Moments from… Puerto Galera, Filippinerne

Indeholder reklamelink

Efter en lettere anstrengende 12 timers tur, ankommer vi til paradis. Puerto Galera ligger på øen Mindoro og går for at være det bedste dykker-/snorkelsted på Filippinerne.

Puerto Galera
Vidunderlige Puerto Galera på øen Mindoro

Vi forlader hotellet i Legazpi kl. 7.00 om morgenen, flyver til Manila, hvorfra vi finder en taxa der kan køre os til havnebyen Batangas. Jeg havde læst, at det kostede omkring 160 kroner, men vi kommer af med 450 kroner (jeg ved stadig ikke, om vi blev storsnydt?) Vi har ikke tid til lange forhandlinger, da vi allerede har billetter til en færgeafgang i Batangas, så vi er nødt til at takke ja til den dyre tur. Mit jyske forhandler-gen er lettere krænket, men vi skal ligesom nå den færge. Og det gør vi da så sandelig også, for færgen sejler først en time senere, end hvad der står på vores billetter – og firmaet har desuden skiftet navn i mellemtiden. Til gengæld betalte vi det dobbelte for billetterne, ved at bestille hjemmefra. Men vi kommer – langt om længe – frem til den lille havneby Puerto Galera på øen Mindoro, hvorfra vi ringer til vores hotel, som så henter os i deres egen private båd. Klokken 19.00 er vi fremme og pænt trætte. Men jeg kan straks se, at det har været alle anstrengelserne værd.

Puerto Galera
Udsigten fra vores værelse

Vi bor på Coral Garden Beach Resort, som ligger på en ø, hvor der ud over hotellet er en skole og en lille landsby. Der er ingen indkøbsmuligheder, men der er restaurant på hotellet, hvor vi indtager de fleste af vores måltider i de 4 dage, vi er her. Og vi har verdensklasseudsigt fra værelset.

Puerto Galera
Udsigt fra værelset ud over bugten

Lige ud for hotellet er der koralrev, så vi kan hoppe i vores superfede snorkeludstyr, som vi har fået med fra Kingfish og starte undervands-eventyrene. Det er superlækkert udstyr, der bare virker og aldrig har jeg da fået så mange positive kommentarer på mine svømmefødder. Jeg høster en masse street-credit blandt dykker-typerne. Vi tager også en bådtur i de karakteristiske filippinske banca-både, som sejler os rundt i området, hvor vi ligger i vandet på hver side af båden med hovedet under, og holder fat i en snor, der er til for det samme. Masser af koraller og farverige fisk er lige for øjnene af os. Vi sejler også over til nogle grotter, som vi kravler rundt i – vigtigt med strandsko.

Puerto Galera
Klar til endnu en snorkeltur
Puerto Galera
‘Jeg har set 10 klovnefisk’ på snorkelsprog
Puerto Galera
I’m the King of the World…
Puerto Galera
Langhåret grottelurer

På hotellet står tiden stille. Der er ikke meget at lave ud over at lave lektier, skrive dagbog, spille pool og kort – Casino og Svensker-whist hitter på denne tur… og vi spiller 3-5-8, som man kun kan/skal være tre til. Og når det bliver for varmt, springer vi i svømmefødder og tager dykkerbriller og snorkel på til endnu en undervands-dukkert, for at se om klovnefiskene stadig er der.

Fisk og koraller ved hus-revet

Hotellet er i øvrigt til salg og i et splitsekund overvejer jeg, om vi skal købe det og bosætte os på paradis-øen…

Puerto Galera
Pool på vores skønne hotel

Et par gange får min datter og jeg massage. Så ankommer der to massører med båd, kommer op på vores værelse og masserer og sejler tilbage (til Sabang) igen.

Puerto Galera
Massørerne ankommer fra Sabang – Karlas fanklub i forgrunden ‘Kaaarla, Kaaarla…’

Personalet har ikke meget at lave, da vi er de eneste gæster, så der bliver kræset om os og den ene tjener er helt pjattet med min søn, som hun først tror er en pige. Hun bliver helt vildt flov, da hun finder ud af fejlen, men jeg fortæller hende, at det sker hele tiden, I lufthavnen blev han gelejdet ud af herretoilettet af en venlig mand, der ville sørge for, at han kom rigtigt ind på dametoilettet. Nogle ville måske synes, det er lidt træls at blive forvekslet med en pige konstant, men min søn – som har ladet håret gro for at ligne sit store idol Mikkel Hansen – er da ligeglad, for han ved godt selv, han ser sej ud.

Puerto Galera
Her ville de gerne have besøg af den langhårede dreng

Og langt eller kort hår – børnene får hurtigt en fanklub på øen. Alle de lokale børn passerer hotellet nede i vandkanten til og fra skole og stopper op og kalder på dem. Lige indtil nogle voksne (som ikke er min mand eller jeg) jager dem væk, så de ikke generer gæsterne. Os generer det dog ikke det mindste.

Vi tager på små ture rundt i området til blandt andet de strande, hvor de fleste hoteller er. Først tager vi en tricycle til Talipanan Beach, Aninuan Beach og White Beach. Sidstnævnte er klart det mest turistede med rig mulighed for at spise på forskellige restauranter hver aften.

Puerto Galera
White beach

En anden dag tager vi til Sabang. Uha, hvor er jeg glad for at vi ikke boede der. En kort gåtur langs stranden kommer du dog til en anden lille bugt Small La Lagune som er hyggeligere og endnu hyggeligere er det i Big La Laguna, endnu en bugt derfra. Selve Sabang er bare larm og noget rod. Vi tager en jeepney til The View Point, hvor vi spiser frokost med den smukkeste udsigt og da vi tager derfra, stopper en tricycle, for at tage os med, selvom han allerede har en mor og søn plus indkøb i den lille motorcykel, som jeg ville sværge, ikke kunne tage flere folk med. Men jo jo, han kunne snildt presse os ind her, der og alle vegne og tøf tøf op af bakken, hvor vi er lige ved at tro, vi skal ud og skubbe. Vi kommer helskindet hjem til vores hotel og pakker vores alt for mange pakkenelliker, for at tage tidligt afsted næste morgen – vi skal et smut forbi Manila for at flyve videre til Coron, Palawan.

Puerto Galera
Udsigten fra ‘The View Point’
Puerto Galera
Downtown Puerto Galera
Puerto Galera
Solnedgang fra hotellet

Følg også med på Instagram og Facebook, hvor jeg løbende opdaterer billeder fra vores 4 måneders rejse 🙂

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish