Costa Ricas vulkanby La Fortuna

La Fortuna Getaway
Vulkanen Arenal bag en masse skyer

Ingen røg men stadig imponerende

Vulkanen Arenal er desværre ikke længere aktiv. Vi kom lige nogle år for sent… øv altså… Så derfor kan du ikke se røgen komme op fra midten, som du ellers kan på mange af de flotte billeder, der hænger på booking-bureauerne i byen La Fortuna. Til gengæld kan du nemt ane lava-banerne ned over vulkanens frodige natur.

Og ikke nok med at vi kom til en ikke-aktiv vulkan (som vi heldigvis vidste hjemmefra, så vi blev ikke skuffede), var her også temmelig skyet, de dage vi var i byen, så jeg fik heller aldrig toppen af vulkanen at se, takket være en gigantisk overskyet himmel…

Lige meget… Det er stadig en udflugt værd at besøge nationalparken, hvorfra du kan vælge en af de utallige hiking-ruter og opleve dyrelivet på tæt hold.

Som alternativ kan du også leje cykler eller bestige vulkanen på hesteryg, som vi gjorde. Der er ikke restauranter i parken, så det er en god idé at tage en picnickurv med, hvis du skal være væk i mere end et par timer.

La Fortuna Getaway
På hesteryg på vej op til vulkanen

Tag en svømmetur ved vandfaldet Río Fortuna

Køreturen til La Fortuna er i sig selv utrolig smuk, hvis du kører vestfra langs søen Lago Arenal. La Fortuna by er samlingspunkt for dem der gerne vil opleve vulkanen Arenal, de naturligt opvarmede kilder, adrenalinture med zipline, tur til en kaffeplantage eller en svømmetur ved vandfaldet Catarata Río Fortuna.

La Fortuna Getaway
Frokost med udsigt ud over Lago Arenal
La Fortuna Getaway
Catarata Rió Fortuna

Og apropos vandfaldet, så er det et besøg værd og en tur du kan klare på et par timer. Turen ned til vandfaldet er meget stejl – og glat, hvis det regner, som det gjorde, da vi var der. Vandet er helt rent og super smukt, som det løber hen over de mørke vulkansten i den frodige skov.

Tag endelig badetøj med, så du kan hoppe en tur i vandet. Bare sørg for ikke at komme for tæt på vandfaldet, som har fart på fra 70 meters højde.

La Fortuna Getaway
Svøm en tur i det klare vand ved vandfaldet

Badedag i de naturligt opvarmede kilder

Ud over en del souvenirbutikker ligger der mange små tour operators, som har åbent til ganske sent, så de kan nå at sælge dig en tur til morgendagen, efter du har spist dig mæt på en af byens udmærkede restauranter.

Undergrunden omkring vulkanen er opvarmet af dens lava, hvilket har gjort de varme kilder – hot springs – til en kæmpe turistattraktion og ethvert hotel med respekt for sig selv i denne by har også mindst én pool med naturligt opvarmet vand.

La Fortuna Getaway
Vandland med naturligt opvarmet vand på Hotel Los Lagos

Nyd din drink i 36 graders varmt vand

Vi besøgte Hotel Los Lagos en dag, som har et helt vandland af pools med hot springs, rutschebaner, hydro-massage i små private bade og en bar, hvor du sidder på barstolen i poolens 36 grader og nyder din kolde drink. Det hele er omgivet af frodig vegetation, tropiske blomster og med et kig lige op til vulkanen (som så var dækket fuldstændig af skyer).

Fra dette hotel er det også muligt at gå en ‘nature-walk’, hvor du kan se krokodiller, de smukke blå Morpho sommerfugle og en masse andre fugle, som jeg så ikke lige har helt styr på.

Vi boede på Casa Luna Hotel, som er anbefalelsesværdigt. Det ligger tæt på vandfaldet, har en almindelig pool, 4 opvarmede pools, en lille autentisk jungle-walk, spa salon og restaurant.

La Fortuna Getaway
Hot Springs på Casa Luna

Café Latte? Hvad er det?

Kaffe er måske den mest populære drik i Costa Rica. Tag på en kaffetur, så du kan se hvordan den berømte Costa Rica bønne går fra plante til kop. Flere af byerne i bjergene med kaffeplantager tilbyder kaffeture.

Hvis du ikke har tid til en tur, kan du i stedet besøge en af de mange kaffebarer, som med glæde og stolthed vil vise dig, hvordan de brygger den bedste kop kaffe. Ikke noget Latte, Flat White og Cappuccino her – sort kaffe eller med en lille sjat varm mælk i.

Vi fik en fantastisk kaffe (og frokost) på Red Frog Coffee, hvor ejeren viste sin meget autentiske kafferister frem.

La Fortuna Getaway

La Fortuna Getaway
Red Frog Café

Få meget mere inspiration om Costa Rica her.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så kommer der nyt direkte i indbakken. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.