Gæsteindlæg: Portugal i 12 dage

…med kommunikationschef – og gæsteblogger – Anne Reinholdt.

gæsteindlæg portugal
Anne med sin mand Casper og søn William

5 spørgsmål til gæsteblogger Anne

Top 3 byer du har besøgt?

Sevilla – Jeg boede i den andalusiske by efter gymnasiet og vendte tilbage på en ferie i det sydspanske for nogle år siden. Sevilla byder på et imponerende mix af forskellige arkitektur-traditioner, masser af sydeuropæisk udeliv på hyggelige pladser og barer (hvor den lokale sommerdrink Tinto de Verano kan nydes), og i det hele taget bare en rigtig god stemning.

New York – Jeg har været i byen to gange, og jeg skal helt sikkert tilbage. SoHo og Brooklyn er mine favoritsteder at hænge ud, og både børn og voksne kan ikke undgå at at opleve wow-fornemmelsen, når du ser det imponerende view af Manhattans skyline fra enten Brooklyn Heights eller fra Top of the Rock i Rockefeller Center.

Berlin – Jeg bliver ved med at tage på weekendture til Berlin. Sammen med veninderne, men også med familien. Begge dele fungerer! Især området ved Prenzlauer Berg er jeg vild med – hyggelige gader, gode spisesteder, populære legepladser. Jeg glæder mig allerede til næste tur.

Top 3 lande du har rejst i?

Italien – Vi bliver ved med at komme tilbage. Sardinien, Cinque Terre, Toscana, Gardasøen…  Maden, isen, klimaet, vandet, kulturen, what’s not to like?

Skotland – Virkelig store naturoplevelser, især området omkring Loch Lomond kan anbefales, men også hovedstaden Edinburgh er værd at opleve.

Danmark – Jeg elsker sommeren i Danmark. Altså når vejret er varmt og solrigt. De lyse aftener, de fantastiske strande og kyster, de skønne madvarer. Vesterhavet, den sjællandske nordkyst og Bornholm er mine favoritsteder.

Hvor ville du ønske at komme tilbage til?

Jeg har mange steder, som jeg gerne vil besøge igen. Øverst på ønskelisten står Barbados. Den caribiske ø er lig med tilbagelænet livsstil. Trods det lille areal rummer øen vidt forskellige typer af natur, kyster og strande. Jeg vil især gerne vise min søn syd- og vestkysten, hvor der er en god chance for at snorkle rundt ved siden af en skildpadde.

Hvilket sted spiser I bedst?

Danmark – nye asparges, nye kartofler, friske jordbær, tomater… det fås ikke bedre.

Top 3 lande på din bucket list?

Jeg har mange steder på min liste, men de tre, der står øverst (inden for de næste ti år) er Japan, Sydafrika og Grønland.

12 dage i Lissabon, Algarve & Sintra i Portugal

Hvem rejste du med?

Min mand Casper og min 8-årige søn William

gæsteindlæg portugal
Udsigt over Lissabon med borgen Sao Jorge i baggrunden

Hvordan forberedte du dig til turen?

”Hvorfor tager I ikke med til Burgau til sommer?”, spurgte min veninde mig i vinters. Efter en håndfuld fotos af den lille portugisiske ferieby på den vestlige Algarvekyst og især byens Instagram-venlige strand, parkerede vi de researchede sommerdestinationer til fremtidige rejsemål og begyndte at planlægge sommerferie i det sydvestlige hjørne af Europa. En beslutning vi er meget glade for. Portugal er et fantastisk land at rejse i, både som barn og voksen.

gæsteindlæg portugal
Burgua by

I planlægningen fandt vi hurtigt ud af, at turen skulle omfatte mere end dase-dage på Algarve-kysten. Vi endte med et mix af storbyferie i Lissabon, badeferie i Burgau og omegn samt et kulturelt lynbesøg i den UNESCO-bevaringsværdige by Sintra. Resten af ferien blev planlagt undervejs. Godt udstyret med de traditionelle guidebøger, med tips fra venner og kollegaer samt Google aftalte vi dagens større oplevelser aftenen inden, og gjorde ellers det vi mest følte for.

Hvordan kom I dertil?

Rejsen blev købt som det første – direkte fly tur/retur til Lissabon fra København. Turen i luften tog 3½ time, og turen fra lufthavnen i Lissabon kan nemt nås med metro eller taxa til centrum.

Turen rundt i Portugal foregik i en lejet bil, som vi bookede få dage inden afrejsen. Motorvejen til Algarve havde vi stort set for os selv, mens trafikken i Lissabon er en mundfuld for selv en erfaren bilist. Når det er sagt, var det enormt nemt at finde rundt, og udlejningsfirmaet havde endda udstyret os med en bizz, så vi kunne køre lige igennem ved betalingsstederne.

Hvordan boede I/hvor skal man bo?

I Lissabon bookede vi os ind på et hotel med pool, så vi var sikre på at kunne blive kølet af, hvis juli-temperaturen ville nærme sig til 40 grader. I Burgau fandt vi en skøn lejlighed med fælles pool via Airbnb. Lige netop valget af Burgau som bopæl på Algarvekysten blev vi utrolig glade for, for de større feriebyer var hyggelige at besøge om aftenen, men de blev i vores øjne hurtigt for meget gøgl og for mange turistfælder.

gæsteindlæg portugal
Den smukke strand i Burgua på Algarve kysten

4 (+/-) mindeværdige oplevelser:

Hold øje med Lissabons street art. Det er muligt at booke guidede street art rundvisninger. Denne mulighed valgte vi ikke, men alligevel så vi så meget fedt gadekunst på vægge, mure og el-standere rundt i byen. For eksempel ved sporvognselevatoren Ascensor da Gloria, hvor gaden er fyldt med farvestrålende værker.

gæsteindlæg portugal
Street art i Lissabons gader

Kig ud over byen fra de mange miradouros – udsigtspunkter – i Lissabon. De findes overalt i byen, og de mange views er helt fantastiske. Vi nød især udsigten fra Miradouro de São Pedro de Alcãntara, Elevador de Santa Justa og den historiske borg Castelo de Sao Jorge, hvor man skal betale for indgangen – til gengæld får man samtidig adgang til at besøge en meget velbevaret ridderborg.

gæsteindlæg portugal
Et af de mange smukke udsigtspunkter ud over Lissabon

Surf i Atlanterhavets bølger ved Praia do Beliche. Stranden på den sydvestlige kyst er en wow-oplevelse i sig selv, og strandturen bliver kun sjovere af at vente på den næste bølge. Heldigvis er det nemt for os turister at være med ”på bølgen”, for det er nemlig muligt at leje boards på stranden. Afslut dagen med at se solnedgangen fra baren på stranden eller fortet i Sagres.

gæsteindlæg portugal
Solnedgang i Sagres

Besøg byen Sintra nord for Lissabon. Vi nåede desværre kun et kort besøg i byen og prioriterede at besøge det eventyrlige slot Palacio National da Pena på vej til lufthavnen. Jeg ville ønske, at vi havde haft 1-2 overnatninger her, for byen er helt speciel. Sintra er en kulturskat, som skal opleves. Pena-paladset, som vi besøgte, er en vanvittig populært seværdighed, som kræver en god portion tålmodighed, men slottets mix af forskellige bygningstraditioner fra Europa og Mellemøsten er samtidig en enestående oplevelse.

gæsteindlæg portugal
Det eventyrlige slot Palacio National da Pena i Sintra

Hvad må man bestemt ikke gå glip af?

Klipperne ved Ponta da Piedade på Algarvekysten. Et besøg på klippen ved Lagos er en total wow-oplevelse. Ens tanker går i retning af de amerikanske Rocky Mountains til Phi Phi-øerne i Thailand. Med andre ord, klipperne er fuldstændig enestående. Området er meget turistvenligt med træstier til de bedste udsigtspunkter. Ved fyrtårnet er der en trappe 20-25 etager ned ad klipperne, hvorfra det er muligt at tage en sejltur gennem klipperne og langs klipperne. Vi tog kun turen ned og op ad trappen og fik alligevel et fantastisk view.

gæsteindlæg portugal
Ponta da Piadade

Hvor spiste I/hvor skal man spise?

I Lissabon vil jeg varmt anbefale et besøg på Time Out Market Lisboa ved Mercado da Ribera Nova. Her er de bedste portugisiske restauratører og madproducenter samlet under samme overdækkede tag. Stemningen er fantastisk, og maden vi smagte var det samme. Det er et must visit ved ture til den portugisiske hovedstad. Også Pizzaria Lisboa er værd at besøge. De serverer de bedste pizzaer, jeg nogensinde har smagt.

gæsteindlæg portugal
Time Out Market Lisboa

På Algarvekysten hyggede vi os flere aftener med at grille, og de aftener vi spiste ude, fik vi imponerende god mad. I Lagos kan jeg anbefale fish & chips-restauranten Ol’ Bastard, i Sagres spiste vi på Three Little Birds og i Burgau nød vi en pizza på det lokale Corso pizzaria. Jeg ville glæde mig til at besøge alle tre spisesteder igen.

Hvad overraskede dig mest?

De fantastiske strande og klipper ved Algarvekysten.

gæsteindlæg portugal
Praia do Beliche, Algarvekysten

Fakta om Portugal:

 • Valuta – Euro
 • Antal indbyggere – 10 millioner
 • Sprog – Portugisisk – men rigtig mange taler godt engelsk
 • Hvornår er det bedst at rejse dertil? – Lissabon må være fantastisk at besøge i forår og efterår. Om sommeren giver den konstante vind en dejlig brise.
 • Visa – nej
 • Vaccination – nej

 

Følg med på Instagram og Facebook. Vil du holdes opdateret, så skriv dig op her på siden, og det siger ‘pling’ i din indbakke, når der er nyt fra Janeaway. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

4 thoughts on “Gæsteindlæg: Portugal i 12 dage

 • 17. maj 2019 at 12:59
  Permalink

  Tak for inspirationen! Vi er på vej – har booket flybilletterne, så vi mangler kun et par overnatningssteder.

  Reply
  • 20. maj 2019 at 10:55
   Permalink

   Det lyder dejligt – håber, I får en skøn tur, mange hilsner fra Jane

   Reply
 • 4. juli 2019 at 23:49
  Permalink

  Sidder i Portugal på vores første aften og får rigtig meget inspiration til vores ture den næste uges tid fra dette indlæg. Tusind tak for det ? vi glæder os allerede til alle de mange flotte og spændende oplevelser vi har i vente ?

  Reply
  • 8. juli 2019 at 20:44
   Permalink

   Hvor er det dejligt, det kan bruges. Det er skønt med feedback. Tusind tak og rigtig god ferie ?☀️?

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.