Getaway til Toronto & Niagara Falls

Toronto Niagara Falls Getaway

Kender du det, hvor man lige skal have det hele med…? Og særligt, hvis det ligger lige for… som for eksempel et stop på halvandet døgn i Toronto, når vores fly nu alligevel skulle stoppe her på vejen til Costa Rica.

Ja, jeg undrer mig til bevidstløshed over, at det er dyrere at dele flyveturen op i to og blive en ekstra nat og bidrage med turismen i det pågældende land, end det er, at vente 8 timer i lufthavnen inden man flyver videre… Men det er en helt anden diskussion…

I hvert fald havde jeg sørget for, at vi kunne have en hel dag i Toronto og Niagara, nu hvor vi kunne lave en lille getaway på de kanter.

Vejret var afsindig koldt, noget a la -10 grader, men vi var ikke nemme at forskrække, for vi kom jo hjemme fra kolde Danmark og havde varme Costa Rica til gode lige om hjørnet.

Halvandet døgn i Canada

Vi ankom sent om aftenen i Toronto Pearson Airport og fik fat i vores lejebil, som let og elegant (efter et par omgange i en rundkørsel, der kunne minde lidt om fars fede ferie i London, ‘Look kids, Big Ben…’) kørte os til vores lejlighed på 25. etage, downtown Toronto.

Efter en god nattesøvn var vi meget eventyrlystne og hoppede ned i bilen og drønede mod Niagara Falls, kun afbrudt af morgenmad på den canadiske kaffe-donut-morgenmads-kæde Tim Hortons, som er opkaldt efter den berømte canadiske ishockeyspiller af samme navn, som startede kæden tilbage i 1964. Breakfast sandwich, coffee and donuts, god solid start på dagen.

Toronto Niagara Falls Getaway
Egg & Bacon Breakfast Sandwich

Vi ankom relativt tidligt til Niagara Falls og måske var det tidspunktet, men jeg tror mere det var kulden, der var årsag til, at vi næsten havde det hele for os selv. Meget surrealistisk hvis jeg lige tænker tilbage på vores vandfaldsbesøg ved Iguaçu i Brasilien, hvor vi havde en to-dages tur i hed sommervarme omringet af andre turister.

Niagara Falls helt for os selv

Her stod vi mutters alene ud af bilen på parkeringspladsen ved Table Rock Welcome Center og kunne tydeligt høre stilheden blive overdøvet af det brusende vandfald ved Horseshoe Falls.

Toronto Niagara Falls Getaway
Niagara Parks
Toronto Niagara Falls Getaway
Horseshoe Falls

Imponerende syn med vand- og is-masserne der vælter ud over kanten. Det føles så vildt. Du går på niveau med vandet ved Horseshoe Falls og kan følge det hen til faldet. Det er lige før man bliver lidt svimmel og de stærke vandmasser kan gi’ lyst til at hoppe med ud over. Og dog…

Vi var kun på den canadiske side, hvilket skulle være det mest imponerende. Du kan komme ned og sejle tæt på vandfaldet og på en tur, der hedder ‘Behind the Falls’, men grundet kulden og isen var det lukket, da vi var der.

Toronto Niagara Falls Getaway

Toronto Niagara Falls Getaway

Hjemmefra havde vi håbet på, at alle vandfaldene var frosset til is, da det i den grad skulle være et særsyn. Den del af vandfaldet, der hedder Bridal Veil, på den amerikanske side, var frosset til is og der var masser af isflager i vandet, så vi var vældig godt tilfredse med, at Horseshoe Falls levende fossede ud over kanten. Det så vanvittig flot ud.

Toronto Niagara Falls Getaway
Horseshoe Falls fra den canadiske side

Toronto Niagara Falls Getaway

Toronto Niagara Falls Getaway

Toronto Niagara Falls Getaway

Niagara-on-the-Lake-effekten

Da vi ikke kunne holde kulden ud mere, købte vi noget varmt at drikke og varmede vores tæer på radiatoren inde i Table Rock Welcome center. Og herfra gik turen til den enestående by Niagara-on-the-Lake der ligger en halv times kørsel fra vandfaldene oppe ved flodens udmunding i Lake Ontario. Det er en af de mest velbevarede byer fra 1800-tallet i Nordamerika.

Der er lidt kulisse over byens mange smukke velbevarede bygninger og faktisk er der noget, der hedder ‘Niagara-on-the-Lake-effekten’. Det er en unik følelse, som er svær at sætte fingeren på, men den sniger sig ind på dig, når du bevæger dig rundt i byen med den fantastiske udsigt og dens velbevarede og smukt restaurerede bygninger, der fører dig (følelsesmæssigt) tilbage til kolonitiden. Særligt er det hyggeligt ved Queen’s Park med den meget romantiske pavillon med panoramaudsigt over Lake Ontario. Jeg kan godt forestille mig, at her er mange turister på en sommerdag.

Toronto Niagara Falls Getaway
Det smukke viktorianske hotel ‘Prince of Wales’ i Niagara-on-the-Lake
Toronto Niagara Falls Getaway
Byens bageri
Toronto Niagara Falls Getaway
Den meget romantiske pavillon i Queen’s Park

Turen dertil langs Niagara-floden, som skiller Canada fra USA, var også imponerende. Selv ungerne kiggede ud af vinduerne og ikke ned i iPad´en 🙂  Alle husene ligner mere eller mindre en alternativ udgave af Graceland og du kunne sagtens bilde mig ind, at mange af husene havde været brugt som location i serien Nord & Syd, fra midtfirserne.

Toronto Niagara Falls Getaway
Et af mange Graceland lignende huse på vejen til Niagara-on-the-Lake

Torontos mange ansigter

Efter god frokost gik turen hjemover til Toronto igen. En tur på 1,5-2 timer i bil. Vi havde ikke lang tid i Toronto, så jeg fik ikke drukket kaffe på alle de lækre kaffebarer, jeg havde læst om. Men vi nåede alligevel at tage en tur ud til Toronto Islands, som var et must, for at se den smukke skyline. Normalt er der tre færgeforbindelser, men der var kun én åben – ud til Wards Island – da isen langsomt, men sikkert havde overtaget havnen. Det var en kold og smuk bådtur.

Toronto Niagara Falls Getaway

Toronto Niagara Falls Getaway

Toronto Niagara Falls Getaway

Grundet vores korte besøg i Toronto, føler jeg ikke, jeg lærte byen ordentligt at kende og fik ikke rigtig tid til at mærke de hyggelige steder, men er sikker på, at området Kensington Market er superfedt om sommeren. Et bohemisk mix af underligt og fantastisk. Tænkte tilbage på dengang, jeg var backpacker i australske hippiebyer, hvor alt kunne lade sig gøre.

På vej dertil kom vi forbi Chinatown, som også er et besøg værd. Vi svingede også kort forbi Nathan Phillips Square, hvor det store farverige Toronto-skilt står og passer på skøjtebanen. Mere nåede vi ikke, men jeg er sikker på, at Toronto er en by med mange ansigter.

Toronto Niagara Falls Getaway
Big Fat Burrito, Kensington Market, Toronto
Toronto Niagara Falls Getaway
Farverige butikker og smagløse skilte i Torontos Chinatown
Toronto Niagara Falls Getaway
Nathan Phillips Square, Toronto

Praktisk info:

Inden indrejse i Canada, skal du huske at lave et eTA visum. Vær opmærksom på, at du kommer ind på det officielle site, hvor et eTA kun koster 7$ pp og ikke 80-100$ som nogle alternative udbydere – såkaldte ‘uafhængige bureauer’ – tager for det. Fuskernes hjemmesider ser ellers ret autoriserede ud.

Det rigtige eTA link er her!

Få meget mere inspiration om lækre getaways her.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så kommer der nyt direkte i indbakken. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish