Det bedste i Filippinerne

Når du begynder på at planlægge din rejse til Filippinerne, vil du hurtigt opdage, at du umuligt kan nå det hele. Med omkring 7000 øer, som i øvrigt er ret forskellige, er du nødt til at prioritere hårdt. Særligt også da rejsen fra et sted til et andet er ret tidskrævende – det kan sagtens tage en dag, så du vil ikke bruge for mange dage i lufthavn/taxa/båd mm.

Filippinerne er meget mere end palmer der svajer ind over kridhvide eksotiske sandstrande. Her er så meget forskelligt at byde på; rigt dyreliv – både over og under vandet, rismarker, billige markeder, grotter, klipper, adrenalinture som zipline fra en klippetop til en mindre klippeø ude i vandet – kort sagt, noget for alle. Asien, når det er bedst! Kaotiske byer, massiv trafik, hvor de kører som en brækket arm og dytter for et godt ord, lækker billig street-food, dyr i vejkanten og midt i al kaosset, kan du lige rundt om hjørnet finde en paradisstrand, som tager pusten fra dig.

Jeg er solgt!

Vi havde hver især nogle ønsker, der skulle opfyldes. Ruten til vores tre ugers rejse blev derfor lagt ud fra, hvordan alle ønsker kunne indgå samtidig med, at vi gerne ville begrænse os til færre steder, så der også var tid til afslapning. Den endelige rute kom til at se således ud:

Manila – Donsol – Legazpi – Puerto Galera – Coron – El Nido – Manila

Vi startede med en enkelt overnatning i Manila på hovedøen Luzon – en by, hvor man sagtens kunne bruge nogle dage, men vi var der kun en enkelt eftermiddag/aften og brugte timerne i kvarteret Makati, hvor vores hotel lå. Trafikken er massiv i Manila og vores receptionist frarådede os at tage en taxa til Intramuros (Den gamle historiske bydel), da det om eftermiddagen snildt kan tage 1,5 time hver vej. Så vi nød poolen på hotellet, tog på Toby´s Estate Coffee, som desuden er vores yndlingskaffested i NYC og spiste mad fra et lokalt madmarked i nærheden.

Derfra rejste vi til Donsol på den sydlige del af hovedøen Luzon, hvor hovedattraktionen var at se hvalhajer. Der er ikke garanti for at se dem, da det foregår helt naturligt uden at man fodrer dem, så vi var godt klar over at det var et sats. Selvom der er mange der valfarter hertil, føles det som om de aldrig før har set turister i byen. Læs mere om vores rejse til Donsol her.

Filippinerne
Vores helt igennem vidunderlige pool på Vitton Beach Hotel, Donsol

Næste stop er Legazpi, som også ligger på den sydlige del af hovedøen Luzon cirka 45 min. i taxa fra Donsol. Byen er hovedstaden i Albay provinsen. Her er der bestemt heller ikke mange turister. Faktisk følte vi, at vi var de eneste. Det er her du skal tage til, hvis du er klar på at bestige vulkanen og vil udforske Bicol regionen. Vi så det, der skulle ses, på det døgn vi havde, da vores søde chauffør overtalte os til at tage på sin ‘city tour’, så vi fik det hele med i byen der ligger lige for foden af vulkanen Mayon. Læs mere om vores rejse til Legazpi her.

Legazpi
Jeepney, Legazpi

Fra Legazpi skulle vi flyve til Manila for at tage en taxa til havnebyen Batangas og derfra en båd videre til Puerto Galera. Et sted jeg klart vil anbefale alle at squeeze ind i deres Filippinerne rute. Vidunderlige strande, grotter, koralrev og farverige fisk. Det er her du skal tage til, hvis du er vild med dykning og snorkling. Vi opdagede hurtigt diversiteten i de forskellige byer, vi besøgte. De drøner alle rundt i tricycles, men de er forskelligt bygget alt efter, hvor du er. De har ligesom deres eget design, så man ved, hvor de hører til. Læs mere om vores ophold i Puerto Galera her.

Filippinerne
Tricycle, Puerto Galera

Herfra sejlede vi retur til Batangas og kørte i taxa til Manila lufthavn, hvor vi fløj til Busuanga og kørte ned til byen Coron. Et helt igennem fantastisk sted – tæt på paradis – ikke byen i sig selv – men hele øgruppen The Calamian Islands. Her er så smukt så langt som øjet rækker og jeg forstår straks, hvorfor alle taler om Palawan. Her skal man tage til, hvis man vil på smukke bådture til uopdagede strande, fede snorkelsteder, smukke klare bade-søer og i det hele taget bliver slået bagover af naturlig skønhed. Læs mere om vores ophold i Coron her.

Filippinerne
Island-hopping, Coron, Palawan

Afslutningsvis brugte vi fem dage i El Nido, som er hovedbasen i Palawan. Eller det er i hvert fald her, der er flest turister, og her man tager til for at tage på sejltur ud til de smukke og labyrintagtige kalkstens-klipper og -øer i Bacuit øhavet. Det er simpelthen noget at det smukkeste at sejle rundt mellem alle formationerne, der tårner op over vandoverfladen og danner de smukkeste laguner og små bugter med uberørte sandstrande. Selve byen er også ret interessant, da der er en mere nuanceret og udfordrende madscene og hvad butikkerne angår, er der også mere end blot souvenir-shops. Læs mere om vores ophold i El Nido her.

Filippinerne
Café chilling i El Nido

Og så er der de ting vi ikke nåede – hvis der bliver en anden gang vil jeg gerne til Boracay, selvom jeg har hørt at det er ufattelig turistet (med selv det mest turistede sted på Filippinerne er intet i forhold til for eksempel Thailand), opleve natur og dyrelivet på Bohol og så opleve Siquijor, som ser helt eventyrlig ud.

Du må meget gerne dele dine oplevelser med mig, hvis du også har været på Filippinerne – jeg ville elske at høre om dine oplevelser. Og ellers håber jeg, at jeg har kunnet inspirere dig med vores oplevelser.

Filippinerne
Coron, Palawan

Følg også med på Instagram og Facebook, hvor jeg løbende opdaterer billeder fra vores 4 måneders rejse 🙂

Vi ses,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish