Moments from… Coron, Palawan, Filippinerne

Indeholder reklamelink

Palawan stod øverst på min bucket list over steder, jeg gerne ville besøge i Filippinerne. Jeg har læst en masse forud, både i bøger og på blogs og har forberedt mig på, at det her kommer til at være smukt. Vi ankommer til Coron med fly fra Manila. Vi har været tidligt oppe, for at tjekke ud fra det skønne Coral Garden Beach Hotel i Puerto Galera hvorfra vi sejlede til Batangas, kørte 2,5 time til lufthavnen og fløj til øen Busuanga, hvor byen Coron (Proper) ligger. Det er lidt forvirrende, for der er også en ø der hedder Coron lige syd for byen Coron Proper (som altså ligger på øen Busuanga…).

Coron
Coron by

Vi kører med den måske mest crazy chauffør indtil nu. Han overhaler og dytter for et godt ord og klemmer nemt sin minibus gennem passager, hvor jeg ville tvivle på, en Ellert kunne være. Men uden en skramme bliver vi sat af ved havnen, hvorfra vi skal sejle ud til øen, hvor jeg har booket et hotel, der viser sig at være intet mindre end vidunderligt. Discovery Island Resort. Helt igennem magisk. Der er ikke andet på øen. Hotellet har restaurant, arrangerer ture, har pool og poolbord. Her er lagt op til ren afslapning. Vi bestiller mango juice, banan smoothies, spiller kort og bader i poolen i vores helt igennem lækre badetøj med uv-beskyttelse, som vi har fået sponsoreret af Kids-world til rejsen.

Glade børn i lækker pool med lækkert uv-badetøj fra Kids-world
Discovery Island Resort

Der er så mange øer på Filippinerne – omkring 7000 – så det er kropumuligt at tro, du kan opleve det hele, og særligt når der er så tidskrævende at komme fra et sted til et andet. Men hvor er det dog nogle smukke steder, vi besøger. Virkelig forskellige – og vi bemærker at hvert sted har sin slags tricycle. Nogle er lukkede, nogle med sidevogn, nogle med sidehus osv. Hver region har sit personlige touch på den populære motorcykel.

Coron
Tricycle, Coron style…

Det er et must at tage på bådtur rundt til de smukke øer, når du besøger Coron. Vi bestiller en tur i egen båd og har madpakker med. Jeg har læst, at der er crowded på mange at de populære steder, så vi beder guiden på båden om at tage stederne i omvendt rækkefølge, så vi ikke ankommer sammen med alle andre. Han er helt med på idéen og forstår straks vores behov. Første stop er en helt vidunderlig paradisstrand – Banul Beach – hvor tiden simpelthen står stille. Vi har det hele for os selv og hvis man på nogen måde kommer tæt på at føle sig som Robinson Crusoe, så er det her. Vi går helt i baglås over farverne og stilheden og har bare lyst til at blive her for evigt.

Coron
Banul Beach på Coron Island
Vidunderlige Banul Beach

Næste stop er ved et skibsvrag, hvor vi snorkler rundt i vandet sammen med en milliard (knap…) zebrafisk, som ungerne kæmpede en hård kamp med at jage. Endnu en super oplevelse – lige indtil jeg kigger op over vandoverfladen med mine dykkerbriller, og ser, at der var en strøm af både på vej med utroligt mange kinesere og japanere, som ser ud til at elske Filippinerne. Vupti vapti, op med os og videre til næste stop på turen.

Nærgående zebrafisk
Coron
Snorkler med fiskene

Twin Lagoon – her er det umuligt at komme alene, da der åbenbart kommer turister på alle tidspunkter af dagen. Så her er vi ikke alene, men det gør ikke noget – vi er stadig helt høje af de andre steder vi har været. Jeg ved at lykken kun kommer i glimt – og dette er vi alle 4 enige om, er et af glimtene. Sidst med bestemt ikke mindst tager vores søde guide os til Kayangan Lake – en smuk ferskvandssø som vi kan bade i. Vi SKAL have redningsveste på, for at guiden ikke mister sit job (!?), så det gør vi naturligvis. Vi skal gå op gennem en sti hvorfra der er den vildeste udsigt og herfra går vi ned og bader i det friske vand en times tid inden turen går tilbage til båden, som sejler os tilbage til vores hotel.

Coron
På vej ind til Twin Lagoon
Coron
Kayangan Lake
Coron
Magisk udsigt ud over Corons smukke øer

Byen Coron Proper er stadig ret underudviklet i forhold til mængden af turister. Her er et par dejlige kaffebarer, et par gode restauranter, en enkelt lækker bohemian style butik og ellers er resten butikker ret ens med turist t-shirts, solcreme, nøgleringe, badetøj mm. Og så er der et hav af små kiosker med chips, vaskepulver, kolde drikke og Néscafe i alle afskygninger. De går ikke så meget op i kaffe, så det er pulver med alle varianter af mælk og sukker, americano osv.

Vi får slappet en masse af og er gode til at skifte mellem dage med oplevelser og dage, hvor vi ikke laver andet end læse, lave lektier og bade mens vi drikker kolde drikke og nyder livet.

Coron
Take a chill pill
Solnedgangen set fra restauranten på Discovery Island

Følg også med på Instagram og Facebook, hvor jeg løbende opdaterer billeder fra vores 4 måneders rejse 🙂

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish