Sommerdrinks i København en sensommer-aften

rejseinspiration

Sommeren har ikke vist sig fra den bedste side i Danmark, og alligevel kom der så lidt sol i august. Men nu regner det igen… Jeg håber, september bliver måneden, hvor solen brænder lidt mere igennem. Og hvad er bedre end en sommerdrink en varm sensommeraften?

Vi kommer ikke udenom, at Aperol Spritz har været årets sommerdrik (i stærk konkurrence med flyversjussen, vil nogle mene). Og den drik er også virkelig sommerlig og skøn – men om det er en hjemmemixet drink fra en hjemmebar til havefesten, en velmixet drink på en restaurant med familien eller en kold øl i parken, så er en kold sommerdrink hvert fald noget, der hører de lyse nætter til.

Dette er ikke en guide til de lækreste drinks-steder i København, blot lidt inspiration til at komme ud og nyde de sidste sommeraftner.

Kihoskh

På Sønder Boulevard ligger den fantastiske moderne købmand Kihoskh, med et kæmpe udvalg af øl. Har de ikke lige den du mangler, så kan de måske skaffe den hjem. De har også et hav af magasiner og et stort udvalg af kaktusser. Og så er det muligt at sidde på de rustikke langborde ude foran og nyde en kaffe eller lidt mad. Helt klart et sted der emmer af stemning og godt humør og i den grad sætter standarden for coolness på Vesterbro. På en sommeraften ligner græsplænen overfor det rene fluepapir.

rejseinspiration
Mikkeller øl fra Kihoskh
rejseinspiration
Kihoskh

Kødbyens Fiskebar

Man tænker ikke lige umiddelbart, at man skal tage på fiskebar for at få en dejlig sommerdrink. Men Kødbyens Fiskebar laver den lækreste rabarber sommerdrink, som desværre næsten forsvinder i ét sug. Sid og nyd den ude i deres liggestole, hvis du er så heldig at finde en ledig. Der er rift om dem, både blandt dem der kun er her for en drink, men også ventende gæster til restauranten. Nu hvor rabarbersæsonen er ved at være ovre, er der andre mindst ligeså lækre drinks på menukortet.

rejseinspiration
Rababerdrinks fra Fiskebaren
rejseinspiration
Kødbyens Fiskebar

El Barrio Cantina

Hvis man bevæger sig videre til Bakken får man en mere løssluppen stemning. Efter de åbnede madstedet El Barrio Cantina, som serverer det dejligste mexikanske mad, er festerne ikke blevet mindre. Der er altid gang i den i hjørnelokalet og jeg er vild med, at de har et dametoilet med to toiletter (i samme rum), så veninder kan gå ud og tisse samtidig, uden at holde pause i snakken. Til den mexikanske mad hører naturligvis en mexikansk øl med et pift lime, som for mig er smagen af sommer.

rejseinspiration
Sol på Bakken

Sticks’n’Sushi

Gode sommerdrinks får du også på Sticks’n’Sushi som heldigvis også laver fantastisk mad – men er du kun ude efter en drink, så vil jeg anbefale at du tager den restaurant, der ligger i Tivoli hotellet, hvor du kan sidde udenfor på 12. etage og kigge ud over byen. Eller den ude ved Amager Strandpark, hvor der er udsigt ud over vandet.

rejseinspiration
Sommerdrink på Sticks’n’Sushi

Riga-boden

Den lille bod, der er klemt godt inde i et lille hul lige foran kirken på Litauens Plads har gennem de senere år skabt en hel særlig stemning på pladsen. Stedet er usædvanligt hyggeligt, fordi det er lidt hemmeligt (og alligevel ikke). Netop her er det oplagt med en Aperol Spritz en af de kommende varme aftner, som vi jo håber, der er mange flere af tilbage.

Rejsetips
Riga-boden på Vesterbro

Læs også om mine favorit kaffesteder i København eller om skønne spisesteder i København her.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op til at få en mail fra mig, det kan du gøre på forsiden. Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish