Spisesteder i Rom

I Rom er der et hav af fantastiske spisesteder og er man til italiensk mad, er det nærmest bare at tage det første og bedste sted du finder. Det er svært at blive skuffet. Alligevel kan jeg godt lide at forberede mig hjemmefra, så jeg har noget at glæde mig til. Og selvom der er forskel på, om du skal spise fint eller have en pizzaslice, kan det betale sig, lige at sætte sig lidt ind i, hvor de hyggeligste og bedste steder er. Her lidt rejseinspiration fra min forlængede weekend i den skønne by. Og så lige et tip – husets vin er som regel ret god, særligt til prisen!

Rejseinspiration

Jeg havde sat en del krydser på vores kort over mulige spisesteder og havde kun booket ét sted hjemmefra, for at være sikker på at få bord.

Hvilke af de mange spisesteder skal du vælge?

Lad dig ikke snyde af, at det ligner en turistfælde

Pizzeria Da Baffetto – Jeg havde læst at dette er stedet, hvis du vil have en af de klassiske romerske pizzaer med ultratynd bund. Mest af alt ligner det en turistfælde og er bestemt ikke så hyggeligt som mange af de andre yderst charmerende pizzeriaer i Via del Governo Vecchio.

Alligevel gik vi ind og satte os i lokalet med den store pizzaovn, de travle kokke, og vægge tilplastret af rammer med billeder af ejeren sammen med forskellige kendte personligheder, som åbenbart også har trodset charmen og besøgt stedet for maden.

Da menukortene kom, var jeg lige lidt i tvivl igen, da der var billeder af pizzaerne (regel #1: spis aldrig på restauranter der har billeder af retterne på menukortet = turistfælde). Men så kom vores pizzaer og jeg slubrede rub og stub i mig. Virkelig gode og nu forstår jeg, hvorfor ingen havde nævnt den spartanske indretning eller at de andre steder ser hyggeligere ud. For det er ligegyldigt når alt kommer til alt. Fuglene sang, lokalet var proppet og vi blev propmætte.

Rejseinspiration
Pizzeria Da Baffetto, Via del Governo Vecchio 114

Uhmna Bedumna et lækkert pizzakoncept

Bonci Pizzarium er et helt og fuldstændig fantastisk sted med sprød og lækker pizza. Fantastisk koncept med pizzaslices efter vægt, så man kan prøve flere af de omkring 30 forskellige slags. Bag ved disken står en medarbejder klar til at fortælle dig om fyldet på alle de forskellige varianter mens saksen i hendes hånd blot venter på at klippe størrelsen på de pizzaer, du beslutter dig for.

Pizzaerne er atypiske for italienske pizzaer, da det er fyldet (og mængden af samme) der udgør den store oplevelse. Og dermed ikke sagt at de ikke gør noget ud af bunden, det gør de, den er formidabel! Vi fik stedet anbefalet af vores naboer derhjemme, som sagde, det var et must, og det takker vi dem for. Stedet ligger nemlig på bagsiden af Vatikanet, og er ikke på den sædvanlige turistrute, så vi havde aldrig fundet det, hvis ikke vi havde en stor fed anbefaling med. Der er ingen borde og stole indendørs, det foregår stående.

Rejseinspiration
Bonci Pizzarium – Via della Meloria 43
Rejseinspiration
Lækre pizzaer med salami, kartoffel og mozzerella

De åbnede lidt tidligere for vores skyld

Ristorante Archimede var ikke et sted jeg havde booket hjemmefra, men jeg havde læst et par anmeldelser. Det ligger lige bag ved Pantheon på en hyggelig lille plads. Restauranten var hyggelig men ikke med den varmeste belysning. Og så var der i det hele taget koldt derinde, så jeg måtte tage en af mine to jakker på.

Betjeningen var rigtig fin, de var simpelthen så søde, for der stod på døren at de åbnede kl. 20.00 og da vi kom brasende ind kl. 19.15 og spurgte om de havde åbent, sagde de straks ja, og gik i gang med at servicere os. Maden var god, men ikke noget jeg falder i svime over. Prisen var derefter, så det var helt fair.

Rejseinspiration
Ristorante Archimede – Piazza dei Caprettari 63
Rejseinspiration
Grappa på Archimede

Meyers Deli på italiensk

Roscioli var overraskende god. Jeg havde fået stedet anbefalet af min veninde, som har en guidebog over, hvor kokke spiser, når de rejser rundt, og der var dette sted nævnt i Rom. Det er et lækkert koncept – ret Meyers-agtigt, hvis jeg lige skal komme med en sammenligning – der er deli i det forreste af butikken og så er der dækket fint op inde bagved og i kælderetagen. Vinkortet udgøres af en større mappe per land, så her blev det ikke husets vin – her skulle der eksperimenteres.

Roscioli har en deli på samme gade et par numre derfra og på en sidegade har de deres eget bageri.

For dem der ikke kan rejse til Italien, tilbyder Roscioli også en vinklub med forsendelse over hele verden for at give dig en autentisk italiensk vinoplevelse, uanset hvor du er, og mange af deres produkter kan købes i deres butik.

Rejseinspiration
Roscioli, via dei Giubbonari 21/22
Rejseinspiration
Meatballs italian style
Rejseinspiration
Burrata når den er bedst – fed, cremet og smagsfuld

Til middag med den familie, du ikke vidste, du havde

Il Barroccio er et fantastisk sted på en sidegade lige i nærheden af Pantheon. Stemningen er hjemlig hygge og indretningen er super hyggelig. Personalet er skønt og minder mest om en stor familie, der har inviteret til middag. De gør alt i deres magt, for at få kunderne til at få den bedste oplevelse. Personligt gider jeg ikke ind steder, hvor de står udenfor og forsøger at fange én, men her virkede det.

Først var tjeneren ved at falde bagover af vores valg af mad, fordi det lige var det han ville have valgt (pudsigt) og bagefter blev han bedste venner med Søren, fordi han bestilte den bedste vin de havde (pudsigt igen, men det virkede, grundet charmen!). Efter maden, som i øvrigt startede med forkert hovedret, som de undskyldte for mange gange, så det bestemt ikke gjorde noget, fik vi 2 x gratis Limoncello. (Læs: Jeg fik nul, Søren fik fire). Men det er vist meget normalt at man får en på husets regning efter endt måltid 🙂 Nede på jorden autentisk hyggelig oplevelse, som kan anbefales.

Rejseinspiration
Il Barroccio, Via dei Pastini 13
Rejseinspiration
Tomaterne smager bare af mere i Italien

Skriv gerne dine favorit restauranter i Rom i kommentarfeltet – og læs mere om Rom her.

Følg mig også på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.