Getaway til Mauritius med børn

getaway mauritius

Mauritius er true paradise og en perfekt getaway – eller i hvert fald noget af det nærmeste du kan komme. Og så kan du få det hele. Turkisblå strande med hvidt pulversand og høje palmer i strandkanten, vandfald, bjerge, små fiskebyer, krokodillefarm, god mad, søde mennesker, kultur og billige markeder.

Maden (og måske stemningen) kan umiddelbart virke lidt kønsløs, fordi det er en blanding af indisk, kreolsk, kinesisk, fransk og afrikansk. Men trods det, er det stadig utrolig lækkert og anbefalelsesværdigt. Og selvom der ikke decideret er et maurisk køkken, spiser du rigtig godt.

Spar penge ved selv at sammensætte rejsen

Vi var der i to uger i februar, som er deres sommer. Jeg havde selv sammensat rejsen med flybilletter på momondo og bookede hotel den første uge på nordvest-siden af øen og den sidste uge på østkysten. Vi lejede bil i alle 14 dage, hvilket jeg klart vil anbefale, da der er langt omkring. Og så særligt fordi jeg synes, det netop er ’omkring’ at alle oplevelserne ligger. Så det er vigtigt med en god base, og så er det ellers ud og opleve.

Jeg er fan af, at du selv bruger lidt tid på at skræddersy netop DIN rejse, i stedet for at bestille en pakkerejse, selvom sidstnævnte sommetider kan virke meget mere overskueligt. Men det er som regel en del dyrere og du mister også den frihed der er, i selv at være herre over din rejse. Jeg vil til enhver tid bruge meget længere tid i researchfasen, og så sammensætte min egen rejse. På den måde undgår jeg også at gå på kompromis.

 

getaway mauritius
Juicestop til de små størrelser
getaway mauritius
Fiskemarked i Grand Baie
getaway mauritius
Coconuts

Nordvest-siden af øen

Det første hotel vi boede på, hedder Coin de Mire, og der var vi i en uge. Det var virkelig et lækkert sted. Både beliggenheden på nordvestkysten og selve hotellet. Poolen var skøn, stranden ovre på den anden side af gaden er guddommelig smuk og så var maden på hotellets restaurant god – og vigtigst af alt – det var i hyggelige omgivelser, man spiste.

Mange måltider spiste vi ude, når vi var omkring på øen for at opleve andet end pool og strand. Den nærmeste by, som efterhånden er lidt charteragtig, er Grand Baie. Der er mulighed for lidt shopping (lidt!) og så er der et lille lokalt fiskemarked og hyggelige strandcafeer. Imødekommende lille fiskerby – men helt personligt, var jeg rigtig glad for, at vi boede lidt nordligere, hvor charmen er helt i top.

Servicen var også aldeles upåklagelig. Da jeg uheldigvis gled i brusenichen og fik en forstuvet elefantfod i alle regnbuens farver, var de meget hjælpsomme med at skaffe krykker og gjorde alt hvad de kunne for at hjælpe mig. Der er spa på hotellet, hvor jeg fik en behandling eller to, men det var ikke billigt. Jeg ledte forgæves efter billig massage på stranden – som i Thailand – hvor de sidder og venter på, at du kommer, men det fandtes desværre ikke.

getaway mauritius
Poolen ved Coin de Mire
getaway mauritius
Stranden ved Coin de Mire – man skal lige krydse hovedvejen
getaway mauritius
Øen Coin de Mire, som standen er opkaldt efter, i baggrunden
getaway mauritius
Stort lokalt madmarked
getaway mauritius
Manden på markedet prøvede at overbevise mig om, at de var ægte…

Østkysten

De efterfølgende syv dage boede vi på Le Surcouf Hotel, som ligger direkte på den skønneste strand på østkysten. Værelserne er store og rummelige og det er helt fantastisk at åbne dørene direkte ud til larmen af bølgernes brusen fra havet. Dog blæser det meget på denne side af øen, og selvom Mauritius ikke er specielt stor, kan vejret variere big time på korte afstande. Hotellet har pool og spa/massage, som heller ikke var helt billigt.

Dette hotel havde også en restaurant, men den er virkelig ikke noget at råbe hurra for. Vi forsøgte os med aftensmad en enkelt aften, og den var simpelthen for lousy og elendig i utrolig kedelige omgivelser, som fik mig til at tænke på et russisk fængsel (lidt overdrevet måske). Så vi forelskede os i den lille fiskerby i nærheden, Trou d’Eau Douce, hvor der var en håndfuld små hyggelige restauranter, som alle fik besøg af os. Topstederne er Chez Tino og Green Island Beach Restaurant. Virkelig skøn lille lokal by! Og trods det uskønne køkken, var Le Surcouf Hotel et rigtigt godt sted at vælge.

getaway mauritius
Stranden ved Le Surcouf Hotel
getaway mauritius
Poolen på Le Surcouf Hotel
getaway mauritius
Yndlingsrestauranten Chez Tino i Trou d’Eau Douce
getaway mauritius
Frugtbod ved vejkanten

Fra Trou d’Eau Douce kan du også tage ud til Ile aux Cerfs, som er helt fantastisk og i virkeligheden et must, når du nu er på disse kanter. Vi var der på en meget overskyet dag, hvor det lignede, der kunne komme skybrud hvert øjeblik, og alligevel var det enestående.

getaway mauritius
Ile aux Cerfs

getaway mauritius

 

Mine 5 favorit strande på Mauritius

getaway mauritius
Blue Lagoon Beach – Blue Ray, som ligger nede sydøst på øen
getaway mauritius
Belle Mare på østkysten
getaway mauritius
Palmar Public Beach på østkysten
getaway mauritius
Trou-aux-Biches på vestkysten
getaway mauritius
Flic en Flac på vestkysten

Natur og dyreliv er der også rigeligt af

I dyrereservatet Vanille Reserve Des Mascareignes, som ligger helt nede sydpå, kan du opleve en hel del dyr fra regnskoven og andre tropiske habitater. Reservatets stolthed er uden tvivl en flok på omkring 1.000 kæmpeskildpadder, der lever i bedste velgående. Der er også krokodiller, som vores børn syntes var utrolig spændende – og lidt farlige, særligt da de blev fodret.

getaway mauritius
Kæmpeskildpadde i Vanilla Reserve Park

Mauritius har alt i naturafdelingen. Der er massevis af skønne udsigtspunkter ud over den kuperede ø hvorfra du har udsigt til nogle af de smukkeste vandfald, blandt andet de syv imponerende vandfald ved Tamarin. Smukt er det også ved vandfaldet Charmarel, hvor vandet falder 100 meter lodret ud over klippen. Der er flere vandrestier i området ved vandfaldene, så du kan strække benene. Vi kørte strækningen i bil fra vest til øst med mange stops her og der.

getaway mauritius

getaway mauritius

getaway mauritius
Vasketøjet tørrer hurtigt i vinden

Jeg kan klart anbefale at rejse til Mauritius og vi var der som sagt i februar, hvor der er risiko for massiv regn. Vi oplevede det et par timer dagligt. Ikke hver dag og ikke noget jeg husker, som irriterende. Når vi sad i bilen, nød jeg at sidde i læ, og når vi var i poolen, nød jeg ungernes jublen.

Hvis jeg kunne lave noget om, ville jeg have boet flere forskellige steder, da der var meget kørsel frem og tilbage. Især, når vi ville til syddelen af øen. Læs også om andre getaways, tag for eksempel Puerto Rico.

Har du været på Mauritius? Hvad var dine favoritter?

  Vi fløj med Air France og betalte omkring kr. 20.000 for fire personer.

  Vi fløj via Paris, knap 2 timer til Paris og derfra 11 timer til Mauritius, som var natflyning, så det var helt perfekt at tage den rute.

  Billeje alle 14 dage – knap 500 dollars.

Følg mig også på Facebook

5 thoughts on “Getaway til Mauritius med børn

 • 10. marts 2017 at 21:08
  Permalink

  Aj hvor ser det lækkert ud. Gik det fint at ha børn med?

  Reply
  • 10. marts 2017 at 21:19
   Permalink

   Kære Line,
   Det var rigtig nemt at rejse rundt på Mauritius med børn. Det kan jeg sagtens anbefale.
   Mange hilsner fra Jane

   Reply
   • 22. marts 2017 at 18:24
    Permalink

    Tak for dit svar – det må vi prøve med alle fine gode tips og fif i baglommen
    Mange hilsner Line

    Reply
 • 12. april 2017 at 12:25
  Permalink

  Slugte fuldkommen artiklen – så lækre billeder og beskrivelser! Kigger her igen hvis jeg får chancen for at tage til Mauritius engang;).

  PS. Tror manden har ret – det ligner ægte Caiwen Kelai!!! 😀

  Reply
  • 15. april 2017 at 9:17
   Permalink

   Hvor skønt at høre – og ja, jeg tænker også umiddelbart at det er Calvin Klein der er plagiat 🙂

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish