Moments from… Legazpi, Filippinerne

Nogle steder behøver du ikke mere end én dag til at opleve det der ligesom er at se. Legazpi er efter min mening ét af de steder. Vi har kun en enkelt overnatning efter Donsol inden vi skal videre til Puerto Galera. Byen er netop en by, de fleste kommer til, for at rejse direkte videre til Donsol, i håbet om at se hvalhajer.

Legazpi
Jeepney i Legazpi

Vi hyrer en chauffør fra Legazpi til at komme og hente os i Donsol (1,5 times kørsel hver vej) og køre os til Legazpi. (Den samme som kørte os den anden vej fra lufthavnen 4 dage tidligere). Han mener helt klart, at turisterne undervurderer byen, som ligger smukt for foden af vulkanen Mayon.

En vulkan, der skulle være utrolig smuk, hvis himlen er blå og du kan se toppen. Så heldige er vi ikke – men til gengæld ser vi en masse grå skyer og lidt regn. Men det tager da ikke gejsten fra en eventyrlysten familie, der stadig føler, at en 4 måneders lang rejse fuld af oplevelser først lige er skudt i gang.

Vi får vores kære chauffør til at køre os rundt i det utilregnelige vejr til de punkter han har på sin ‘city tour’, og på den måde kommer vi helt sikkert til nogle steder, vi slet ikke ville have besøgt selv. Og når jeg siger, at ‘vi får vores kære chauffør til…’ er det lige omvendt. Han får i den grad overtalt os, til at købe hans ‘city tour’.

Først kører han os til Cagsawa Ruins, som er resterne af en by og en kirke fra det 17. århundrede bygget af franciskanere. Kirken blev, sammen med det meste af byen Cagsawa, i 1814 ødelagt af lavastrømme fra et voldsomt vulkanudbrud fra vulkanen Mayon, som dræbte tusindvis af indbyggere. I dag ser man kun ruinerne fra byen og kirken med vulkanen i baggrunden.

Legazpi
Kirken i Cagsawa og vulkanen i baggrunden (bag skyerne)

Næste stop er Sumlang Lake, som er en vildt skøn sø, som vi aldrig ville have fundet selv. Men også en sø der lever af turismen med ture ud på søen på tømmerflåder, iskiosk, restaurant og hvad der ellers er nødvendigt, for at tiltrække turister. Men stadig smukt, da vulkanen ligger majestætisk i baggrunden (hvis altså ikke der er skyer for).

Legazpi
Sumlang Lake

Dernæst kører han os til den ældste kirke i Legazpi – Daraga Church, hvor der er et bryllup i gang, som vi lige er så heldige at deltage i, indtil det trækker ud og vi hopper ud i bilen med aircondition igen, for at køre til sidste stop på turen.

Legazpi
Den ældste kirke i Legazpi

Lignon Hill – et højt bjerg som er kendt som byens beskytter. Herfra får du en fantastisk udsigt ud over byen – og ikke mindst lufthavnen, hvor det er ret fascinerende at følge med i fly der lander og letter – og ligeledes over Mt. Mayon, hvis vejret tillader det. Det er muligt at hoppe på en zipline herfra, men den gemmer vi til El Nido, hvor vi har hørt, der er en smukkere tur fra fastlandet over vandet ud til en ø. Efter den stejle tur ned fra Lignon Hill, kører chaufføren og over til sin kusine, som sjovt nok er hende, der ejer det hotel, vi har booket en overnatning på – jeg ved ikke rigtigt om det er tilfældigt eller om han har 50 kusiner og fætre 😉

Legazpi
Udsigten fra Lignon Hill med landingsbanen i forgrunden

Vi får smidt alle vores tasker på værelset – et stort usædvanligt usmageligt værelse – og hopper ned på gaden, for at komme ud og se byen uden tag over hovedet. Det er helt vildt, som alle kigger på os, som om der aldrig har været turister i byen før. Sådan var det også i Donsol, som sjovt nok er meget mere turistet. Og ikke nok med at de kigger, de griner, taler og følger med os langt hen af vejen. Vi går ned til molen, hvor der skulle være et stort shopping-mall, men jeg tænker umiddelbart at centerets storhedstid er lysår væk, da det forekommer mig afpillet og forladt. Trods en masse tomme butiksvinduer og meget få kunder, er der et lokalt madmarked derinde og en betjent i hver ende, der lige ser dig an, inden du træder ind i centeret. Hurtigt beslutter vi os for at snuppe en tricycle til et område, jeg har læst, skulle være dér, hvor turisterne kommer.

Legazpi
Vores følgesvende ned i byen

Vi spiser os mætte inden det begynder at styrtregne og løber hen til en tricycle, der kører os hjem til det usmagelige værelse (på det ellers udemærkede hotel) hvor vi springer i seng inden vi skal meget tidligt op for at flyve til Manila, køre i taxa til Batangas, sejle til Muelle i Puerto Galera og ringe til vores hotel, som så vil hente os i en båd og sejle os ud til deres ø.

Legazpi
Tricycles der holder og venter på kunder

Følg også med på Instagram og Facebook, hvor jeg løbende opdaterer billeder fra vores 4 måneders rejse 🙂

Vi ses,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish