællingerne skete det ved ’a great rock’ i Plymouth. Det var en anelse skuffende at se en sten, lidt større end en kampesten, liggende på stranden spærret inde bag bur og tremmer. Især fordi stenen ikke er nævnt i nogen skrifter før mere end 100 år efter pilgrimmene ankom.

Det er gratis at se stenen. Til gengæld er det dyrt at komme ombord på den kopi af Mayflower, som ligger i havnen.

Området er hyggeligt, men ikke værd at tage en omvej for og så er det et turistområde, der nok mest er baseret på rygter og på at være noget, som ingen ved, om det rigtigt er.

Du kan læse meget mere om Malenes ferier på hendes blog Helt op til månen, hvor hun skriver om alt fra Rejser, mad og livet med børn.

Fakta om New England, USA:

  • Valuta – Amerikanske dollars.
  • Antal indbyggere – New England har ca. 14 millioner indbyggere
  • Sprog – Engelsk
  • Hvornår er det bedst at rejse dertil? – Sommer! Der er varmt, men behageligt.
  • Visa – Du skal godkendes via ESTA senest 72 timer før rejse til USA. Godkendelsen giver dig lov til at opholde dig i USA i op til 90 dage og den gælder i 2 år.
  • Vaccination – Ingen specielle vaccinationer er nødvendige.

Følg med på Instagram og Facebook. Vil du holdes opdateret, så skriv dig op her på siden, og det siger ‘pling’ i din indbakke, når der er nyt fra Janeaway. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish