New York – Top 11 spisesteder

Jeg er netop hjemvendt fra en lille uges getaway i The City, som de lokale kalder byen, der aldrig sover. Derfor har jeg naturligvis mange nye steder, jeg på det varmeste kan anbefale. Og også et par gengangere, da det jo også er rart at gentage det, der fungerer.

Vi boede privat gennem LoveHomeSwap og det tog ualmindelig lang tid at få et match i hus. Men det var al besværet værd! Vi boede i den svedigste 2-etagers lejlighed i Williamsburg med privat tagterrasse. Alt nyistandsat og yderst velfungerende og i den grad flot designet.

getaway
Tagterrassen til vores homeswap lejlighed

I byernes by fik vi spist utrolig godt (og meget… alt for meget) og her kommer lidt rejseinspiration til 5 vidunderlige brunches og 6 legendariske restauranter (hvor de fleste kræver reservation).

5 vidunderlige brunches

1. Jack’s Wife Freda

getaway
Jack’s Wife Freda, Lafayette

Lækkert menukort, hvor det sværeste er, ikke at bestille én af hver. Afslappet stemning og meget imødekommende personale. Maden er utrolig Instagram-venlig, og der er også mange, der sidder med kameraet helt nede i maden. Kom tidligt, det er populært og yderst besøgt. Vi kom kl. 9 og ganske kort tid efter var alle borde proppede. Der er også udendørsservering, hvis vejret er til det.

Relateret billede224 Lafayette Street, lige mellem Soho og Nolita & 50 Carmine Street i Greenwich Village


2. The Butcher’s Daughter

getaway
The Butcher’s Daughter, Nolita

Også et meget populært sted med et attraktivt menukort. Hvis I kommer flere, skal I komme samlet, ellers kan I ikke få et bord (sådan er det på flere af de meget besøgte steder). Maden er utrolig lækker og betjeningen er hurtig. Stedet (Nolita) er småt og man sidder ret tæt.

Relateret billede19 Kenmare Street, Nolita & 581 Hudson Street, West Village


3. Two Hands Café

getaway
Two Hands Café

Denne lille perle midt i virvaret af tegn, flag og guirlander fra henholdsvis Chinatown og Little Italy, serverer fantastisk kaffe og velsmagende mad. Caféen vil med sin lyse indretning gerne fange den afslappede stemning fra en strandbar, så du føler, du er langt væk fra New Yorks travle hverdag. Prøv deres acai bowl.

Relateret billede164 Mott Street, Little Italy


4. The Smile

getaway
The Smile

Altså hende der serverede for os, levede i hvert fald ikke op til navnet. Hun smilede ikke en eneste gang. Men hvem går op i det, når man er i godt selskab og maden er lækker og stedet er hyggeligt og charmerende? Og så ligger det lidt hemmeligt nede i en kælder. I like. Jeg havde fået anbefalet at booke bord, hvilket nok ikke umiddelbart var nødvendigt, fordi vi kom så tidligt, at der var en del ledige borde.

Relateret billede26 Bond Street, Soho


5. Clinton St. Bakery

getaway
Clinton St. Bakery

Det legendariske Clinton St. Bakery laver ‘American sized portions’. Hele kortet lyder lækkert, men bestil kun een ting. Jeg bestilte Huevos Ranchero, som kan anbefales på det varmeste. Men de går nu for at have de bedste pandekager ever, så bestil dem, hvis du har plads til det. Stedet er meget besøgt og du kan godt regne med at vente, da du ikke kan bestille bord. Er I flere, skal I komme på samme tid, for at få jeres bord.

Relateret billede4 Clinton Street, Lower East Side


6 legendariske restauranter

1. The Waverly Inn

getaway
The Waverly Inn

Jeg elsker at de øverst på menukortet skriver “…’Waverly Inn… worst food in city’ – Donald Trump…”. Så ved man ligesom allerede, at ham med dårlig smag ikke kommer, så det gør vi andre. Indretningen er utrolig hyggelig og romantisk. Jeg tror det er det oplagte date-sted. Tjenerne var meget opmærksomme og der manglede intet. Jeg spurgte om råd til menukortet og blev anbefalet den legendariske Waverly Inn burger. Good choice. Der er en lukket gårdhave som nærmest minder om et orangeri. Super hyggeligt.  Du må ikke tage billeder inde på restauranten. Jeg tænker, det skyldes, at der ofte er kendisser, der gerne for en kort bemærkning vil slappe. Kræver reservation.

Relateret billede16 Bank Street, West Village


Locanda Verde

getaway
Locanda Verde
Engang var Locanda Verde THE must-try restaurant i Tribeca, hvor reservationerne var latterligt vanskelige at få. Men tingene ændrer sig hurtigt i New York og jeg tror det er blevet en mere ‘almindelig’ restaurant end da Robert De Niro åbnede den i 2009. Vin alene fortjener 5 stjerner og deres Crostini og antipasti (i særdeleshed deres burrata) var skøn, men pastaerne var liiiige lidt for hårde. Ikke noget der gjorde alverden, men ikke ok, på så fin en restaurant. Dog skal det siges, at jeg går efter helheden, og kommer helt klart igen, fordi alt andet bare spillede og stemningen var forrygende.

Relateret billede377 Greenwich Street, Tribeca


La Esquina

getaway
La Esquina

Dejligt at være tilbage på La Esquina, som ikke umiddelbart ligner noget udefra. Men alt det får du tidobbelt indenfor. Du skal gå ind i The Corner dineren og bliver så vist ind gennem en stor massiv ståldør af den store dørmand med headset. Derfra ned af en lille stejl trappe, ind gennem køkkenet, som må siges at være en lille gimmick fra deres side, eftersom man kan gå en væsentlig kortere vej ud, når man skal hjem igen. Man føler lidt, man sidder på den anden side af undergrunden – dog i flot rustik og yderst råt indrettet restaurant med lyskæder og levende lys. Tequilakortet er utrolig langt – og de serverer de lækreste Margaritas. Du skal booke i forvejen, og det kan gøres tidligst 20 dage forinden. Husk at bekræfte per telefon på dagen.

Relateret billede114 Kenmare Street, Soho


Roberta’s

getaway
Roberta’s

Ligger i et ret spændende og råt område, Bushwick i Brooklyn. Når du ankommer til stedet, tænker du kort, at der ikke kan ligge en fancy og tjekket restaurant i de uraffinerede omgivelser bag blikmuren og den røde dør. Men jo, en helt ny verden åbner sig, når du går gennem døren. Restauranten er propfuld og stemningsfuld og pizzabagerne svinger den ene pizza efter den anden ind i den store stenovn. Er vejret til det, er der også gang i deres gårdhave, som er spækket med borde-bænke sæt, planter og lyskæder.

Relateret billede261 Moore Street, Brooklyn


Buvette

getaway
Buvette

En populær lille perle i West Village med et chict og skarpt publikum. Maden er skøn med en smag af Frankrig og menukortet er dejligt overskueligt. Der kan være lang ventetid og du kan ikke reservere bord på forhånd. Men pyt skidt med det – det er en del af nydelsen i New’eren at sidde og nyde den afslappende stemning, mens du kigger på folk. Betjeningen er god og maden, som kommer i mindre europæiske portioner, er desuden værd at vente på.

Relateret billede42 Grove Street, West Village


Corner Bistro

getaway
Corner Bistro

Det jeg elsker ved denne ‘last bohemian bar in the Village’ er den måde stedet er fuldstændig upåvirket af, at vi befinder os i 2017. Menukortet er ultrakort og hænger sort på hvidt (faktisk hvidt på sort for at være præcis) i baren og der er hovedsagligt burgere (som går for at være en af de bedste i NY) i flere varianter og fritter, man kommer her for. Og så stemningen som bedst nydes her med en øl/drink i baren. Meget hipt sted, som du skal kende, for er du uvidende omkring det, ligner det bare et sted, der ikke rigtigt kom med ud af 1960erne, hvor den åbnede.

Relateret billede331 W 4th Street, Greenwich Village

Skriv endelig til mig, hvis du har indvendinger eller hvis du kender til et sted, som jeg ikke har nævnt, men burde kende 🙂

Læs endnu mere om New York her. Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op til at få emails fra mig. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.