Getaway til Iguaçu

Iguacu Getaway

Ubeskrivelig smuk oplevelse

Hvis du opholder dig i Brasilien, er det oplagt, at tage på en getaway til Iguaçu. Du kan have set nok så mange vandfald og tro, at du har set det hele. Men det har du ikke, før du har besøgt Iguaçu vandfaldene (Iguazú på spansk). Fra vi ankom, gik vi bare og sagde ‘wow’ hver gang vi så vandfaldene fra en ny vinkel.

Iguaçu er et af verdens største vandfaldssystemer bestående af 275 mindre vandfald, der tilsammen skaber en forførende verden af vand placeret midt i den frodige regnskov på grænsen mellem Brasilien og Argentina.

Uanset hvor mange film og billeder du tager, yder det ikke vandfaldene retfærdighed. Du skal være der og opleve larmen fra de brølende vandmasser, der kaster sig ud over klipperne.

Iguacu Getaway

2 timers flyvetur fra Rio de Janiero

Min mand, jeg og vores to børn på 8 og 10 kom fra Rio de Janeiro, en to-timers flyvetur. Vi ankom meget tidligt om morgenen og tjekkede ind på et hotel, som har set bedre dage. Jeg tænker, det havde sin storhedstid i 80’erne med det casino, som vi kun kunne se resterne af. Det var ret faldefærdigt og trist, men helt fint til vores behov, som blot var overnatning. Og der er masser af hoteller i området, så det er ikke noget problem at finde en billig løsning.

Vi havde to overnatninger. Den dag vi ankom, tog vi direkte til nationalparken ved den brasilianske side af vandfaldene og var der hele dagen. Dagen efter tog vi på en dagstur til nationalparken ved den argentinske side og efter endnu en overnatning fløj vi tilbage til Rio de Janeiro. Det var rigeligt til at opleve vandfaldene, men du behøver mere tid, hvis du vil på ture ind i regnskoven og se nærmere på dyrelivet.

Iguacu Getaway
Poolen ved hotellet, vi boede på

Fuldstændig gennemblødt….?

Vi fik af vide, at det ville være frysende koldt ude ved vandfaldene og at vi derfor skulle tage ekstra tøj på. Og desuden pakke yderligere tøj i tasken, til når vi blev gennemblødte – ikke hvis, men når! Og så skulle vi naturligvis pakke masser af myggebalsam, fordi myggene æder dig levende derude. Nogle fortalte os, at det er på den brasilianske side, du bliver gennemblødt, andre siger det er på den argentinske.

Jeg ved ikke, om vi bare var heldige, for vi var der på nogle meget varme dage (i deres vinter i øvrigt). Vi havde ikke brug for myggebalsam og vi blev overhovedet ikke våde, selvom vi var meget tæt på vandfaldene.

Der sælges regnslag på vejen fra billetkontoret til starten af vandfaldet. Vi var lige på nippet til at købe fire styks i frygt for at blive drivvåde, men droppede det.Det var også kun lidt støvregn, når det var værst og det kunne vi sagtens overskue uden regnslag. Hvis du derimod tager en af bådturene ind under vandfaldet, bliver du gennemblødt til skindet!

Vigtigst er lige at tjekke vejret den dag du skal af sted og så se på dem der kommer retur fra vandfaldet, om de er gennemblødte.

Iguacu Getaway
Bådtur ind under vandfaldet

Rigt dyreliv lige i nærheden af vandet

Mens du går og er paralyseret over vandmasserne, skal du passe på, du ikke falder over en af de mange næsebjørne, der render omkring i håbet om at finde mad.

Kigger du op i træerne finder du de smukkeste fugle og en hulens masse aber, der springer fra gren til gren. Mens du går på de mange stisystemer ud til vandfaldene, er det ikke usædvanligt, at en sommerfugl sætter sig på din hånd. Meget eksotisk.

Iguacu Getaway
En af de mange næsebjørne, der leder efter mad
Iguacu Getaway
En af mange sommerfugle langs vandfaldene

To individuelle oplevelser

Mens et flertal af faldende er placeret i Argentina, får du den bedste udsigt fra den brasilianske side, så jeg vil helt klart foreslå, at du tager begge sider med. Det er to individuelle oplevelser, og jeg har svært ved at sige, hvilken jeg ville foretrække.

Iguacu Getaway
Panoramaview fra den brasilianske side

Den brasilianske side

På den brasilianske side bliver du kørt i bus fra billetkontoret frem til starten af vandfalds-stien. Du kan snildt have klip-klappere på, hvis vejret er til det. Du går på asfalt og mest bare ligeud.

Stien du går på, hedder ‘Waterfall Trail’ og løber langs floden Iguaçu. Det er her, du får det smukke panorama overbliksbillede over de mange små vandfald. Stien ender ved ‘Devil’s Throat’ hvor du står på en platform ude midt i floden, og kan opleve vandfaldene på tæt hold (og det er her, der er risiko for at blive våd).

Iguacu Getaway
Devils Throat på den brasilianske side

Den argentinske side

På den anden side, i Argentina, kommer du til at gå mere. Vi gik i alt omkring 12 km. Her har du ikke samme panorama-view, men er mere “in the waterfalls”. Sørg for både at tage upper og lower trail, det er igen to meget forskellige oplevelser.

Fra billetkontoret på den argentinske side tager du toget ind til en station, hvor du skifter tog til ‘Diablo’, som er højdepunktet på denne side. Du kommer helt ud til kanten hvor vandfaldet starter og står på en platform lige ved siden af, hvor vandmasserne sprøjter ned over klippen. Det er også fra den argentinske side, at det er muligt at sejle ind mellem vandfaldene.

Iguacu Getaway
Set fra Diablo på den argentinske side

Ved togstationen, kan du risikere, at der er afsindig lang kø. Det var der i hvert fald, da vi var her (vi havde valgt en dag i lavsæsonen, men til gengæld var det helligdag for både brasilianerne og argentinerne). Her vil jeg anbefale, at du tager turen på gåben langs skinnerne. En hyggelig tur på 2 km. Vi nåede frem før toget, som rummer 150 personer og kører hver halve time. På denne side følger du et kæmpe system af gangbroer og stier, der snor sig mellem vandfaldene.

Iguacu Getaway
2 km gåtur langs skinnerne hen til Diablo

Om det er den argentinske eller den brasilianske side er den flottest, er en smagssag. Jeg synes det er smukkest fra den brasilianske side, men du er mere midt i virvaret af larm og brusene vandmasser på den argentinske. Jeg tror, jeg følte mig mest lille og sårbar på den argentinske side, fordi jeg var så tæt på.

Transport til nationalparkerne

Jeg vil som tidligere nævnt anbefale at tage begge oplevelser med, selvom det er noget af en udskrivning. Nu købte vi også transporten til begge nationalparker gennem det lille ‘bureau’ (en dame bag et skrivebord med et par brochurer) i receptionen på vores hotel, og jeg tror, hun tjente ret godt på os.

Det var taxa til den brasilianske side og minibus (med 8 andre personer) til den argentinske side. Det er muligt at tage en offentlig bus, hvilket er noget billigere. Hvis du har god tid, mens du er der, er det værd lige at tjekke forskellige ture og priser ud. Indgangsbilletterne til nationalparkerne med vandfaldene, køber du hhv. på billekontoret ved indgangen i Brasilien og Argentina.

Iguacu Getaway

 

Læs mere om Brasilien her

Du kan også følge med på Instagram og Facebook. Vil du holdes opdateret, så skriv dig op til at få en mail fra mig. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish