Moments from… Singapore

Altså først og fremmest er det jo en fornøjelse at ankomme til en så velfungerende lufthavn. Alt spiller. Måske i øvrigt verdens pæneste lufthavn med masser af plads. Efter en laaaaaang tur fra fantastiske Filippinerne, via en utrolig varm, larmende og knap så velorganiseret lufthavn, ankommer vi til Singapores lufthavn med aircondition og stille lounge-musik i baggrunden, så man fornemmer, at alle bevæger sig lydløst omkring. Fra du ankommer, går det ikke mere end et kvarter, inden du både har bagage, været igennem paskontrol og går direkte ud i en taxakø, der går lynhurtig og off you go.

Singapore
Farverige Little India i Singapore

Jeg havde en erindring om Singapore som en by med fuldstændig clean gader, hvor ALT var rent og pænt og ikke et blad på træerne hang forkert. Særligt fordi alt nærmest er ulovligt og du kan få bøder for alt. Men så stringent er det nu alligevel ikke, hvilket måske skyldtes, at vi bevæger os mest rundt i de mere interessante farverige kvarterer.

Vi skal bo privat i et expat-kvarter hos min mands kusine og familie, som består af mand, søn, hund og en filippinsk housekeeper. Underligt at komme fra Filippinerne, hvor jeg lige havde oplevet hvor stolte de er af deres familieforhold og så komme til et hjem, hvor en filippinsk kvinde er rejst fra sin familie, for bedre kunne at forsørge dem.

Singapore er en lille, men ret interessant by. Her er, som nævnt, skilte overalt med det, du ikke må – for eksempel må du ikke tage en bestemt frugt med i metroen, fordi den lugter – jeg kunne ikke forestille mig, at man i den danske metro har skilte med, at makrelmadder er forbudt. Og selvom jeg huskede det renere, er det nu alligevel utrolig rent – og naturligvis ikke et eneste stykke tygget tyggegummi på fortorvet – for det har været ulovligt at tygge tyggegummi i landet siden 1992! Men tingene fungerer bare. Deres MRT (metrosystem) virker upåklageligt og de er utrolig hjælpsomme og har et helt uovertruffen overskud overfor turister. Det blev jeg egentligt ret overrasket over. Men bag de pæne facader, store imponerende hoteller og flotte havnefront, er byen endnu mere alsidig.

Singapore
Hovedgaden Serangoon Road, Little India

Vi blev glade for at gå rundt i Little India, som ud over duften af Indien og en masse butikker med pling pling, billig bras (begge vores børn fik et nyt ur hver til en tyver – de er pivglade for dem, men lad os nu se, hvor længe de holder) butikker med friske blomsterkæder, røgelsespinde, smukke indiske nationaldragter og krydderiforretninger, er de fleste bygninger også meget farverige. Og midt på hovedgaden – Serangoon Road – ligger et utroligt smukt tempel, Singapores ældste Hindu tempel, Sri Veeramakaliamman, som er et besøg værd, blot for at se på alle de smukke guddommelige statuer.

Singapore
En af de mange smukke gudinder i Sri Veeramakaliamman templet
Singapore
Hindu templet Sri Veeramakaliamman

Et andet interessant kvarter er Kampong Glam, hvor Masjid Sultan Mosque ligger smukt og majestætisk midt på Muscat Street. Går du ind gennem den smukke port til de forskellige butikker og restauranter, er det som at træde direkte ind i Mellemøsten.

Singapore
Det mellemøstlige kvarter Kampong Glam
Singapore
Masjid Sultan Mosque

Lige en spytklat fra moskeen ligger den hypede hipstergade Haji Lane som måske er en af de mest fotograferede i Singapore. Her ligger den ene lille boutique med fancy produkter side om side med forskellige butiksfacader. Der ligger også en hyggelig lille butik der hedder HYGGE med skandinaviske ting – men lad dig ikke narre. Alt er lidt dyrere her…

Singapore
Charmerende Haji Lane
Singapore
Butikken HYGGE på meget hypede Haji Lane

Nede for enden af gaden er der dømt Street art. Men det er ikke uopdaget, faktisk er det ikke videre nemt at tage et billede af Street art’en uden folk med selfiestænger foran… og det er naturligvis tilladt Street art, for grafitti er, som så meget andet i Singapore, forbudt medmindre du har en rigtig tilladelse og medfører en bøde. Jeg kan i øvrigt varmt anbefale caféen “I am”, som ligger lige i starten af Haji Lane – de laver god mad, kaffe og juices.

Singapore
Instagram pige, der har klædt sig fint på til vægmaleriet
Singapore
Street Art, Haji Lane

Vejret er meget omskifteligt – selvom det var overskyet og vi også fik en kort regnbyge, er det utroligt lummert. Sådan klamt lummert, hvor du sveder lige efter, du er kommet ud af badet.

Om aftenen spiser vi på et lokalt marked ved Newton metrostationen. Vildt hyggeligt og med borde i midten under lanterner og så ellers bare et hav af mad-stande hele vejen rundt. Eneste minus var, at jeg fik den ondeste madforgiftning, så hele dagen efter ligger jeg syg – så det var ligesom det, jeg så af Singapore denne gang.

Singapore
Lækkert lokalt madmarked lige ved Newton Metro-station

Jeg havde en masse andet på agendaen til dag to, men jeg er overbevist om, at jeg fik det bedste med. Altså det mere upolerede Singapore bag de ellers så velkendte hoteller, pudsede facader og velordnede forhold. Men pt. drejer det sig om at blive rask til at flyve til Australien, hvor første stop er Brisbane.

Følg også med på Instagram og Facebook, hvor jeg løbende opdaterer billeder fra vores 4 måneders rejse 🙂

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish