Jordan: Good to know, inden du booker en færdig pakke

…som vores 2 dages tur til Jordan

Først og fremmest ville jeg nok have bestilt en 3-dags tur i stedet for en 2-dages tur, hvis jeg skulle gøre noget om – det kan du læse mere om her. Oftest er jeg ikke til at sidde en masse samlet i en bus, hvor en guide sidder oppe foran og  taler uforståeligt i en mikrofon og ind imellem griner af sine egne vitser. ’We’ll make a stop in a while, everyone needs a break – have a break, have a kit kat’. Jeg tror, du ved, hvad jeg mener.

Eller da vi bliver gelejdet ud af bussen, fordi det passer dem bedre, at vi starter vores Jordan eventyr med Wadi Rum og tager Petra på anden dagen (modsat vores booking). Nedenfor bussen står to beduiner og tager imod os i en pickup truck og guiden siger ’Meet my two friends from Kabul – later they will transport you to Guantanamo’. Lidt skægt, og så alligevel…

Anyway…

Derudover er jeg alt andet end tilhænger af manglende information, så man ikke aner (overordnet) hvordan dagens program kommer til at se ud. Måske lidt kontrolfreak-agtigt vil nogle mene. Men for mig handler det mere om, at jeg føler, andre stjæler min tid, hvis jeg ikke bliver involveret i planerne. Særligt, når nu jeg har betalt i dyre domme for det, vel at mærke… (Og turen til Jordan var ikke billig – med entre til Petra og ørkensafari).

Sidst, men ikke mindst, har jeg svært ved, at bussen stopper ind på en p-plads til en halv times pause, hvor der er en kæmpe (og utrolig dyr) souvenir forretning, hvor det er tydeligt at guiden får procenter på alt hvad vi køber og de 25 medarbejdere, der står klar til at mandsopdække os, klæder børnene ind i tøj og tørklæder for at få os forældre til at købe det. I don’t like.

Men, når alt kommer til alt, og jeg havde slugt kamelen, so to speak, var det var DET HELE VÆRD. Og hvis du er forberedt, er det også nemmere ikke at bliver indebrændt. Jeg regnede alle vores udgifter ud og sammenlignede det med, hvad det ville koste at lave turen fra Eilat til Jordan selv, og det viste sig, at det mere eller mindre var det samme.

Læs mere om turen i Jordan her

ET STORT PLUS ved at have et rejsebureau på er også, at de arrangerede alt omkring vores jordanske visum, reserverede vores overnatning, leverede al transport. Derudover forsynede de os med en guide i Petra (som vi endte med at stikke af fra) og en guide i Wadi Rum, som tog os med ud i en firhjulstrækker på ørkensafari.


Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så du får direkte besked, når der er nyt fra Janeaway.dk. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

jane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.