Favorit spisesteder i København #3

Mine favoritspisesteder ændrer sig i takt med, at jeg besøger nye eller genopdager gamle steder. Der er også dem der slet ikke er værd at nævne, så det lader jeg være med, så er du fri for at skulle læse om dem, for så bagefter at sortere dem fra. Nedenstående er skønne steder, jeg kun kan anbefale. Læs om flere spisesteder her… og endnu flere her.

1. Da Salvo

…er en italiensk familiedrevet restaurant – trattoria – på Gammel Kongevej lige ved søerne. I underetagen er der et pizzeria og ovenover er restauranten, som er rustik med et enkelt autentisk køkken. Og restauranten er ikke finere, end at den lukker af for andre gæster, hvis der er børnefødselsdag i den lille restaurant, Jeg ved det, for min søn var med til fødselsdagen. De kører med konceptet ’Dagens Menu’ som selvsagt skifter dagligt. Maden er velsmagende og deres pizzabunde er tynde og sprøde. Prisniveau på mad – og vin – er særdeles overkommeligt.

Rejseinformation
Da Salvo, Frederiksberg

2. Bæst

… er en restaurant med lige dele fokus på kød, økologi og etik. Med lige dele nerve og power. Som de selv udtrykker det. De er på flere lister over ‘bedste pizza’, og ikke kun i lille Danmark, men også i det engelske medie The Guardian. Bæst producerer selv alle sine fødevarer på 1. salen. Der findes også meget andet på menukortet end de formidable pizzaer (som laves af lokalt og nænsomt surdejs-gæret mel og bages ved bragende 500 grader). Og her kan klart anbefales deres burrata, som laves på egen økologisk mælk. Ikke nok med god mad – omgivelserne er også dejlige og trods store lokaler, formår de at bibeholde den intime og varme stemning.

Rejseinspiration
Burrata på Bæst, Nørrebro

3. Neighbourhood

Vildt gode delikate pizzaer med meget anderledes og temmelig eksperimenterende fyld, som jeg ikke har set sammensat før. Men ikke desto mindre meget velsmagende. Hyggelig stemning med lidt hemmelig labyrint-indretning, hvor det er muligt både at sidde ved almindelige borde eller højborde. Skøn rustik atmosfære. Betjeningen er helt fin (de kludrede totalt rundt i regningerne, da jeg var der, men det gjorde ikke noget). Her kan du få veganske og glutenfri retter.

Rejseinspiration
Neighbourhood, Vesterbro

4. Osteria16

…er et hul i muren og jeg havde faktisk svært ved at finde det. Jeg er cyklet forbi masser af gange, hvor jeg har overset den. Også da jeg parkerede min cykel, havde jeg svært ved at lokalisere indgangsdøren, som ligner en dør til en opgang (hvilket jeg også troede det var, så jeg væltede bogstaveligt talt ind iført regntøj fra top til tå, tæt på at falde på næsen, ind i det lille intime lokale). Indretningen er lidt spartansk Berlin-inspireret og på de få kvadratmeter, formår du at føle dig vildt hemmelig, selvom rummet er proppet med mennesker – der er plads til 35 i alt. Men hemmeligt nok til, at det skulle gå for at være et ofte brugt dating-sted. Antipasti restauranten serverer simpel og original italiensk mad i form af en fixed menu til kr. 250,-. Her skal du kun tage stilling til vinen.

Rejseinspiration
Osteria16, Vesterbro

5. Spaghetteria

…har samme ejere som Osteria16 og maden her er også virkelig dejlig. Klassisk italiensk mad til at dele. Her er det også fixed menu som består af 5-6 antipasti og 1-2 pastaretter. Stemningen er utrolig afslappet. Beliggenheden er i den ikoniske bygning ‘Buen’ på Vesterbro lige ved Hovedbanen. Lidt sjovt sted, hvor der ellers kun er rejsebureauer og uinteressante fast food-steder.

Rejseinspiration
Spaghetteria, Vesterbro

6. Kiin Kiin Bao Bao

Vidunderlig asiatisk tapas restaurant, hvor du for guds skyld skal bestille nogle af de forskellige kinesiske Bao. De er uimodståelige. Hertil kan du supplere med med to-tre af de andre små retter og dele ved bordet. Menukortet skrifter efter årstid. Stemningen er hyggelig og indretningen er nordisk og luftig og kan minde om noget fra 60’erne. Alt er i lyse trænuancer og brune/rødlige farver og selvom der hænger et hav af trælamper ned fra loftet, er det elegant og stilfuldt og syner meget enkelt.

7. Gasoline Grill

Dette er som sådan ikke en restaurant, men mere et fast food eller take away sted. Men jeg nævner den alligevel, for magen til lækker US-style burger, skal man lede længe efter. Og du kan godt sidde ned ude foran ved de få bord-bænke sæt (og følge med i når bilerne kører til og fra parkeringskælderen). Grillen ligger i den gamle tankstation (deraf navnet) og er meget besøgt.

Rejseinspiration
Gasoline Grill, København K

8. Chicks by Chicks

Hos det økologiske rôtisserie Chicks by Chicks er alt lavet helt fra bunden og konceptet er simpelt. Du vælger kylling og dertil kan du vælge sprøde kartofler og fyldige madsalater, som er tilberedt af sæsonens bedste grøntsager. Der er tænkt meget over miljøet og kyllingens levevilkår – og i det hele taget er det som om, der ikke er noget her, der er tilfældigt. Indretningen er rustik med rå mursten og bordene har en glad blå farve, der kun kan gøre dig i godt humør.

Rejseinspiration
Chicks by Chicks, Vesterbro

9. Ristorante Garda

Endnu en af de der steder, jeg har kørt forbi utallige gange (ja, for den har ligget der i 33 år) og ikke rigtigt ænset. Her er tale om en undervurderet italiensk perle i Valby, som ligger et sted, hvor man skal vide, den er. Indretningen får mig til at tænke på nogle af de små mørke italienske restauranter, vi besøgte på Sardinien hvor de havde alt andet end pizza. Du kan bestille a la carte eller en 3-retters menu for 299,-, som du selv sammensætter fra menuen. Dog skal retterne være de samme, hvis flere ved bordet vælger menuen. Garda ligner ingenting udefra men er utrolig autentisk italiensk indenfor og betjeningen er meget venlig.

Rejseinspiration
Ristorante Garda, Valby

Spis godt, nyd det! – og del gerne dine favorit spisesteder med mig i kommentarfeltet 😉

Du kan læse mere om Mad & Drikke her. Eller læse mere om mine getaways her og følg mig også på Facebook.

Husk at efterlade din e-mail hos mig, hvis du vil følge med, når der kommer nyt fra den lille store verden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.