Planlægning af road trip i Australien

Finally back – det er 11 år siden, vi var her sidst. Der boede vi her i 8 måneder – hovedsagligt i Brisbane. Vi har altid talt om, at vi skal tilbage på et tidspunkt. Nu er drømmen blevet til virkelighed og med ankomst til Australien, er vi en fjerdedel inde i vores eventyrlige familieprojekt – 4 måneder på farten.

Læs mere om hvordan vi pakkede til 4 måneder her…

Australien
Badetøj, dykkermaske, håndklæde og rejsebog – off we go!

Orlov fra arbejde, børn ud af skolen og pakke de få ting, vi ikke kan undvære. Vi har indtil nu tilbagelagt en måned i henholdsvis Hong Kong, Filippinerne og Singapore. Herfra hedder det 2 måneder i Australien – og derfra Bali og Japan, inden vi igen rejser hjem fra Hong Kong.

Vores to måneder Down Under er ikke mere planlagt, end at vi har booket motorhome og med den som base, regner vi med at være lidt mere living-on-the-edge-agtige, uden at have alt for meget planlagt på forhånd. Der har været mange overvejelser og mentale for- og imod-lister og flere ønsker, der skulle indfries. Men vigtigst er at have hovedpunkterne på plads og derfra tager vi det, som det kommer. Og så glæder vi os ustyrlig meget til at være endnu tættere sammen og dele alle oplevelser med hinanden.

Autocamperen

Der er mange ting, du skal have styr på, når du beslutter dig for at rejse rundt i en autocamper. Hvilken model, størrelse, hvor den skal bookes, hvordan ruten skal være, hvor meget bagage kan man have med, hvor skal den afhentes, hvad koster den dagligt (inkl. diesel og overnatninger i caravan parks), indkøb, madlavning, toilettet mm.

Når du har fundet ud af hvilken rute du skal på og hvem du vil booke igennem, er det bare med at glæde sig. Alt andet kommer hen ad vejen og vigtigst, synes jeg, er ikke at have for meget planlagt på forhånd, da fleksibiliteten er hovedessensen i at have et rullende hjem på hjul som base på dit eventyr.

Australien
Vores rullende hjem

Vi bookede en 4 personers bil (4 Berth Campervan – hvor der egentligt er plads til 6) gennem Thl. De administrerer både Mighty, Britz og Maui. Den første vi lejer er fra Brisbane til Adelaide og den næste fra Perth til Perth. Der er ekstra gebyr, når du afleverer bilen tilbage i en anden by, end der hvor du henter den. Vi havde booket Mighty, som er deres billigste mærke. Begge gange er vi blevet ’opgraderet’ til Britz.

Australien
Vores Campervan

Maui er de nyeste (og dyreste) og bilen må ikke være mere end 18 måneder gammel, når du lejer den. Derefter bliver den nedgraderet til en Britz. Jeg synes Britz fungerer fint, men der er megen slitage og småting der let går i stykker. Det formoder jeg, man undgår i en Maui. Vi mødte et par, der har lejet autocamper for 9. år i træk, og de svor til Apollos Adventure Campervan. Udbuddet er forholdsvist stort og af andre kendte mærker er Jucy, Travellers Autobarn, Let’s Go, Wicked og StarRV. Brug lidt tid på at finde ud af hvad dit behov er – 4WD, cruiser, explorer mm. De fedeste campere er dog HELT klart gamle folkevognsrugbrød eller lignende, hvor det er en livsstil i sig selv at indrette, bygge og gøre den helt personlig. Happy Camper, here we go!

Australien
Folkevognsrugbrød i Byron Bay
Australien
Gemmenført brun 70′ er hippiestil med ægte tæppe, guitar og udendørs bruser på bagsiden.

Ruten

Det er en øvelse i sig selv at lave en rute i dette store land, hvor jeg til at starte med mente, at vi da sagtens kunne nå ALT på 2 måneder. Du er nødt til at prioritere hårdt, så der også er tid og fleksibilitet undervejs til bare at VÆRE.

Få inspiration til oplevelser i Australien hos Your RV Lifestyle, som har lavet en liste med de 100 Best Things to Do in Australia.

Vi starter med en uge i Brisbane, som er et ret godt valg, da der nordpå er kæmpe oversvømmelser og sydpå gedigne skovbrande. Fra Brisbane lejer vi vores første motorhome… eller campervan… eller autocamper – (kært barn har mange navne) – som skal bringe os til Adelaide. Herfra flyver vi til Perth, hvor vi lejer endnu et hus på hjul og starter i det sydlige Western Australia inden turen går nordpå til Exmouth og retur til Perth igen.

Og hvor parkerer man for natten? Jeg har været lidt usikker på, om man bare kan parkere hvor som helst eller hvordan det foregår. Her kan jeg sige, at der er MANGE skilte på rastepladser med NO CAMPING. Så det sikreste er at tage på Holiday Camps/Caravan Camps eller Rest Areas hvoraf nogle er gratis. Vi bruger thl’s App, hvor der er en fin oversigt over mange af landets campingpladser. Så kun et par gange har vi parkeret på en strand eller på en p-plads ved et indkøbscenter.

Vores rute kommer til at se nogenlunde sådan ud:

Østkysten fra Brisbane-Sydney – 9 dage:

Brisbane – Burleigh Beach – Tweed Heads – Byron Bay – Coffs Harbour – Port Maquarie – Newcastle – The Entrance – Sydney. Herfra kører vi et langt stræk til Melbourne.

Sydkysten fra Melbourne-Adelaide – 13 dage:

Melbourne – Phillips Island – Torquay – Great Ocean Road – Mt. Gambier – Adelaide. Herfra flyver vi til Perth.

Vestkysten fra Perth-Exmouth – 28 dage:

Perth – Wave Rock – Albany – Denmark – Jurien Bay – Monkey Mia – Coral Bay – Exmouth – Carnavon – Cliff Head – Perth

Australien
Mit lidt naive hjemmelavede rutekort

På farten

Vi ankommer til thl og får hurtigt formaliteterne i orden og gennemgår bilen – det tager måske en lille time. Inde i kontoret har de en kæmpe re-cycle reol, hvor alle dem der lige er kommet retur med en campervan stiller de ting, de ikke skal have med videre – bøger, mad, bolde, hulahopring, børnestole mm. Så der tager man bare løs, hvis der er noget man kan bruge. Herfra kører vi til et indkøbscenter og køber stort ind, så vi har til de næste mange dage. Søren drøner rundt i den store bil med en længde på 7,5 meter i venstre side af vejen, som om han aldrig har foretaget sig andet. Bakker den ind på parkeringspladser og sidder og nynner med på Peter Sommer og nyder en tår af sin (instant) camping-kaffe i vores nyindkøbte miljøvenlige kaffekopper, mens han navigerer dyret med én hånd.

Jeg selv undrer mig over, hvorfor jeg overhovedet fik lavet internationalt kørekort, for jeg er MEGET bedre til at kommentere, og tvivler stærk på, at jeg komme til at sidde bag rattet. Det sker dog alligevel en enkelt gang, hvor vi holder på en totalt øde parkeringsplads og der ikke er andre biler i miles omkreds.

Australien
Mig der drøner rundt i dytten på en totalt forladt parkeringsplads

Af sted med os på vej sydover med vores nyindkøbte store autocamper-route-map over Australien – som var ret overflødigt at købe, men alligevel rart, når wifi svigter, som det ofte gør. Jeg har 3LikeHome, men jeg vidste ikke, at det kun var op til 30 dage, du kunne bruge data. Og de 30 dage var ligesom gået, da vi startede vores roadtrip, hvor jeg skulle sidde med Google Maps. Heldigvis kan thl-appen downloade kort og beskrivelser over caravan parks osv. offline.

Vi drøner derud af og til trods for at jeg ikke bliver køresyg, går jeg konstant og gynger lidt omkring uden for camperen, som om jeg har været ude at sejle. Er spændt på, om det bare er i starten eller om det bliver ved i to måneder.

Australien
Klar til campinglivet 🙂

Følg også med på Instagram og Facebook, hvor jeg løbende opdaterer billeder fra vores 4 måneders rejse 🙂

Vi ses,

2 thoughts on “Planlægning af road trip i Australien

  • 25. marts 2019 at 13:04
    Permalink

    Australien er super dejligt! Og så lyder det virkelig fedt, at I har hele to måneder her. Vi har selv en måned (men desværre kun en ug tilbage), hvor vi har kørt fra Sydney og op til Cairns. Her er simpelthen så flot, og ligesom jer drømmer vi allerede om at komme tilbage igen 🙂

    Reply
    • 27. marts 2019 at 10:41
      Permalink

      Hej Mia og Steffan,
      Ja, Australien er vidunderlig. Før denne rejse, havde jeg kun været på østkysten, Melbourne og Tasmanien. Det er en smuk tur, I vælger – denne gang nåede vi desværre ikke nord for Brisbane. Men til gengæld tog vi Vestkysten med. Det SKAL I gøre, næste gang. Her er magisk. God rejse, mange hilsner fra Jane

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.