Endnu mere New York

Dette er vel egentligt et tillæg til tidligere indlæg, da der er kommet mere til, jeg klart kan anbefale… Det kan sagtens læses selvstændigt, men du kan også læse meget mere om NEW YORK her.

New York, New York

Jeg er vild med gensynets glæde i New York City og der er mange ting, jeg gentager, når jeg kommer til byen, fordi jeg ved det virker (såsom at leje cykler og køre byen tynd – gerne langs Hudson-floden og ved parkerne) samt spisesteder jeg besøger igen og igen, fordi jeg ved, at maden ikke skuffer.

Getaway New York
Mit yndlingsbageri i SoHo, som jeg altid skal forbi, når jeg er i byen

Men der skal naturligvis også ske noget nyt. Allerede under planlægningen fornemmede jeg, at jeg ville komme til at se nye sider af den by, jeg ellers troede, jeg kendte ud og ind (hvilket man måske aldrig helt kommer til). Med base (gennem det fantastiske Love Home Swap) i det sydlige Hells Kitchen fik vi øjnene op for et helt nyt område, som jeg aldrig rigtigt har brugt mange minutter på at inspicere.

New York, New York
Busy busy, New York

Her er byen i fuld gang med det nye kvarter Hudson Yards med den famøse skulptur Vessel – et monumentalt designstykke, som skal fungere som NYCs nye offentlige vartegn. Vi får tjekket området ud både morgen, middag og aften og jeg kan mærke, at det er i rivende udvikling – og at der kommer til at ske en masse.

New York getaway
Udsigten fra taget fra vores lejlighed

High Line ligger tæt på mod syd, hvor gallerierne ligger side om side i Chelsea, Hells Kitchens Flea Market er lige om hjørnet og kan ses fra vores lejlighed, restauranter ligger side og side på 9th Ave mellem 42nd-59th Street og hyggelige kaffebarer gemmer sig på gadehjørnerne i alle retninger.

New York

Jeg har flere New York indlæg med oplevelser og med mad & drikke – men her kommer opdateringen fra sidste gang jeg var i byen – find meget mere om restauranter, what not to do, oplevelser og anden inspiration her.

Hudson River

Baseball på Yankee Stadium i Bronx – Forsøg at få billetter til nogle af de store sportskampe, når du er i byen. Vi var på Yankee Stadium og se en baseballkamp. Selve kampen var egentlig lidt kedelig i længden, men det var stadig super fascinerende at være der og se hvordan alle – fra 0-99 år – er klædt i Yankee’s udstyr fra top til tå. Og så er jeg bare blown away over de portioner af popcorn, nachos, cherrios man kan få, det er jo helt vildt. Og en almindelig øl svarer vel rundt regnet til en liter. Very American.

New York
Baseball på Yankee Stadium i Bronx

New York Rangers på Madison Square Stadium – Tag ind og se ishockey med New York Rangers på Madison Square Stadium, hvis de spiller, mens du er der. Det er virkelig underholdende. Både mens de spiller og i pauserne, hvor kamera-hold drøner rundt blandt publikum og filmer dem, så de er på storskærm for hele stadionnet. Og jeg skal love for at de ikke er generte. Ikke noget dansk mentalitet med ‘Åh bare de ikke kommer hen til mig’, nej her er det ‘pick me, pick me’ og så går de helt bananas, når de ser sig selv på storskærm. Ret sjovt at være tilskuer til. Her kan der også købes giga øl, cola, hotdogs og chips. Altså almindelig amerikansk sund nærende mad.

Nogle tilskuere har set sig selv på storskærm…

Når du har fået nok af junkfood til de forskellige sportskampe, vil jeg foreslå at du tager et smut forbi et af de (mange) følgende spise/kaffesteder, som er nogle jeg er ret vild med.

Mad & Kaffe

Tacombi – virkelig stemningsfuld med fremragende mexicansk mad – meget streetfood-agtig stemning med en campingvogn (i Nolita afdelingen) inde midt i restauranten. Her er masser af plads, god betjening og som sagt lækker mad og drikke. Der er 10 Tacombi restauranter i NYC, så der skulle være rig mulighed for at finde en af dem og prøve de lækre mexicanske tacos.

New York
Tacombi Nolita

ABC Kitchen – mere fancy er denne restaurant, som ligger lidt skjult på 18th street lige nord for Union Square. Det er michelinstjernekokken Jean-Georges Vongerichten der står bag maden. Super smuk og rustik indretning med et nordisk strejf. De havde travlt, da vi var der, men ikke på en måde, der påvirkede os negativt, mere på den fascinerede måde. Man kan se køkkenet med de mange travle kokke fra restauranten. Lækker mad i den lidt pricy ende, men klart et besøg værd, hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det. Husk at bestille bord.

