Favorit spisesteder i København #2

Og så lige de ekstra, som også skal nævnes

Ja, jeg er et madøre og jeg elsker at spise ude. Jeg må lige tilføje nogle lækre restauranter til min top 10 favoritter til spisesteder i København. Prøv dem! Nyd dem!

1. Bistro Sorte Hest  ***den er lukket permanent***

Restaurant og vinbar Bistro Sorte Hest på Vesterbro emmer af liv i en afslappet stemning. De mørke møbelklassikere fremstår elegant i kontrast til de hvide flisevægge, som er de oprindelige fra det gamle industribageri, der tidligere lå i lokalerne, som nu er moderne indrettet.

Maden er det bedste fra det franske køkken. Jeg fik Confit de Canard Burger med fritter, som var så saftig og lækker, af min mund næsten løber i vand, bare ved at skrive om den. Andekødet var smørmørt og blandet med syltede rødløg og cheddarost. Bollen, som er en ægte smør-burger-bolle, når den er bedst, er smurt med trøffelmayo. Uhmna! Til dessert delte min veninde og jeg (burgeren mættede for meget til en dessert til hver) Profiteroles (vandbakkelser) med fyld af chokolademousse, serveret med vaniljeis. Alt kan stærkt anbefales.

Det er ejeren Connie – en smilende og skøn kvinde – der selv, som værtinde sørger for, alle føler sig godt tilpas. Connies mand, som i dagtimerne arbejder inde i København, tager gerne opvasken ude bagved, for at få sin kone at se.

Rejseinspiration
Confit de Canard Burger med fritter på Bistro Sorte Hest

2. Mother, Vesterbro

Andre favoritter er Mother som nok serverer de bedste pizzaer i byen og jeg elsker stemningen om sommeren, hvor der er proppet udenfor.

rejseinspiration
Mother

3. Llama, København K

Llama, som kan noget med det fantastiske designede mosaik gulv og deres sydamerikanske køkken, der får tænderne til at løbe i vand. Lækre lækre tacos.

rejseinspiration
Llama

4. Taxa, Nørrebro

Taxa skal man heller ikke glemme, en meget charmerende café på Nørrebro, som får mig til at føle, at jeg sidder i Berlin med deres rå indretning på det mest fabelagtige hjørne lige ved Nørrebroparken. Dog skal de lige overveje at sænke priserne en smule.

rejseinspiration
Taxa i Hørsholmsgade

5. Spisehuset, Vesterbro

Spisehuset i den brune kødby emmer også af stemning med sit enkelte skandinaviske bistrokøkken.

rejseinspiration
Spisehuset, Den Brune Kødby

6. Petit Paté, Frederiksberg (Har skiftet navn til Au Bistrot)

Petit Paté som er Paté Patés lillebror på Frederiksberg er også utrolig hyggelig og i samme stil, både i indretning og menu, som storebror.

rejseinspiration
Petit Paté

7. Salon 39, Frederiksberg

Salon 39 har jeg i et andet indlæg nævnt pga. deres burger, som er helt legendarisk, men i det hele taget er stemningen på Salonen bare charmerende, og så er betjeningen bare i top.

rejseinspiration
Salon 39

8. LêLê & Sticks’n’Sushi, flere adresser

LêLê har jeg også svært ved at blive træt af og det samme gælder Sticks’n’Sushi, selvom jeg normalt synes lidt af charmen går af, når det bliver en kæde, men i særdeleshed fordi jeg synes deres priser er lige pebrede nok.

rejseinspiration
Lê lê
rejseinspiration
Sticks’n’Sushi

9. Cantina, København K

Og så skal man ikke glemme Cantina i Borgergade, som har lækre sprøde pizzaer lavet på surdej – og i det hele taget en meget personlig og nærværende betjening.

rejseinspiration
Cantina i Borgergade

Læs om flere spisesteder i København her. Og del med glæde dine favoritter i hovedstaden…

Følg mig også på Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish