Getaway til Brasiliens Paraty med børn

getaway
Smukke Paraty

Historisk og velbevaret

Beliggende halvvejs mellem Rio de Janeiro og São Paulo på den frodige kyst Costa Verde, ligger den lille kystby Paraty. Byen er kendt for sit smukke historiske centrum, som er yderst velholdt med hvidkalkede huse og brostensbelagte gader. Og så er her lukket for biltrafikken, hvilket gør det til et ekstra idyllisk tilflugtssted, væk fra Brasiliens storbyer.
getaway
Det historiske centrum

Paraty er omgivet af skove, uberørte strande og azurblå vand. Det tager ca. 4 timer at køre hertil fra Rio, men de fleste stopper efter 2, hvorfra man kan sejle ud til Ilha Grande. Det skulle også være helt fantastisk, men jeg vil foreslå, at du prioriterer Paraty, hvis ikke du kan nå begge dele.

getaway
Én af de mange farverige både

Der er mange ting at lave i Paraty, men de fleste kommer her bare for at ‘være’. Det er et af de steder, hvor du kan ende med at opholde dig langt længere end planlagt, hvis ikke du har en stram bagkant. Tag minimum 3 overnatninger, så der både er tid til at se byen, tage på en af mange dagture, ligge på stranden og bare chille i byen.

getaway
Langs floden der løber gennem byen

Spis lækkert og sov godt

Spis frokost på Manué som laver de lækreste açaí bowls. Og så laver de god kaffe, lækre sandwiches og kager. Og de sparer ikke på nutella’en i deres pandekager. Vi kom her flere gange. Spis aftensmad på Bom Jardim og Punto Divino. Begge italienske og ligger i det historiske centrum og dejligt børnevenlige.

getaway
Den dejlige lille restaurant Manué

Bo på et af de mange pousadas. Jeg kan anbefale Casa Do Rio, som bare er et superhyggeligt familieejet hotel – eller hostel er det nok nærmere. De har en lille pool – og når jeg siger lille, mener jeg rigtig lille. Men børnene elskede den. Her er også en bar som laver utroligt stærke caipirinhas og nogle dage laves der lækker mad, som kan tjekkes på tavlen i baren. Det ligger udenfor det historiske centrum, hvilket kun gør det billigere.

getaway
Pousada Casa Do Rio

Hvis det er muligt, skal du lade din kuffert blive hjemme. Det er svært at trille den rundt i de brostensbelagte gader. Særligt hvis du bor i det bilfri historiske centrum hvor din chauffør ikke må køre dig til døren. Vi lod vores stå i Rio de Janeiro, hvor vi havde base.

Oversvømmelse i gaderne

Guderne vil vide, at når der er fuldmåne, bliver Paratys gader oversvømmet. Det forstod byens arkitekter for længe siden, og så det som en velsignelse, fordi højvandet, kunne bruges til at rense gaderne i det historiske centrum. Og dette sker så en gang om måneden, og det må have været fuldmåne da vi var der, for den dag vi ankom, måtte vores chauffør finde en alternativ vej til vores Pousada, netop pga. højvande.
Prøv at planlæg dit besøg med fuldmåne, for at se den berømte oversvømmelse.

getaway
En gade i den historiske bydel efter højvande

Besøg de omkringliggende strande

Tag på en bådtur ud til nogle af de smukkeste strande ever. Der er flere forskellige udbydere i byen, så hvis du har tid, kan du besøge et par af dem, for at få den tur, der passer lige til dine behov. Ud over bådture er der ture til vandfald, jeepture, cykelture, rideture mm. Mange muligheder.

getaway
En af de mange smukke strande omkring Paraty

Undgå som udgangspunkt højsæsonen, der løber fra december til februar. Her skulle der efter sigende være rigtig mange turister, som har fået øjnene op for den vidunderlige kystby. Vi var der i juli og der var ikke særlig mange turister. Vejret var til gengæld også lidt blandet.

getaway
Bådtur i og omkring Paraty
getaway
Glade børn på bådtur
getaway
Paraty ligger ca. 250 km fra Rio de Janeiro

Læs også om vores rejse til Rio de Janeiro. Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op til at få en mail fra mig. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

2 thoughts on “Getaway til Brasiliens Paraty med børn

 • 3. juli 2018 at 15:32
  Permalink

  Hej Jane
  Er blevet godt lun på Brasilien. Men så stort et land er det svært at begrænse sig?vil du sige at juli er ok tidspunkt – kan læse at det er deres vinter?
  Vi var på Bali og gili i februar og der var vejret meget ustadigt og det lagde en lille dæmper.
  Vh Jane

  Reply
  • 3. juli 2018 at 20:55
   Permalink

   Hej Jane,
   Jeg kan kun misunde dig (på den gode måde, hvis det findes) hvis I tager til Brasilien.
   Juli var et fedt tidspunkt, fordi det var varmt men ikke FOR varmt. Der var 20-25 grader og nogle dage med meget meget lidt regn.
   Ikke noget jeg husker som irriterende og ej heller noget der lagde en dæmper på tingene. Og så var der ikke plastret til med turister, hvilket jeg var meget glad for.

   Nu kan du måske hjælpe mig – vi tænker lidt Bali i april næste år, tror vejret er ok der, men hvor er de bedste strande på selve Bali?
   Mange hilsner fra
   Jane

   Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.