ABC Kitchen

Bluestone Lane – er en lækker australsk kæde der ligger flere steder i byen (22 faktisk). De har fantastisk kaffe – og min yndlings Flat White, som alle i NYC desværre ikke er hoppet på endnu – og gode avocado madder – Avo Smash Toast, så klart et anbefalelsesværdigt sted til en quick bite eller en coffee to go. Super skøn indretning på dem alle, kan jeg næsten med sikkerhed sige, selvom jeg kun har været på få af dem.

Red Farm West Villagefantastisk lille kinesisk perle i et af mine klart foretrukne kvarterer på Manhattan. De kombinerer green market begrebet med deres kærlighed for det kinesiske køkken. Indretningen er en blanding af dansk krostil med båse og hynder i rød/hvide tern og i midten af restauranten står der et langt fællesbord i træ. Alt i alt meget rustikt, hvilket står i kontrast til den delikat-anrettede mad. Prøv især deres dim sums. Vær i øvrigt opmærksom på at det er spicy – tjeneren måtte komme med et glas mælk til min mand, for at han fik sin normale farve i ansigtet igen, efter en lidt stærk karryret.

Red Farm West Village

Think Coffee – ligger på 11 locations i byen og vi var på den ved Union Square. Lækker kaffe, gode kager og mange forskellige to-go sandwiches. Hyggeligt indrettet, men ikke et af de steder, hvor man ligesom bliver hængende i lang tid.

New York
Think Coffee

Tiny’s and the Bar Upstairs er et tre etages town house beliggende lige i hjertet af Tribeca. Det er det fineste lille hyggelige sted med en fantastisk atmosfære, god stemning og dejligt menukort. Hvis ikke du har set det endnu, anbefaler jeg straks, at du tager dertil. Jeg er åbenbart selv lykkedes at gå forbi op til flere gange, inden jeg fik øjnene op for stedet, som ligger mast ind mellem store bygninger.

New York
Mega cute lille café/vinbar – Tiny’s and the Bar Upstairs

Og så kan jeg klart anbefale Maman til kaffe og kage, Friedman’s til morgenmad eller når du trænger til burger og fritter, Hole in the Wall Café til kaffe eller en lille snack og Pause Café, når du trænger til en lækker smoothie.

New York
Pause Café på morgenmads-travle Clinton Street

Madmarkeder…

…er også noget, jeg sætter pris på i NYC. Der er mange, og de er gode til at få de til at være indbydende og delikat. De fleste kender Chelsea Market, Smorgasburg i Brooklyn og det famøse Dean & Deluca. Og hvis ikke du allerede kender nedenstående, skulle du prøve dem, ved lejlighed.

Gansevoort Farmers Market – startede med at være kødfrit, men på deres oprindelige lokation, flyttede en masse kødleverandører ind, og til sidst blev stedet fyld med folk, der solgte kødprodukter, hvilket gav det navnet ‘Meatpacking District’. I dag er der ikke mange kødsælgere tilbage i området, som er overgået til fancy restauranter og et modemekka uden lige. Så i dag ligger Gansevoort Market nede ved Oculus i Westfields World Trade Center.

Gansevoort Market

Gotham West Markettemmelig lille og hurtigt overstået madmarket på 11th Street i Hells Kitchen – men alligevel super hyggeligt. Kvalitetsmad og rigtig god betjening. Havde en fornemmelse af, at der er utrolig mange stamkunder, der kommer efter kaffe og frokost.

Gotham West Market

Zabar’s er en historie for sig selv. Du kender den måske som kulisse fra et hav af film og serier (Friends, Sex and the City, Seinfeld og Gossip Girl, bare for at nævne et par stykker). Louis Zabar kom fra Ukraine til USA i 1920’erne og startede supermarkedet op, som hans sønner senere drev videre og som den dag i dag, er et sandt  varemærke for Manhattans Upper West Side. Den meget appetitlig delikatesse gør sig mest i alt indenfor brød, kager, oste, kaffe, oliven og røget fisk.

Great Northern Food Hall – Claus Meyers skønne initiativ på Grand Central Station er desværre lukket permanent, det var ellers dejligt at gå igennem og se at de havde kager med de danske navne og et kæmpe skilt hængende i hall’en med en mindre dansk parlør.

Spandauer hos Meyers i Grand Central, da det stadig eksisterede…

Og nu hvor du ikke kan få lækkerier i Claus Meyers food court, kan du roligt bruge tiden på at gå forbi Whispering Gallery i Grand Central Terminal – her kan akustikken i de lave keramiske buer få en hvisken til at lyde som et højt råb. Eller tag sydpå og nyd Oculus, som er helt igennem arkitektonisk spektakulær. Skinner solen, vil jeg foreslå du slentrer ned gennem Stone Street, en af byens ældste gader, endda med brosten, for at få fortiden ind under huden og gå langs Pearl Street op til det meget charmerende kvarter The Seaport hvor der er masser af mad, drinks, shopping og seværdigheder.

Oculus
Seaport
Stone Street

Læs meget mere om mad, drikke og oplevelser i New York her og se flere street art billeder i galleriet her.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så du får direkte besked, når der er nyt fra Janeaway. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

jane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.