9 destinationer til din efterårsliste

Rejseinspiration til 9 getaways i Europa

Det er altså ikke mærkeligt, hvis du går og føler dig lidt ramt af efterårsvejret. I skrivende stund er det gråt, blæsende og vådt og det får mig til at drømme mig andre steder hen.

Nu hvor dagene bliver kortere, bladene hvirvler omkring og temperaturen falder, er det helt oplagt at tage på en getaway for at få fornyet din energi og dit humør, så du er klar til vinteren. Jeg har samlet de 9 destinationer, som jeg er sikker på, du vil elske her i efteråret.

1. Lago di Como, Italien

Rejseinspiration
Lago di Como

I Lombardiet ligger denne fantastisk smukke gletcherskabte sø. Como-søen er Italiens tredjestørste sø, men nok den mest spektakulære. Rundt om den omvendt Y-formede sø ligger der den ene hyggelige fiskerby efter den anden, og der er rig mulighed for at bade, nyde hyggelige spisesteder, shoppe i butikker og uanset hvor omkring søen du befinder dig, er der en uforglemmelig udsigt til Como-søens imponerende bjerge. Og så er det også omkring denne sø du kan finde James Bonds store fede villa i Casino Royale.

2. Stockholm, Sverige

Rejseinspiration
Det smukke teater Dramaten i Stockholm badet i efterårslys

Sveriges hovedstad er en af de mest uimodståelige byer, jeg har besøgt. Ikke kun Gamla Stan er betagende, men i det hele taget de mange øer, der udgør byen (…og hele skærgården, hvis du bevæger dig endnu længere ud). En by fuld af liv og stemning, som er spækket med smukke museer, seværdigheder for børn og gode spisesteder. Og så kan svenskerne bare det dér med, at gøre alt ret charmerende.

3. Prag, Tjekkiet

Rejseinspiration
Karlsbroen med Borgen i baggrunden

Prag er endnu en storby fuld af arkitektoniske stilarter og kontraster. Moderne bygninger ligger side om side op ad gamle velbevarede bygninger. Den tjekkiske hovedstad har meget at byde på og er en kulturel højborg med meget mere end Karlsbroen, der fører dig over Vltava. Borgen, som tårner sig op over byen, det jødiske museum, de smukke slotshaver og brostensbelagte gader med en eventyrlige charme. Byen er meget kuperet, så husk godt fodtøj.

4. Ilulissat, Grønland

Rejseinspiration
Ilulissat med de smukke isbjerge i baggrunden

Ilulissat er Grønlands tredjestørste by og ligger på østkysten ca. 2 km nord for mundingen af Ilulissat Isfjord. Byen er uden tvivl mest kendt for sine vilde isfjelde og er det rene slaraffenland for naturelskere. Det er svært ikke at blive imponeret, uanset hvor du bevæger dig hen i byen. Træhusene er malet i alle regnbuens farver, hvilket kun kan gøre dig i godt humør.

5. London, England

Rejseinspiration
Big Ben set fra Trafalgar Square

London har i mange år været danskernes favorit by, og det forstår jeg godt. Her er noget for alle, om du er til stilfuld shopping, farverige markeder, museer, kulturelle oplevelser, kirkelig arkitektur eller gode kulinariske oplevelser. Og så er der et hav af muligheder for aktiviteter og museer for børn. London emmer af historie men er samtidig en by fuld af kulturel nytænkning. Ny energi og dynamik går her hånd i hånd med gamle afternoon tea-traditioner. Læs mere her om min 24-timers tur til London med børn.

6. Helsinki, Finland

Rejseinspiration
Domkirken på Senate Square

Finlands ualmindeligt smukke hovedstad har i den grad kunst, kultur og design på programmet, og så er de også glade for mad – god mad. Ud over den nok mest ikoniske seværdighed, Domkirken på Senate Square, byder byen også på den historiske ø Suomenlinna, fantastiske grønne områder, madmarkeder og naturligvis flere forskellige muligheder for en tur i sauna. Og så har byen et af de største sporvognssystemer i Norden. Læs mine ti favoritter i byen her.

7. Berlin, Tyskland

Rejseinspiration
Alexanderplatz

Berlin har alt og er en af de mest mangfoldige, kosmopolitiske og fascinerende byer, jeg har besøgt. En by i konstant udvikling. Der bygges og renoveres i et væk. I Berlin er kreativiteten i højsædet og kunst- og kulturlivet er i evig vækst. Her er meget mere end Brandenburger Tor, Reichstag og levn fra muren. Og så er de helt med på beatet med de kulinariske oplevelser. Og det spænder vidt fra en curry wurst til en lækre Michelin restauranter. Læs meget mere om Berlin her.

8. Rom, Italien

Rejseinspiration
Trevi fontænen

Rom er lig med kærlighed. Her er en helt særlig charme og byen tryllebinder fra første øjekast. Byen emmer af fortidens renæssance- og baroktid. Storhedstid blandet med den moderne og kosmopolitiske nutid. Selvom det er en storby, er alle seværdighederne inde for gåafstand, så det er nemt at komme omkring. Og når du har trætte ben om aftenen, er det helt lovligt at spise lidt ekstra af den gode italienske mad. Læs om min getaway til Rom her.

9. Paris, Frankrig

Rejseinspiration
Ufattelig lang kø, for at komme ind på Louvre

Paris er meget mere end Montmartre, Eiffeltårnet og Triumfbuen. Byens små brostensbelagte gader i Le Marais må ikke nedprioriteres. Nyd en kaffe og en croissant på en hjørnecafé og kig på forbipasserende, som næsten ikke kan være der for poserne efter dagens shopping. En by der emmer af kærlighed og varme og som næsten er umulig ikke at forelske sig i. Læs mere om Paris her, hvor du også kan få et tip til at undgå den lange kø til Louvre.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook. Vil du holdes opdateret, så skriv dig op til at få en mail fra mig. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.