New York – Street Art Running Tour

Sponsoreret indlæg
getaway street art
Tristan Eatons ‘Intermission’ vægmaleri på den ikoniske Houston-Bowery Wall

Hvis du søger en anderledes og mere alternativ oplevelse i New York, kan jeg kun anbefale denne kombinerede kunst- og løbetur på det varmeste. Du behøver ikke være en seriøs løber eller dedikeret street art fan, da oplevelsen er enestående i sig selv. Og fordi vi stoppede så mange gange for at se på kunst, følte jeg absolut heller ikke, at vi løb 5 km.

getaway street art
Kelsey Montagues ‘Angel Wings’ i Nolita
getaway street art
‘Kisses’ vægmaleri af Apexer på Mott Street

Marnie er grundlæggeren af Runstreet street art runs og har flere hundrede løbeture med begejstrede deltagere bag sig i byens forskellige hoods, hvor street art er bedst. Ofte løber Marnie med en større gruppe, men vi var så heldige, at have hende helt for os selv.

getaway street art
Vores løbetræner Marnie

Den alternative løbetur bookede vi gennem airbnb experiences, som måske er fremtidens måde at booke udflugter og oplevelser på. Folk har deres egen lille butik i butikken og det bliver meget personligt. Og hvis du går ind og kigger nærmere på de forskellige tilbud der er blandt oplevelserne på airbnb, vil du også opdage, at der er mange ture/oplevelser/udflugter som ikke er set før gennem et decideret rejsebureau.

Læs også om vores rundtur rundt i Brooklyn.

Vi mødtes med Marnie kl. 10.00 iklædt løbetøj på et hjørne i East Village udenfor et træningscenter. Herfra løb vi gennem gaderne i Lower East Side, Nolita, Little Italy og SoHo til forskellige nøje udvalgte steder, hvor Marnie udpegede forskellige typer af street art og forklarede os om kunstnerne og hvilke vægmalerier der er permanente og hvilke der løbende bliver skiftet ud. Nogle af de kunstnere der har malet det farverige kvarter, omfatter Tristan Eaton, Shephard Fairey, Claw Money og Banksy.

getaway street art
Audrey Hepburn vægmaleri af Tristan Eaton på Mulberry Street i Little Italy
getaway street art
Gigi Hadid vægmaleri af Tristan Eaton på Broome Street
getaway street art
Kæmpe tiger vægmaleri af Sonny Sundancer på Lafayette Street

Turen varede en time og der var mulighed for at låne toilettet i træningscenteret ved mødestedet både før og efter. Marnie sørgede for en lækker snackbar efter turen og så var vi så heldige også at få en løbe t-shirt. Hvis du har fået lyst til at prøve det, kan du booke turen med Marnie her.

getaway street art
Gemma Genés fine glade balloner i Broome Street
getaway street art
Fancy legs på Stanton Street

Læs meget mere om New York her og se flere street art billeder i galleriet her.

Du kan også følge med på Instagram og Facebook.

Vil du holdes opdateret, så skriv dig op, så du får direkte besked, når der er nyt fra Janeaway. Det kan du gøre lige ude til højre.

Vi ses,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DanishEnglishGermanSwedish