Getaway til Maldiverne med børn

getaway

Getaway er måske ikke lige det man tænker, hvis man tager turen til Maldiverne. Og inden vi rejste dertil, havde jeg altid tænkt på det, som noget man gjorde uden børn. Og det er ikke utænkeligt, at du tænker det samme, for sådan var det også engang.

Jeg havde kun set billeder fra steder, jeg lynhurtigt kunne se, ikke matchede vores budget. Og steder, hvor der var skruet mere op for bryllupsarrangementer end for børneaktiviteter.

Men for nogle år siden åbnede landet op for backpackere og startede guesthouses på de øer, hvor der ellers kun bor lokale. Og der åbnede muligheden sig også for, at alle vi almindelige mennesker med et budget der ligger under luksus, også kan være med.

Atypisk all inclusive resort

Vi endte nu alligevel med at bo på et all inclusive resort – (som jeg faktisk ikke vil kalde et resort). Det der gør det anderledes end alle de andre enorme resorts med pools, børneklub, babysitter, tennisbane, hytter på pinde, roomservice og jeg skal komme efter dig er, at alt emmer af simple living.

Nej, her var det strandlivet med sol, sand, strand og vand – og snorkling, der var i højsædet. Og når vi fik nok af det, var der et bordtennisbord i receptionen og ellers blev der spillet 500 til den store guldmedalje.

getaway
Bordtennis med de andre børn på øen
getaway
Der spilles 500 i skyggen

Måske verdens mest eksotiske lufthavn

Vores resort vender jeg tilbage til – først vil jeg lige nævne hvor vildt det er at ankomme til Malé lufthavn. Efter du har modtaget din bagage, går du direkte ud til det klareste blågrønne vand, jeg nogensinde har set. Flyveturen til Maldiverne er ret pebret og temmelig lang fra Danmark. men eftersom vi kom fra Sri Lanka, var det kun en lille times flyvning og kostede ikke mere end omkring kr. 500,- pr. person. Vi blev dernæst transporteret med speedbåd til vores ø, en tur på omkring 45 minutter (som kostede det samme som fire flybilletter dertil).

getaway
Lufthavnen i Malé

Maldiverne er Asiens mindste land – både geografisk og hvad indbyggere angår. Øgruppen består af 1190 øer i forskellige størrelser, hvoraf kun 202 er beboet. De er delt ind i 26 atoller.

Vi boede på en meget lille ø ca. midt i den over 800 km lange tange af atoller fra nord til syd, kun 32 km nord for hovedstaden Malé.

getaway
Vores ø set fra speedbåden ved ankomsten

Paradis øen Asdu

Øen, vi boede på, er så ufattelig smuk også selv om vi var der under monsunen (som kom en måned senere end den plejede og lige akkurat ramte de fem dage, vi havde på øen). Kridhvidt sand, turkis vand med koralrev hele vejen omkring og frodig med palmer og træer, hvor du i bedste Robinson Crusoe stil fornemmer, at du bor på en øde ø. Øen kan gåes rundt på 10 minutter.

getaway

Der er ikke andet på øen end dette resort med 30 bungalows. Og så er der kun en lille håndfuld tilbage af denne slags resorts, hvor alt er u(s)poleret. Spartansk og i den grad enkelt. Det har 35 år på bagen med samme ejer og det ser ikke umiddelbart ud til, at han har gjort de store ændringer siden firserne. Hytterne trænger til en klat hvid maling og møblerne har set bedre dage. Men det betyder intet. Det er hyggeligt. Det er ned i gear. Det er afslapning med stort A. Og så er det pokkers eksotisk.

getaway
Smukke farver trods overskyet himmel
getaway
Bungalows på øen
getaway
Pigerne finder skaller på spidsen af øen
getaway
En af mange vilde solnedgange

Sidste udkald inden make over

Stedet er velbesøgt af gengangere og primært italienere og franskmænd. Vi fik stedet anbefalet af vores gode venner, som har en fortræffelig smag, og som vi uden forbehold tager for gode varer.

Og det var sidste udkald, for ejeren Ahmed har besluttet sig for at sælge det hele her til sommer, så stedet får nye ejere. Med nye ejere, vil øen få en kæmpe ansigtsbehandling – bungalowerne vil blive revet ned og der vil blive bygget 80 hytter på pæle med plads til 160-200 gæster. Det vil helt klart miste den charme, som kun få steder har formået at bevare.

Jeg er i hvert fald glad for, at jeg nåede at opleve dette paradis og synes, du skal skynde dig af sted, for at opleve de få der er tilbage. I og med der er så mange øer med hoteller, skal der nok være ét, der kan dække dine behov og ønsker.

Baren med restauranten i baggrunden
getaway
Restauranten

En stor familie samlet på ét sted

Personalet på øen er alle i familie med ejeren Ahmed og supervenlige og hjælpsomme. Øen har sit eget dykkercenter og de to dykkerinstruktører, et par fra Italien, som har været på øen i hhv. 5 og 15 år, sidder i restauranten og spiser måltiderne sammen med gæsterne, alt imens kokken står stolt bagved buffeten og smiler gæsterne velkommen.

Mens vi var der, var der et par fødselsdage, som blev fejret ved at al lyset i restauranten bliver slukket, tjeneren kommer ind med en kage med lys i og alle klapper af fødselaren. Alt meget småt og familiært.

getaway
Øens dykkercenter

El Niño har ødelagt koralrevet

Apropos dykning er det fantastisk omkring øen, og det er snorkling også, eftersom du bare lige kan gå tre skidt ud i vandet hvorefter du er omringet af de vildeste farverige fisk, skildpadder og black tip sharks.

Desværre har El Niño i 2016 hærget hele koralrevet, så 2/3 af korallerne var kraftigt blegede da vi var der. Det er virkelig sørgeligt. Ejeren fortalte at der normalt var en have af levende koraller rundt om hele øen. Nu er størstedelen døde, hvide og triste. Simpelthen så ærgerligt. Det kan tage op til 10 år for dem at blive genopbygget.

En halvdags getaway til øen Dhiffushi

Vi var på en tur til en anden ø, Dhiffushi. En ø, hvor jeg havde luret på et guest house, inden vi bookede, fordi jeg synes det kunne være fedt at bo på en af øerne med lokalbefolkningen. Det var en rigtig god halvdagstur, men det bekræftede mig i, hvor smukt det er på vores lille ø. Strandene på Dhiffushi var beskidte og ucharmerende og der var skrald overalt (Jeg har læst mig frem til, at det er meget normalt på de øer, hvor de lokale bor, men bandlyst på øerne med resorts). Men befolkningen virkede meget imødekommende og nysgerrige og det var fedt at se hvordan de lokale lever.

Getaway
Hovedgaden på øen Dhiffushi
Getaway
Kvinderne der arbejder på Dhiffushi

Tilbage til vores ø… Maden på stedet er ikke det, jeg kommer her for og ej heller konceptet med at have bestemte spisetider hvor jeg står i kø for at få noget mad. Det mindede mig lidt om højskoletiden, hvor grådige unge mennesker ikke kunne komme hurtigt nok ned i spisesalen, når gong-gongen lød.

Men igen, her er det lige meget. Og pyt med at malingen skaller af – her er så smukt og eksotisk, at det overskygger alt andet. Og til trods for koralblegning, overskyet himmel og monsun, så havde vi fem eventyrlige dage på Maldiverne.

getaway
En skøn strand på Dhiffushi, dog med lidt skrald

Her kan du læse om flere getaways.

Følg mig også på Facebook

Du skal ikke have visum for at rejse til  Maldiverne, hvis det er under 30 dage. Dit pas skal være gyldigt i seks måneder efter endt ophold.

Tidsforskellen er lidt forskellig alt efter hvilken atol du bor på, men +4 eller +5 timer fra vintertid i Danmark.

Maldiverne er et muslimsk land, derfor er det mange steder forbudt at bade i bikini eller topløs. I det hele taget skal du respektere deres religion og huske på, at du er gæst i deres land.

getaway
Forholdregler på Dhiffushi

4 thoughts on “Getaway til Maldiverne med børn

 • 7. april 2017 at 14:59
  Permalink

  Hej Jane
  Hvor er det nogle lækre billeder – få såå meget lyst til at rejse til Maldiverne med mand & børn 🙂

  Reply
  • 9. april 2017 at 21:25
   Permalink

   Hvor er det godt at høre – jeg kan kun anbefale det 🙂

   Reply
 • 29. september 2017 at 12:51
  Permalink

  Hej Jane

  Tak for dine rejsebeskrivelser. Har du nogen kontaktinformation på Asdu. Jeg har fundet en mail, men jeg får intet svar.

  På forhånd tak,
  Maiken

  Reply
  • 2. oktober 2017 at 11:32
   Permalink

   Kære Maiken,
   Den mail vi bookede igennem er info @ asdu.com – men jeg er ikke sikker på, den er aktiv mere, da stedet blev solgt umiddelbart inden jeg var der med overtagelse kort tid efter. Så jeg tror desværre, de er i gang med at bygge et stort luksushotel på øen nu…
   Men prøv at skrive til dem, det kan jo være der er en i den anden ende, der tjekker mailsne og ved meget mere 🙂
   God fornøjelse,
   Jane

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.