5 ting du skal vide om Homeswapping

I en tid, hvor næsten alt drejer sig om affaldssortering, bæredygtighed og genbrug, synes jeg det er nærliggende at dyrke homeswapping (home-exchange, boligbytte – kært barn har mange navne) så meget som muligt.

Jeg vil i virkeligheden helst have, der bor nogle i vores hus, når vi selv er væk, så tanken om homeswapping er genial for mig. Hvorimod min mand lige skulle sluge kamelen omkring fremmede i vores hjem. Men som med så meget andet, har jeg fået den vendt om, så han nu tror, det er hans egen idé, og derfor elsker det.

Der findes over 20 forskellige ’byt bolig portaler’ og jeg kender flere, der har dyrket det længe, men for mig er det forholdsvis nyt. Ikke Airbnb delen, hvor jeg lejer ud til andre og de lejer af mig, men den direkte boligbytte, hvor der ikke er penge involveret.

Jeg har kastet min kærlighed over den portal, der hedder Love Home Swap (LHS). Primært fordi den adskiller sig fra de andre på markedet med sit pointsystem (mere om det længere nede). Men også fordi den er grafisk fed, bruger cool fonte og bare er visuel lækker.

5 ting, du skal overveje, inden du går i gang

1. Det er ikke fuldstændig gratis

Stort set alle portalerne opkræver brugerne et medlemsgebyr for at søge efter boliger og komme i kontakt med de andre medlemmer. De fleste har årlige medlemskaber, men der er også nogle, hvor du betaler pr. måned. Brug lige noget tid på at undersøge markedet, så du får det, der passer bedst til dine behov. Jeg betaler LHS en gang om året. Der er tre forskellige medlemskab-niveauer og mit medlemskab er standard. Det jeg betaler for et år, svarer til halvanden overnatning i New York, så det er for længst tjent ind.

2. Det er ikke altid optimalt at bytte

Du skal naturligvis overveje, om et boligbytte er ideelt for den rejse, du skal på. Hvis du skal på rundrejse er det ikke ideelt. Men hvis du bruger det som base, ligesom vi gjorde i Rio, så kan du stadig spare mange penge. Vi havde 10 nætter på Ipanema Beach og sov der kun halvdelen, fordi vi tog på nogle ture i Brasilien med en lille bagage og vendte tilbage til lejligheden igen. Så fungerer det genialt.

3. Der er mere end én måde at swappe på

Simultant bytte – du kan bytte med andre medlemmer, hvor I bor i hinandens hjem samtidig.

Forskudt bytte – du kan bo hos nogle, når de ikke er hjemme, og de har et ophold til gode hos dig.

Hospitality exchange – du kan bo hos nogle der er hjemme.

Point swap – og så kan du, som jeg er stor fan af, lave point swap (gennem LHS). Point gør det nemt for dig at arrangere rejser. Du behøver ikke at matche datoer og steder med andre medlemmer. Du optjener point, når et andet medlem bor i dit hjem og du ikke bor i deres. Point gør det mere fleksibelt. Brug det tidspunkt, hvor dit hjem alligevel står tomt til at optjene point, som du kan bruge til ferie et helt andet sted, når det passer dig. Da vi var i Sri Lanka, havde vi én fra Portugal boende som betalte med point. Og i april havde vi en engelsk familie boende, mens vi var i Jylland og fejre påske. De point har vi brugt på andre ferier.

4. Husk at forventningsafstemme

En af de bedste måder at gøre dit boligbytte trygt på, er at lære dine udvekslingspartnere at kende rigtig godt. Det handler ren og skær om kommunikation (oftest på mail igennem portalen). Vær informativ mht. hvordan de får nøglen, om de skal tømme postkassen, om de skal vande blomster, hvad du forventer med rengøring ved afrejse mm. Bliv enige om hvor meget der hører med i byttehandlen. Må de låne bilen, cykler, grillen mm. God kommunikation giver en fantastisk oplevelse.

Rejsetips
Vores skønne homeswap-hus i Rio, hvor vi havde privat pool

5. Bo som en lokal og få insider tips

Og så er der den bedste del – du bor som en lokal og hvis du er heldig, hvilket jeg har været alle gange, så får du virkelig gode og autentiske anbefalinger af dem, du bor hos. I Rio fik vi anbefalet nogle restauranter, som vi ikke selv havde fundet, og det var sjovt nok dér, vi spiste bedst.

Og så lige en sidste ting… Vær forberedt på, at bruge MEGET tid på det… MEN når det lykkedes, er det SÅ fedt. Go for it!

Du kan læse om mine forskellige getaways her.

Rejsetips
Få flere tips og mere inspiration her

Følg mig også på Facebook og del gerne dine oplevelser, ris eller ros med mig i kommentarfeltet.

Og så kan du efterlade din mailadresse, så du får det nyeste fra janeaway direkte i mailen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.